Chronicle

Under en fest opdager tre gymnasiedrenge et dybt hul i skovbunden. Her kommer de i kontakt med et mystisk selvlysende objekt, som giver dem telekinetiske kræfter. Drengene flipper over deres nye evner, som de primært udnytter til practical jokes og styrkeprøver. Den kuede Andrew har dog svært ved at tøjle sin uvante magt. Og efter en særlig slem ydmygelse reagerer han ved at slippe helvede løs. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Instruktør Josh Trank
Medvirkende Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan, Michael Kelly
Spilletid 84 min.
Biopremiere 19.04.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Resultatet er en rodebutik af en film, der i glimt kommer med gode pointer om mobning og ensomhed, men det meste af tiden bare virker som et lille barn, der råber »se mig - se hvad jeg kan«. Igen og igen."

Jyllands-Posten
"...et kærkomment alternativt bud på en film, der bevæger sig i øjenhøjde med sin målgruppe, og som midt i alt det overnaturlige langt mere autentisk viser, hvad der rører sig i den følelsesmæssige teenage-ursuppe, end de fleste lalleglade metervarer."

Cinemazone
"En gedigen anbefaling, hvis man gerne vil se en superheltehistorie med lidt mere kant end den klassiske Marvel-produktion..."

Brugere

23/10-12Hjemmevideo Genren får et STORT Twist!

16/10-12Superhelte-hjemmevideo overrasker positivt
Der bliver slået to fluer med et smæk, når 'Chronicle' flyver afsted. Den kombinerer nemlig superheltefilmen med ’found footage’-stilen. Altså to af de mest populære tendenser i filmens verden de seneste par år. Men selvom det måske kan lyde kalkuleret, så er her faktisk tale om et interessant og medrivende tag på en superhelte-oprindelseshistorie.

Noget af det, der gør 'Chronicle' til en spændende film er ikke så meget drengenes leg med deres nye kræfter, men snarere de vellykkede persontegninger af tre vidt forskellige drenge. For de håndterer deres liv og problemer på hver deres måde, hvilket fornemt forstærkes via deres nye evner.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

21/08-12Supermænd
Alternativ take på superhelte-fortælling, der ikke kun har i sigte at underholde, men vil også fortælle en historie om sociale problemer af forskellig art, som flettes elegant ind i det mere action-packed, og det fungerer glimrende, uden at det dræner filmens pace. Den handler dybest set om tre unge der får en slags radioaktiv stråling, som giver dem særlige powers, og nogen er bedre i stand til at håndtere presset end andre og hvordan man som overmenneske skal beherske sig, særligt hvis kræfterne er faldet i hænderne på de forkerte. Der spilles flot i de bærende roller og effekterne holder og støtter plottet. Positiv overraskelse og friskt pust i genren.

21/05-12Superheltehistorie i anderledes indpakning
Anderledes superhelte-agtig film om tre amerikanske high school-elever, der finder en mystisk hule med en selvlysende væg, som giver dem telekinetiske superkræfter. Først bliver de tre bedre venner og deles om udforskningen af deres nye evner. Men langsomt begynder deres gamle personligheder at skinne igennem, og det drejer dem uundgåeligt mod indbyrdes konflikt.

"Chronicle" er fundamentalt set en klassisk superheltehistorie - with great power comes great responsibility, ville Spider-Man mene - men i en indpakning a la de mere voksne tegneserier, der stiller spørgsmålet om, hvad der virkelig ville ske, hvis folk begyndte at få superkræfter. Her er svaret, at de ville bruge dem til sjov og ballade og til at følge deres lyster. Hvilket formentlig er en del mere 'realistisk' end at fores...

03/05-12Virkelig underholdende
Helt almindelige mennesker vinder den store lottogevinst, mister gamle venner, får tvivlsomme nye og ender med at formøble formuen. Et velkendt scenarie, når folks hverdag ændres dramatisk fra den ene dag til den anden.

De tre gymnasieelever Andrew, Matt og Steve er ude for noget lignende, men mere ekstremt, da de efter berøringen af en mystisk genstand pludselig får evnen til at flytte ting med tankens kraft.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/chronicle/280

Fakta

Medvirkende
Andrew Detmer Dane DeHaan
Matt Garetty Alex Russell
Steve Montgomery Michael B. Jordan
Richard Detmer Michael Kelly
Casey Ashley Hinshaw
Karen Detmer Bo Petersen
Monica Anna Wood
Wayne Rudi Malcolm
Sean Luke Tyler
Samantha Crystal-Donna Roberts
Bag kameraet
Instruktion Josh Trank
Produktion John Davis, Adam Schroeder
Manuskript Max Landis, Josh Trank
Fotografi Matthew Jensen
Klip Elliot Greenberg
Scenografi Stephen Altman
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Undergenre Found footage, Superheltefilm
Nøgleord Telekinese
Premieredatoer
Biograf 19.04.2012
Dvd 21.08.2012
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 84 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Davis Entertainment, Adam Schroeder Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...