Blade Runner 2049 - 3 D (Blade Runner 2049)

Los Angeles 2049. Den pligtopfyldende androidebetjent KD6-3.7 - kaldet 'K' - jagter og nedlægger løbske androider af første generation, de såkaldte replikanter. Da 'K' opdager en hemmelighed, som vil kunne føre til krig mellem menneskene og deres syntetiske slaver, beder hans chef ham om at slette alle spor. Dette fører 'K' til en af hans forgængere i jobbet som 'blade runner', Rick Deckard. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Denis Villeneuve
Medvirkende Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks
Spilletid 163 min.
Biopremiere 05.10.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Harrison Ford

Harrison Ford mestrer både de menneskelige dybder og de patriarkalske actionhelte - en hård blød mand, og er måske derfor en af Amerikas mest afholdte filmstjerner. Han er mildt sagt ikke en alsidig skuespiller, men har gennem årtier formået at leve højt på en gammeldags maskulin udstråling. Han slog igennem som rumpiloten Han Solo i en film v...

Anmeldere

Politiken
"Det handler undervejs vældig meget om følelser og deres autenticitet, men det kniber gevaldigt for Villeneuves replikantfilm at vække mine."

Berlingske
"...alt, hvad et betalende publikum kunne ønske sig på billedsiden, hvor en blanding af computergenererede billeder og fysiske modeller udmaler vor fremtid, så man aldrig skulle ønske sig morgendagens komme."

Jyllands-Posten
"'Blade Runner 2049' er en meget værdig arvtager til en original, der er forgudet af mange – og med ubestrideligt potentiale til selv at opnå klassikerstatus."

Ekstra Bladet
"Det her er en af den slags film, der vil afsløre nye dimensioner og referencer for hvert eneste gennemsyn. Årets indtil videre største åbenbaring i biografen."

B.T.
"Instruktør Denis Villeneuve indfrier de tårnhøje forventninger og har med vilde modeller og CGI (computergenererede billeder) lavet et smukt og samtidig ret skræmmende billede af vores verden 30 år frem i tiden. Billeder der helt tager pusten fra en."

Cinemazone
"Den er et sanserigt eksistentielt mesterværk. Men der skal formentlig gå ti år, før jeg kan finde ud af, hvilken af de to film der er bedst. Og nogle spørgsmål har det bedst med ikke at blive besvaret."

Ekko
"...dette er den bedste sci-fi-film i årevis."

Brugere

11/10-173D?
Hvor i alverden blev filmen vist i 3D?

07/10-17They saw things... 1
… we people now believe.

Det vil sige hele holdet bag ”Blade Runner 2049” og hvem end der fik idéen om at udbygge denne gamle, i forvejen så slidstærke maskine.

”Udbygge” er nøgleordet her: Alene målt på hvor vedkommende, ja nærmest nødvendig den føles må det her være en af filmhistoriens bedste og mest fiberrige 2’ere.

Fra dens ekstravagant-stringente set design til dens sømløse effektskud, troværdige og tankevækkende replikker, stærke skuespilpræstationer og omhyggelige oppakning af et drøngodt plot er ”Blade Runner 2049” en stor omgang filmkunst af en størrelsesorden, der praktisk talt mismatcher dens slæbende arthouse-tempo. Og dermed en noget nær lige så unik kreation som Ridley Scotts 1’er.

Denis Villeneuve løser opgaven med sin vanlige blanding af glødende engagement...

Fakta

Medvirkende
'K' Ryan Gosling
Rick Deckard Harrison Ford
Joi Ana de Armas
Luv Sylvia Hoeks
Løjtnant Joshi Robin Wright
Sapper Morton Dave Bautista
Niander Wallace Jared Leto
Doc Badger Barkhad Abdi
Mariette Mackenzie Davis
Dr. Ana Stelline Carla Juri
Mr. Cotton Lennie James
Freysa Hiam Abbass
Bag kameraet
Instruktion Denis Villeneuve
Produktion Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Bud Yorkin, Cynthia Sikes
Manuskript Hampton Fancher, Michael Green, Hampton Fancher
Forlæg Philip K. Dick
Fotografi Roger Deakins
Klip Joe Walker
Scenografi Dennis Gassner
Musik Benjamin Wallfisch, Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Undergenre Fremtidsfilm
Nøgleord Androide, Fremtiden, Los Angeles, Sequel
Relaterede film Blade Runner
Premieredatoer
Biograf 05.10.2017
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 163 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Columbia Pictures, Warner Bros., Scott Free Productions, Alcon Entertainment, 16:14 Entertainment, Torridon Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...