Mission: Impossible - Rogue Nation

Spionerne i Impossible Mission Force kommer under angreb fra Syndikatet - en hemmelig, international organisation af frafaldne dækagenter. Samtidig bliver IMF-bureauet opløst og lagt under CIA. Holdets leder, superagenten Ethan Hunt, efterlyses nu som overløber, mens han kæmper både for at stoppe truslen og redde stumperne af IMF med hjælp fra et par gamle venner og en enkelt ny. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Thriller
Instruktør Christopher McQuarrie
Medvirkende Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg
Spilletid 131 min.
Biopremiere 30.07.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Cruise

Den 14-årige Thomas Cruise Mapother IV gik fra brydning til skuespil efter en knæskade – and the rest is history, som man siger. Han slog igennem med ungdoms-komedien 'Fræk Business' (1983) og herefter etablerede den 170 centimeter høje skuespiller sig som den førende blandt det kritikerne i de tidlige 1980’ere yndede at kalde ’The Brat Pack’. ...

Anmeldere

Politiken
"Udsat for tempo på fuld skrue og med et konstant opbud af action-scener kan man ikke klage på aktivitetsniveauet. Men mere end overleve på 1. klasse synes jeg så heller ikke 'Mission: Impossible - Rogue Nation' gør."

Berlingske
"... den femte film i 'Mission Impossible'-serien skiller sig ud som en af de bedste."

Jyllands-Posten
"Man griner, holder vejret, længden taget i betragtning keder man sig også lidt, man forskrækkes og ånder lettet op. Det er ren eskapisme i allermest underholdende form."

Information
"... en forrygende film; måske lidt lang i spyttet, men fuld af action, spænding, humor og gode figurer."

Ekstra Bladet
"... på alt for mange måder føles denne femte film blot som et kitschet konglomerat af de fire første film."

B.T.
"... en actionserie i sin bedste alder, med en legeglæde, der er ganske smittende."

Cinemazone
"... en vældig underholdende, spændende og velkonstrueret spionthriller i en serie, som heldigvis har fundet en sikker metode til at holde sig evig ung."

Ekko
"Balancen mellem hårrejsende action og befriende humor er ramt godt. Dét er en af de gennemgående kvaliteter i Mission: Impossible-filmene. Filmen er dog også lidt splittet mellem blockbusterens krav om kontant action og den klassiske spiongenres mere indviklede intriger."

Brugere

02/03-16Absolut godkendt.
Seriens bedste motorcykel/biljagt trækker en ekstra stjerne i forhold til handlingen - som har et par plothuller. Men de få huller i historien drukner totalt i et forløb som lever glimrende op til de forrige film.
En af styrkerne ved serien er at holdes fast i et fast team, som løbende er blevet udskiftet og udvidet så der idag er en glimrende balance og rollefordeling - stadig med Cruise som seriens midtpunkt.
Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere troværdig suspence - men som sagt så opdager man det næsten ikke, på grund af en flydende fortælling, hvor den ene actionscene afløser den næste.
Rebecca Ferguson er godt spottet som actionstjerne - hun er i samme kaliber som Scarlet Johansson er i Avengers. Hende kommer vi forhåbentligt til at se mere til i de kommende film i serien.
M...

09/08-15Tom Cruise gør det igen
Mission Impossible - Rogue Nation movie rewiew

Mission Impossible: Rogue Nation er den femte film i Mission Impossible-serien (og er en af de bedste). Den er instrueret af Christopher McQuarrie, og er selvfølgelig med Tom Cruise i hovedrollen som spionagenten Ethan Hunt.

Jeg havde faktisk lidt høje forventninger til filmen, fordi jeg havde set den havde fået nogle rigtig positive anmeldelser rundt omkring på internettet. Levede filmen op til det? JA den var næsten bedre end jeg havde regnet med!

Plottet er at en mand (Alec Baldwin) mistænker IMF-bureauet for at have stået bag en hel række ødelæggelser, og foreslår regeringen at lukke IMF ned. Det er Ethan Hunt og hans team selvfølgelig ikke så glade for, da de i forvejen er under angreb af Syndikatet (en slags hemmelig organisa...

07/08-15Makes the impossible possible again
Jeg var ellers klar til at springe fra Mission: Impossible-serien efter den temmelig ligegyldige firer, men så var producenterne så snedige at koble Christopher McQuarrie på som forfatter-instruktør. McQuarrie er måske ikke et navn, der får klokker til at ringe hos alle, men han er en rigtig dygtig manuskriptforfatter, der startede sin karriere med at skrive "The Usual Suspects". Nu er han også begyndt at instruere, og det klarede han fint i sin forrige film, "Jack Reacher", der såmænd også havde Tom Cruise i en effektiv hovedrolle.

I "Rogue Nation" er Cruise naturligvis tilbage som superagenten Ethan Hunt, der i starten af filmen bliver lagt ind under CIA sammen med resten af Impossible Missions Force, fordi det amerikanske senats kontroludvalg er trætte af den strøm af ødelæggelser,...

30/07-15Tom Cruise har igen bar mave i en film, hvor han løber rundt og gør seje ting
For meget Tom Cruise er aldrig nok. Så jeg har naturligvis set frem til endnu en umulig mission med en af mine favorit-scientologer. Og den femte film i serien er bestemt en Mission: Impossible-film til benet. Du ved, vilde gadgets, gummimasker, Tom Cruise i bar mave og ja, en umulig mission.

Men Mission: Impossible – Rogue Nation er også en ujævn film, der dog vinder på sin pulserende action, veldoserede humor og på Tom Cruise. I bar mave.

Læs evt. videre hos Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20413

Fakta

Medvirkende
Ethan Hunt Tom Cruise
Ilsa Faust Rebecca Ferguson
William Brandt Jeremy Renner
Benji Dunn Simon Pegg
Luther Stickell Ving Rhames
Alan Hunley Alec Baldwin
Solomon Lane Sean Harris
Attlee Simon McBurney
Janik Vinter Jens Hultén
Premierminister Tom Hollander
Lauren Zhang Jingchu
Bag kameraet
Instruktion Christopher McQuarrie
Produktion J.J. Abrams, Tom Cruise, David Ellison, Bryan Burk
Manuskript Drew Pearce, Christopher McQuarrie
Forlæg Bruce Geller
Fotografi Robert Elswit
Klip Eddie Hamilton
Scenografi James D. Bissell
Musik Joe Kraemer
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, Baseret på tv-serie, Biljagt, London, Marokko, Seriefilm
Relaterede film Mission: Impossible 2, Mission: Impossible, Mission: Impossible 3, Mission: Impossible - Ghost Protocol, Mission: Impossible - Fallout
Premieredatoer
Biograf 30.07.2015
Dvd 03.12.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 131 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Bad Robot, TC Productions, Skydance Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...