Gangster Squad

Los Angeles, 1949. Politiet er ved at miste byen til den frygtede og magtfulde mafiafyrste 'Mickey' Cohen. I al hemmelighed sammensætter LAPD en specialstyrke på seks modige betjente, der får særdeles vide beføjelser i deres kamp mod Cohen. Lederne af Gangster Squad er overbetjent John O'Mara og den selvsikre Jerry Wooters, som ikke er sen til at score Cohens personlige dulle, Grace Faraday. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Krimi
Instruktør Ruben Fleischer
Medvirkende Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Sean Penn, Emma Stone
Spilletid 113 min.
Biopremiere 17.01.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Giovanni Ribisi

Antonio Giovanni Ribisi havde fra en meget ung alder en række roller i tv-serier og -film, blandt andet "Strengt fortroligt" og "New York Blues". Han kan lejlighedsvis ses i "Venner" som Lisa Kudrows ikke alt for begavede bror. I "That Thing You Do!" (1996) spillede han trommer, i "Saving Private Ryan" (1998) holdt han styr på plastre og gaze...

Anmeldere

Politiken
"...en kontant underholdende gangsterfilm, men den mangler stil og substans. Den mangler den stil, der kommer med en instruktør med et personligt blik."

Berlingske
"...tegneseriestiliseret underholdning uden dybde eller fokus. En rodebutik, der fungerer i glimt takket være gode skuespillere, som gør hvad de kan med et temmeligt tyndt manuskript. Det sekund du forlader biografmørket, er den glemt igen."

Jyllands-Posten
"...får både en snert af spoof (en filmisk genreparodi) og en tegneseriefilmatisering, og det er simpelthen for mærkværdigt et miks til en film, der er ment som en alvorlig sag."

Information
"Gangster Squad gør ikke ondt, personerne er uopfindsomme og underudviklede, og de spændende diskussioner om politifolkenes mål og midler i forhold til gangsternes, der i enkelte replikker lægges op til, bliver aldrig til noget."

Ekstra Bladet
"Det er alt sammen ganske professionelt udført, og budgettet ser ud til at have været i orden. Men der er ikke eneste selvstændig tanke bag ' Gangster Squad', der er årets første seriøse skuffelse i biografen."

B.T.
"Biljagterne, slagsmålene og effekterne er fabelagtige. Men vi kommer aldrig ind under huden på vores helte."

Cinemazone
"Ganster Squad er ren overflade. Stil over indhold. Bulder og brag men uden atmosfære, og det er ganske skuffende."

Ekko
"Ruben Fleischers politi-og-røver-leg stopper desværre med at være sjov, efterhånden som instruktøren forsøger at blande rigtige følelser ind i løjerne. Pludselig begynder man at bemærke papfigurernes beske og flade smag."

Brugere

17/10-14Spildte kræfter
Jeg var vild med Ruben Fleischers 'surprise hit' og debutfilm "Zombieland" (alene Bill Murrays cameo var en stjerne værd), så jeg var mere end spændt, da jeg hørte, hans næste projekt blev en periode-gangsterfilm med et dream team på rollelisten.

Desværre var jeg vidne til en ret forloren affære. Hovedproblemet er, at Fleischer vil for meget med "Gangster Squad". Han vil gerne lave en legesyg omgang 'politiet mod røverne', hvor strømerne ikke behøves revolvere men kan nøjes med stuemøbler til at ondulere forbryderne, men han vil også gerne vise de menneskelige omkostninger og inkludere scener, hvor vores hovedperson trøster det barn, hans aktiviteter har gjort faderløst. Det bliver for meget.

En anden ting der irriterer mig er, at filmen er digitalt filmet. Det er der selvfølgelig ...

06/06-13Ikke særlig spændende
Svag og intetsigende gangsterfilm, der ellers byder på en stjernebesætning i hovedrollerne.

