Monsters University - Org. Vers. - 2 D (Monsters University)

De godmodige skræmmemonstre Mike Wazowski og James P. Sullivan har ikke altid været bedste venner. Da de mødes første gang som elever på monstrenes universitet, kan de faktisk ikke fordrage hinanden. Deres hidsige rivaliseren ender med at få dem begge smidt ud af skolen, og for at bevise deres akademiske værd og genvinde rektors gunst må de hjælpe hinanden med at vinde de årlige Skræmmelege. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Dan Scanlon
Medvirkende Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Helen Mirren
Spilletid 104 min.
Biopremiere 01.08.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Billy Crystal

Standup-komikeren Billy Crystal fik succes på tv som bøssen Jodie i 'Skum' og klarede springet over på det store lærred uden megen slinger i valsen. Hans karriere som biografskuespiller har blandt andet resulteret i den meget populære 'Da Harry mødte Sally' (1989) og westernkomedien 'Herretur' (1991). Crystal instruerede selv to af sine film,...

Anmeldere

Politiken
"Det er helt utroligt, så meget animationsfolkene hos Pixar kan få ud af den enøjede grønskolling Mike og hans fjogede grin, og kontrasten mellem stor og lille, slidsom og sløv, giver en forfriskende energi til filmen."

Berlingske
"Filmen er veloplagt og mildt morsom, men af Pixar forventer man sig bare mere end en animationsfilm lidt over gennemsnittet."

Jyllands-Posten
"...en varm og charmerende fortælling om nødvendige forskelligheder og om at sadle om, når drømmene brister."

Information
"Jeg morede mig over filmen, der er fyldt med sjove monstre og tossede optrin og er exceptionelt flot animeret, men historien ligner så mange andre universitetskomedier..."

Ekstra Bladet
"Løjerne er nu aldrig kedelige, og det er kun i Pixars målestok, at 'Monsters University' kan kaldes skuffende - dette er trods alt gedigen, gemytlig familieunderholdning fra start til slut."

B.T.
"...kan ikke hamle op med etteren. Dét er der ikke ret mange animerede film, der kan. Men uden at revolutionere genren er historien sød og opfindsom."

Cinemazone
"Pixar svigter ikke og Monsters University er endnu en sympatisk film i deres lange kæde af velmenende animationsfilm. Ikke en af deres bedste, men deres middelgode er stadig langt bedre end de fleste andre animerede eventyr."

Ekko
"... generelt underholdende, men det er kun i glimt, vi får Pixars ellers karakteristiske intelligente humor at mærke."

Brugere

02/03-16Godt klaret Pixar!
Det er altid svært at gå tilbage til en succes - man kan næsten kun skuffe.
Men det gør Pixar langtfra - det er et genialt træk at starte fra scratch, og fortælle hvorfor Mike og Sulley blev venner.
Monsters University er lige så veloplagt, som Monsters Inc., og det er en stor præstation i sig selv.

03/09-13Veloplagt underholdning
Jeg havde ingen forventninger til 'Monsters University'. Den første film 'Monsters Inc.' gjorde i sin tid ikke det store indtryk på mig, og Pixars seneste fokus på fortsættelser fremfor originale film kunne tyde på, at de er ved at løbe tør for ideer. Det gælder for så vidt også 'Monsters University'.

Men!

Hvad 'Monsters University' mangler af originalitet og overraskelser har den derimod i rigt mål af fortælleglæde og veloplagthed.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...dansk-tale/381

17/08-13Solid, charmerende prequel
Pixars første prequel fortæller historien om, hvordan Mike og Sulley, de to hovedpersoner fra "Monsters, Inc.", mødte hinanden på universitetet.

De kommer begge til Monsters University med ambitioner om at komme ind på den eftertragtede skræmmerlinje, men med vidt forskellig tilgang til uddannelsen. Mike er en stræber, der siden barndommen har drømt om at blive skræmmer og tror, at han kan finde svaret på alt i bøgerne. Sulley er derimod af en kendt skræmmer-familie og regner med, at han kan klare sig på naturtalent og familienavnet. I starten hader de hinanden, og deres konflikt får så uheldige konsekvenser, at de er på nippet til at blive smidt ud og må satse på at vinde de årlige Scare Games med skolens mest kiksede frat house for at klare sig videre på universitetet.

"Monsters ...

Fakta

Medvirkende
Mike (stemme) Billy Crystal
Sullivan (stemme) John Goodman
Randy (stemme) Steve Buscemi
Dekan Hardscrabble (stemme) Helen Mirren
Squishy (stemme) Peter Sohn
Don (stemme) Joel Murray
Terri (stemme) Sean Hayes
Terry (stemme) Dave Foley
Art (stemme) Charlie Day
Professor Knight (stemme) Alfred Molina
Bag kameraet
Instruktion Dan Scanlon
Produktion Kori Rae
Manuskript Daniel Gerson, Robert L. Baird, Dan Scanlon
Klip Greg Snyder
Scenografi Ricky Nierva
Musik Randy Newman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Computeranimeret, Monster, Prequel, Universitet
Relaterede film Monsters, Inc. (org. version)
Premieredatoer
Biograf 01.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pixar Animation Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...