Interstellar

I en nær fremtid er Jordens ressourcer udpinte, og menneskehedens dage er talte. Men så opdager videnskaben et ormehul, som muliggør rejser gennem tid og rum. Ingeniøren og enkemanden Cooper melder sig til at drage ud i det ukendte for at finde et frugtbart levested for menneskeracen i en anden galakse - også selv om det betyder, at han må forlade sine teenagebørn i et uvist antal år. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Science Fiction
Instruktør Christopher Nolan
Medvirkende Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley
Spilletid 169 min.
Biopremiere 06.11.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christopher Nolan

(INSTRUKTØR)
Engelske Christopher Johnathan James Nolan har skabt sig et navn som en instruktør, der laver originale og personlige film med afsæt i thriller-genrens velkendte konventioner. Med inspiration fra litteratur eksperimenterer Nolan med fortællingens kronologi og skildrer personer, hvis greb om virkeligheden er under alvorligt pres. Nolan fik et...

Anmeldere

Politiken
"...er bogstavelig talt visionær, og jeg elsker den side af filmen. Men det er en pionerindsats, der desværre ikke er voldsomt velfungerende som drama. Lidt som 'Titanic' uden en kærlighedshistorie, men til gengæld med en detaljeret plan over maskinrummet."

Berlingske
"Idémæssigt er 'Interstellar' ambitiøs, grænsende til det uladsiggørlige, til gengæld er filmen tynget af alt for tydelige knæfald for Hollywoods slidte dramaturgiske skabeloner."

Jyllands-Posten
"Når begejstringen for Nolans æstetik er blevet udløst, efterlades man med en træthed over, at der er så lidt på spil."

Weekendavisen
"... bestemt en bevægende oplevelse, som også er visionært tankestof."

Information
"...en fantastisk film, en vild film, en smuk og rørende film, en fryd for øjne og ører. Det er ikke en perfekt film, bestemt ikke, men det er en stor film lavet af en instruktør, der tør og vil noget med alt det, han så omhyggeligt og passioneret smider op på lærredet."

Ekstra Bladet
"...en visuelt opfindsom oplevelse, men både menneskeligt og intellektuelt lader den desværre en lige så kold som de fjerne planeter."

B.T.
"Ligesom ét af sine tydelige forbilleder, Stanley Kubricks ' Rumrejse 2001' blander Interstellar' science fiction med filosofiog godt gammeldags drama. Men selvom kemien imellem McConaughey og hans filmbørn er fantastisk, så bliver filmen især i sin tredje fjerdedel en anelse tung og melodramatisk."

Cinemazone
"...underholdende og dramatisk science fiction udført med speederen helt i bund..."

Ekko
"Den lidt for glatte Nolan fra 'Inception' har taget Kansas-tøjet på, og åh hvor det det dog klæder ham. Og 'Interstellar' er det bedste fra de gode gamle Star Wars-dage kombineret med det bedste fra CGI’ens årtusind."

Brugere

08/12-14Utroværdig
I en ikke nærmere defineret fremtid, er jorden blevet næsten ubeboelig og der må findes nye verdener, nye planeter hvor den resterende del af jordens befolkning kan overleve og leve.. Eller alternativt, starte forfra, med befrugtede æg og surrogat mødre der i det mindste kan sikre artens overlevelse.

I de første 3/4 af filmen, er den temmelig fascinerende, og spændende, men efterhånden som filmen skrider frem er de præmisser der bliver stillet foran os, publikum, så meget indhyllet i sludder og vrøvl, at det bliver utroværdigt.. For mig i hvert fald. Det kan også være det er for komplekst til min fatteevne, men ligemeget hvad, blev det hele bare ALT for utroværdigt..

07/12-14De danske anmeldere er helt ude i skoven
Har sjældent set danske anmeldere kollektivt gå så meget galt i byen. Kig på IMDB, hvor 300.000 mennesker har givet filmen topkarakter. De har ret.

25/11-14All you need is love 9
Christopher Nolans storslåede rumeventyr foregår i en dystopisk fremtid, hvor planeten Jorden ganske simpelt er ved at dø, udpint af menneskeheden. De få tilbageværende mennesker forsørger sig primært som bønder, men filmens hovedperson er egentlig uddannet som ingeniør og pilot, og det kommer i spil, da han og hans datter opdager, at NASA stadig har en hemmelig base, hvor man arbejder på at finde en ny planet at bo på. Der er dukket et ormehul op ved Saturn, som leder til en anden galakse og et stjernesystem med tre interessante planeter. Og hovedpersonen bliver nu rekrutteret som pilot på den udforskningsmission, der skal afgøre, hvad menneskeheden skal satse på.

Der er virkelig rumeventyr for alle pengene i "Interstellar". Nolan og hans filmhold har skabt en medrivende og troværdig...

Fakta

Medvirkende
Cooper Matthew McConaughey
Brand Anne Hathaway
Murph Jessica Chastain
Doyle Wes Bentley
Dr. Mann Matt Damon
Murph som ung Mackenzie Foy
Professor Brand Michael Caine
Tom Casey Affleck
Donald John Lithgow
Getty Topher Grace
Romilly David Gyasi
TARS (stemme) Bill Irwin
CASE (stemme) Josh Stewart
Murph som gammel Ellen Burstyn
Rektor David Oyelowo
Bag kameraet
Instruktion Christopher Nolan
Produktion Christopher Nolan, Lynda Obst, Emma Thomas
Manuskript Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Fotografi Hoyte Van Hoytema
Klip Lee Smith
Scenografi Nathan Crowley
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction
Nøgleord Astronaut, Det ydre rum, Far-datter, Fremtiden, Rumrejse
Premieredatoer
Biograf 06.11.2014
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 169 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Paramount Pictures, Lynda Obst Productions, Legendary Pictures, Syncopy
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...