Seventh Son - 3 D (Seventh Son)

Ridderen John Gregory - den syvende søn af en syvende søn - har i en levealder forsvaret kongeriget mod hekse, drager og andre uhyrer. Nu søger han en efterfølger, og valget falder på den unge bondesøn Thomas Ward. Gregory presser sin lærling hårdt, men Thomas skal også kunne klare sig imod den onde heksedronning Moder Malkin, som længe har haft et horn i siden på Gregory. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Adventure, Fantasy
Instruktør Sergej Bodrov
Medvirkende Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Alicia Vikander
Spilletid 103 min.
Biopremiere 22.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 05.04.2020
    TV3 kl. 02:00
  • 06.04.2020
    TV3 kl. 00:15

Julianne Moore

Den myreflittige og alsidige Julianne Moore medvirkede i 1999 i ikke mindre end fem film. Hun har taget den tradtionelle tur fra tv-jobs og uanselige filmoptrædender til gradvis mere prominente roller i store produktioner. Moore var fra midten af 1990'erne for alvor ved at blive et etableret navn med roller i film som 'Ni måneder' (1995) og '...

Anmeldere

Politiken
"Endnu en fantasifilm, hvor effekterne er ikke så lidt mere fantasifulde end historien, der kunne være skrevet af to nørder fisket i filmselskabets kantine..."

Berlingske
"... halvhæderlige effekter, en flad historie og en masse karakterer, der aldrig bliver andet og mere end lettere lattervækkende mytologiske stereotyper."

Jyllands-Posten
"...ilmen er overbroderet med digitale cirkusnumre og forhippede specialeffekter og handler faktisk ikke om noget - bortset fra heksene, hvad der er ret kvindefjendsk."

Ekstra Bladet
"...computereffekterne (drager, gespenster, osv.) er såmænd flot nok lavet, og der er også en dydig romance mellem lærlingen og heksens datter, så kernepublikummet vil muligvis være godt underholdt. Alle andre kan med sindsro springe over."

B.T.
"...ligner et opkog af alle klassiske fantasy-elementer. Fra ildsprudende drager og gryntende trolde til magiske amuletter, spøgelser, troldmænd og en ægte heksemutter, der rører det hele sammen i sin sorte gryde. Resultatet er, måske ikke så underligt, lidt af en pærevælling."

Cinemazone
"Der er langt til solidt eventyrramasjang, men 'Seventh Son' er ikke en helt skidt fornøjelse, hvis man sætter forventninger lidt ned og ellers bare nyder Vikander og Barnes."

Ekko
"Vi får kun antydningen af, at der ligger et fascinerende univers fyldt med myte, sagn og historie derinde et sted, som kunne være foldet smukt ud på det store lærred. Men det er, som om filmen ikke tør tage sit univers helt alvorligt."

Fakta

Medvirkende
Mester Gregory Jeff Bridges
Mor Malkin Julianne Moore
Tom Ward Ben Barnes
Alice Alicia Vikander
Billy Bradley Kit Harington
Mam Olivia Williams
Bony Lizzie Antje Traue
Radu Djimon Hounsou
Urag Jason Scott Lee
Bag kameraet
Instruktion Sergej Bodrov
Produktion Basil Iwanyk, Thomas Tull, Lionel Wigram
Manuskript Max Borenstein, Steven Knight, Charles Leavitt
Forlæg Joseph Delaney
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip Paul Rubell
Scenografi Dante Ferretti
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Adventure, Fantasy
Nøgleord Baseret på roman, Heks, Ridder
Premieredatoer
Biograf 22.01.2015
Dvd 24.07.2015
Tv-aktuel 05.04.2020
TV3 kl. 02:00
, 06.04.2020
TV3 kl. 00:15
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Kina, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Legendary Pictures, Thunder Road Pictures, Pendle Mountain Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...