Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

Den levende døde kaptajn Salazar flygter fra Djævelens Trekant i sit spøgelsesskib. Han ønsker hævn over alle pirater, og især glæder han sig til at myrde kaptajn Jack Sparrow. Jacks eneste mulighed for at undslippe Salazars hævn er at skaffe havguden Poseidons trefork. Den er ikke så nem at få fat på, så Jack hverver astronomen Carina Smyth og den engelske flådematros Henry til at hjælpe sig. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Adventure, Komedie
Instruktør Joachim Rønning, Espen Sandberg
Medvirkende Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario
Spilletid 129 min.
Biopremiere 24.05.2017
Scope-score Afventer stemmer
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Movie Monday

I biografen

Biografer
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge vises i 77 biografer i dag:


Orlando Bloom

Med rollen som Legolas Greenleaf i et af filmhistoriens dyreste og mest ambitiøse projekter gik engelske Orlando Bloom med ét fra at være en ung og håbefuld skuespiller til en status som stjerne og idol verden over. Orlondo havde blot haft en enkel lille rolle i dramaet ’Wilde’ (1997) før instruktøren Peter Jackson tilbød ham en markant rolle...

Anmeldere

Politiken
"Trods lidt dødvande midtvejs er de ny piratskippere, ' Frihedskæmperen Max Manus' og ' Kon-Tiki's instruktørduo fra Sandefjord i Norge, på højde med Gore Verbinski, der sejlede tropehavet tyndt med de tre første piratfilm, og bedre end Rob Marshall, der instruerede den fjerde..."

Berlingske Tidende
"...følelsen af leg og eventyr gennemtrænger nemlig hele fortællingen, der er lige så kaotisk og mangestrenget som de forrige film, men også bundet sammen af en følelsesmæssig tråd."

Jyllands-Posten
""Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge" ville sætte et værdigt og frydefuldt punktum for noget af det bedste eventyr-action, vi har fået i de seneste par årtier."

Ekstra Bladet
"Hvis man som jeg har et svagt punkt for de tidligere films spektakulære skrøner og visuelle overskud, bør man gå i en stor bue uden om dette femte kapitel, der virker gennemsyret af kynisk spekulation og mangel på fantasi."

B.T.
"Filmen har genfundet lidt af sin charme fra de tidlige film, og der er stadig et par morsomme dialoger hist og her. Så er man ellevild med computergenererede effekter, og har man ikke fået nok af Johnny Depp i fuld maskering og kostume som den fallerede og drikfældige kaptajn Jack Sparrow, så vil man være fint underholdt i to lange og støjende timer."

Cinemazone
"Meget i filmen er objektivt betragtet flot lavet, men det er larmende tomt og helt uden skyggen af charme eller identitet."

Ekko
"Så længe filmen er respektløs og fræk, er man bragende godt underholdt, men det varer kun, indtil plotmekanikken sparkes i gang. Man taber gejsten i anden akt og pusten i tredje, hvor der fyldes på med action og uhyrlige farligheder, indtil søslagsspektaklet udfolder sig på bekostning af karaktererne."

Brugere

25/05 10:15Yderst vellykket!
Det er gået stødt ned ad bakke for filmserien siden den overlæssede 3'er og den gumpe tunge 4'er, så jeg havde ikke de store forventninger til Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - den nu femte og angiveligt (hvem tror på det?!) sidste film i serien. Herligt er det derfor, at piratserien med sin femte film er kommet på ret køl og faktisk er blandt de bedste i serien.

Om det er det norske instruktørpar vi kan takke for det ved jeg ikke, men faktum er at Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge føles frisk, veloplagt og meget underholdende.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/...rs-revenge/494


Fakta

Medvirkende
Kaptajn Jack Sparrow Johnny Depp
Kaptajn Salazar Javier Bardem
Will Turner Orlando Bloom
Carina Smyth Kaya Scodelario
Henry Brenton Thwaites
Joshamee Gibbs Kevin McNally
Barbossa Geoffrey Rush
Scrum Stephen Graham
Haifaa Meni Golshifteh Farahani
Scarfield David Wenham
Elizabeth Turner Keira Knightley
Bag kameraet
Instruktion Joachim Rønning, Espen Sandberg
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript Jeff Nathanson, Terry Rossio
Fotografi Paul Cameron
Klip Roger Barton, Leigh Folsom Boyd
Scenografi Nigel Phelps
Musik Geoff Zanelli
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Komedie
Undergenre Sørøverfilm
Nøgleord Hævn, Pirat, Seriefilm, Spøgelse, Sørøver
Relaterede film Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse, Pirates of the Caribbean: Død mands kiste, Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende, Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand
Premieredatoer
Biograf 24.05.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Jerry Bruckheimer Films, Infinitum Nihil
Biodistributør The Walt Disney Company