Læs hele min anmeldelse på følgende link:

http://torbenwoodfilm.blogspot....ter-squad.html

27/01-13Gangsterskvat 5
Los Angeles, 1949: En hensynsløs eks-bokser ved navn Mickey Cohen er ved at gøre sig til byens øverste mafiaboss, bl.a. ved at bestikke dens notorisk korrupte politistyrke. Men politichefen finder en særligt ubestikkelig kriminalassistent og beder ham om at danne en hemmelig gruppe politifolk, der skal bekæmpe Cohen med alle midler.

"Gangster Squad" er én af den slags Hollywood-film, der tager udgangspunkt i virkelige begivenheder og omformer dem til rent tjubang. Det er rigtigt nok, at Mickey Cohen var mafiaboss i L.A. i en årrække, og at han udkæmpede en magtkamp mod Jack Dragna, som det skildres i filmen. Og den såkaldte Gangster Squad eksisterede faktisk, som dokumenteret af den journalist, hvis arbejde filmen påstår at være baseret på (http://www.latimes.com/news/local/la-me-gang...

21/01-13L.A. Not-so Confidential
Da jeg for cirka et halvt år siden så traileren til Gangster Squad, var jeg (efter adskillige replays på YouTube) overbevist om, at denne film ikke prøver at være en ny klassiker indenfor den fantastiske genre, men simpelthen bare tage udspring i en sand historie og køre den ud på et narrativt og visuelt overdrev.

Og det gør den. Filmen handler om den bryske politikommissær O'Mara (Brolin), som kommer hjem fra 2. Verdenskrig kun for at havne i en ny krig med Los Angeles' gangsterkonge Mickey Cohen (Penn). Til det formål samler han, efter ordre fra politichefen (Nolte) en lille gruppe af handlekraftige politimænd, bl.a. den glatte Jerry Wooters (Gosling) og teknikeren Keeler (Ribisi). Derfra går det ellers slag i slag (bogstaveligt talt) med mange konfrontationer mellem den lille grupp...

18/01-13The Untouchables light
Der findes mange mindeværdige gangstere fra filmens verden. Robert de Niro som Al Capone i 'The Untouchables', Al Pacino som Tony Montana i 'Scarface' og Marlon Brando som Don Corleone i 'The Godfather' - for blot at nævne nogle få.

Jeg ved ikke om Sean Penn har forsøgt at udødeliggøre sig selv i rollen som Mickey Cohen i 'Gangster Squad', men han giver den i hvert fald gas i rollen som østkystmafiabossen, der forsøger at overtage Los Angeles forbryderverden i slutningen af 1940'erne.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...ster-squad/344

17/01-13Tommy guns er tomme guns i gangster-pastiche
Ja, det føles som om, man har set det hele før – bare med større dramatisk tyngde og flere interessante karakterer. Men denne gangster-pastiche kan om ikke andet fungere som inspiration, hvis man skal være gangster til fastelavn.

For hattene, håret og de nålestribede habitter sidder perfekt. Ja, mændene ser skarpe ud og kvinderne er smukke med deres knaldrøde læber og lange kjoler.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...ster-pastiche/

Fakta

Medvirkende
Sergent Jerry Wooters Ryan Gosling
Conway Keeler Giovanni Ribisi
Mickey Cohen Sean Penn
Grace Faraday Emma Stone
John O'Mara Josh Brolin
Coleman Harris Anthony Mackie
Darryl Gates Josh Pence
Bill Parker Nick Nolte
Connie O'Mara Mireille Enos
Max Kennard Robert Patrick
Navidad Ramirez Michael Pena
Jimmy Reagan Frank Grillo
Bag kameraet
Instruktion Ruben Fleischer
Produktion Dan Lin, Kevin McCormick, Michael Tadross
Manuskript Will Beall
Forlæg Paul Lieberman
Fotografi Dion Beebe
Klip Alan Baumgarten, James Herbert
Scenografi Maher Ahmad
Musik Carter Burwell, Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Gangsterfilm, Neo-noir, Periodefilm
Nøgleord 1940'erne, Los Angeles, Mafia, Politi
Premieredatoer
Biograf 17.01.2013
Dvd 13.05.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Village Roadshow Pictures, Lin Pictures, Langley Park Productions
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...