Alien: Covenant

Koloniskibet Covenant er på vej gennem verdensrummet. Da besætningen opdager en ukendt og tilsyneladende beboelig planet på deres rute, gør de ophold for at udforske den. Det viser sig at være en skidt idé. Ligene af planetens forkullede beboere tyder på, at noget frygteligt er foregået her. Besætningen finder dog en enkelt overlever - og adskillige andre blodtørstige bæster ... © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Gyser, Science Fiction
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, Billy Crudup
Spilletid 122 min.
Biopremiere 18.05.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"Ligesom ’Dødens gab’ fik os til at frygte havet, fik Ridley Scotts ’Alien’ os til at frygte rummet i 1979. I år frygter man kun, at han har sat sit legendariske monsters arv over styr."

Berlingske
"... endnu en virkelig vellavet B-film. Men på den dårlige måde."

Jyllands-Posten
"...er blændende flot, men det er ikke det, der imponerer mest i 2017, hvor computeranimation for længst har gjort det meste muligt. Det, der overbeviser, er Scotts trofasthed over for sit eget univers."

Ekstra Bladet
"Scott ligner en mand, der er bange for at kede publikum (og investorerne) eller skuffe de mange fans og derfor gang på gang smider et monster og et kommende lig på banen, hvilket kommer til at stå i vejen for den mere filosofisk anlagte film, som han egentlig synes at brænde for."

B.T.
"Hvis du af en eller anden årsag mente, at den originale ' Alien'-film ikke var uhyggelig nok, så er der godt nyt. Den nye version vil nemlig skræmme livet af dig."

Cinemazone
"Mest af alt gav Alien: Covenant mig det indtryk at Ridley Scott ikke er videre interesseret i at lave flere Alien-film. På trods af at han selv siger det modsatte, virker det som om hjertet ikke er med."

Ekko
"Filmen er først og fremmest en gang solid, brutal monster-action. Det er klart den blodigste film i serien, og Scott instruerer blodbadet med kølig effektivitet. En scene med et par, der angribes, mens de dyrker sex i brusebadet, er nok at stramme den."

Brugere

10/04 15:59Den “Berømte” Blandede Landhandel
Der lægges fint ud, med at tage tråden op fra den dog ret middelmådige ”Prometheus”. Man kunne ellers frygte at instruktør Scott valgte at se helt bort fra denne, på grund af pres og omtale.

Selv om jeg ikke var begejstret for den, ser jeg gerne at der følges lidt op på den og jeg synes dog der lå potentiale deri. Desværre serveres åbningen så også, hvor der stilles et par store spørgsmål, så den virker klodset og ekspositionstung, som skal vi lige have skåret ud i pap, at der skam er en eksistentialistisk undertone i filmen.

Den ofte klodsede dialog forsætter igennem hele filmen, enkelte steder så man er tæt på at krumme tæer, kombineret med et ikke altid voldsomt velskrevet persongalleri.

Værre er det dog næsten, at vi skal trækkes med scener, hvor robotterne David og Walter...

13/07-17Skuffende
Jeg er meget stor fan af Alien filmene, men blev MEGET slemt skuffet over denne her, som jeg mener aldrig skulle have været lavet!
Den var absolut ikke nødvendig og var efter min mening spild af tid og penge. Jeg følte den kun var lavet "bare fordi man kunne".
De skulle have været stoppet ved Prometheus, (som var ganske fremragende!)
Der var fede effekter osv. Men der stopper det også.

26/06-17Et lille fremskridt, men ...
15 år efter begivenhederne i "Prometheus" er et kolonialiseringsskib på vej mod en fjerntliggende planet, da det opfanger en radiotransmission fra en anden planet, som ellers ikke skulle være beboet.

Med "Covenant" fortsætter Ridley Scott sin serie af prequels til "Alien". Denne gang er parallellerne til den oprindelige film endnu mere tydelige, fx ved at historien starter med et mystisk radiosignal, og at udforskningen af det ukendte fører til et møde med nogle ekstremt farlige væsener. Det er vel heller ikke overraskende, at man her får mere at vide om, hvad der skete med de overlevende fra "Prometheus".

Dermed forsøger Scott altså at balancere mellem den oprindelige rendyrkede Alien-gyserstil og så den mere højpandede fortælling fra "Prometheus", hvor rummonstrene pludselig hav...

17/05-17Bedre end Prometheus...
Lad mig slå fast med det samme, Alien: Covenant er væstenligt bedre end Prometheus, ikke mindst den første halvdel. I modsætning til Prometheus, så kerer man sig om karaktererne, der er langt mere velskrevede end de to-dimensionelle, usympatiske figurer i Prometheus, der udover at være ligegyldige også plotmæssigt var snotdumme og gjorde, sagde og reagerede dumt på stort set alt for at drive filmens i forvejen ikke eksisterende plot fremad.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...n-covenant/493

15/05-17Skal ses
Er lidt bob bob efter at have set Alien Covernant.
Følte mig godt underholdt, men manglede dog alligevel noget, mon ikke det kommer i næste film.
Er du til Prometheus og Alien?
SÅ SKAL Alien Covernant SES.

31/12-16Top 5 - 2017 3
Hvad ser I mest frem til? På papiret ser 2017 meget lovende ud. Flere af mine favoritinstruktører kommer med nye film.

1) Alien: Covenant
2) Dunkirk
3) Blade Runner: 2049
4) Logan
5) Trainspotting 2

m.fl. Listen er lang. Men disse 5 vil jeg umiddelbart pege på, som appellerer mest til mig.

Fakta

Medvirkende
David / Walter Michael Fassbender
Daniels Katherine Waterston
Tennessee Danny McBride
Christopher Oram Billy Crudup
Karine Oram Carmen Ejogo
Sergent Lope Demián Bichir
Faris Amy Seimetz
Ricks Jussie Smollett
Upworth Callie Hernandez
Peter Weyland Guy Pearce
Jacob Branson James Franco
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion David Giler, Walter Hill, Mark Huffam, Michael Schaefer, Ridley Scott
Manuskript Michael Green, John Logan, Jack Paglen
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Pietro Scalia
Scenografi Chris Seagers
Musik Jed Kurzel
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser, Science Fiction
Nøgleord Alien, Fremtiden, Overlevelse, Robot, Rumskib, Rumvæsen, Sequel
Relaterede film Alien - genopstandelsen, Alien - den 8. passager, Aliens - det endelige opgør, Alien 3, Prometheus - 2D
Premieredatoer
Biograf 18.05.2017
Dvd 05.10.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Scott Free Productions, Twentieth Century Fox Film Corporation, Brandywine Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...