Solo: A Star Wars Story - 2 D (Solo: A Star Wars Story)

Den kække, unge småsvindler og eventyrer Han Solo flygter fra sin hjemplanet, Corellia, men må efterlade sin hjertenskær, Qi'Ra. Solos jagt på oplevelser fører til møder med de charmerende slyngler Andrew Beckett og Lando Calrissian. Han får en livslang ven, da han redder den langhårede wookiee Chewbacca fra fangenskab, og skaffer sig en fjende i form af den slebne forbryderkonge Dryden Vos. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Ron Howard
Medvirkende Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Woody Harrelson, Emilia Clarke
Spilletid 135 min.
Biopremiere 23.05.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ron Howard

(INSTRUKTØR)
Ron Howard er en af Hollywoods solide håndværkere, der har arbejdet indenfor en lang række forskellige genrer som både skuespiller og instruktør. Begge hans forældre er skuespillere og han begyndte tidligt at optræde. Især blev han kendt for sin rolle i 'The Andy Griffith Show' (1961-68). Howard klarede overgangen til voksenskuespiller smerte...

Anmeldere

Politiken
"...gør absolut intet andet end at holde en lukrativ gryde i kog på hyggeunderholdningens vågeblus."

Jyllands-Posten
"...har været gennem et turbulent produktionsforløb, der angiveligt har gjort den til en af de dyreste film i Star Wars-universet, og hvis man betragter slutproduktet som en nødredning af et kuldsejlet mastodontprojekt - en betragtelig del af filmen er optaget helt om, da Ron Howard kom til - så er den endelige version bestemt godt skuldret."

Information
"Et overraskende vellykket mix, ikke mindst takket være et solidt anfægtende manuskript, der vil fortælle en anden historie end den evindelige om dødsstjernens atombombeanalogi."

Ekstra Bladet
"...vil næppe skuffe de fleste, men det er til gengæld også de færreste, der for alvor vil være begejstrede."

B.T.
"Det er svært at blive revet med, og grundlæggende føles det ikke, som om der er ret meget på spil."

Cinemazone
"...en værdig film til sagaen. Tilpas dyster og grum, beskidt og flabet men med masser af hjerte."

Ekko
"...Disney-Star Wars, som vi efterhånden kender det: sjovt, eventyrligt og medrivende som bare pokker. Men vi nærmer os et mæthedspunkt."

Brugere

20/10-18FEJLSKUD
Han Solo (Ehrenreich) har endelig fået sin egen film, men han må se sig henvist til passagersædet og får ikke lov at styre. Dette kan både ses bogstaveligt og i overført betydning. Således drives plottet ikke frem af Han Solos personlighed eller nogen form for tematik - Vores helt sendes fra A til B til C til D af ligegyldige konspirationer og ærner. Denne tynde historie og den tilhørende western-pastiche, der lejlighedsvist trækkes nedover den, havde ganske givet fungeret i et højere tempo, men man har valgt at fortælle den med en forfejlet tyngde, der gør oplevelsen pinefuld i længere passager. Ron Howard er en levende legende, men denne præstation vil blive husket som hans nok største fejlskud.

Skuespillet befinder sig ligeledes i en galakse langt borte. Her finder vi den ukendte ...

06/10-18O "Solo" Mio 7
Scenografisk ligner det naturligvis “Star Wars” universet (anno 2018), men jeg følte ikke helt en “Star Wars” vibe da jeg så det seneste skud på stammen fra det rumeventyrrige George Lucas’ i sin tid skabte.

Samtidig synes jeg heller ikke at Alden Ehrenreich har helt samme machocharme og lidt grove kant som go’e gamle Harrison Ford havde i rollen som Han Solo.

Jeg skal naturligvis erkende at det også kan være svært at konkurrere med en skuespiller i en rolle, jeg har elsket i over 40 år.

Det sagt, så synes jeg egentligt at Ehrenreich gør det fint og er både lidt karismatisk og charmerende i rollen og sine steder rammer han endda en ægte Solo attitude.

Fortællingen er egentlig også, også uden ”Star Wars” vibe, en ganske habilt underholdende og fornøjelig lille røverhistori...

06/08-18Hans fortid bidrager ikke med så meget
En ung soldat ved navn Han Solo ser sit snit til at desertere fra den imperielle hær og mænge sig med en bande forbrydere, der planlægger at kapre en forsendelse af potent brændstof. Det fører Han ud i et kompliceret eventyr, hvor han undervejs bl.a. når at møde Chewbacca, Lando Calrissian, et rumskib ved navn Millennium Falcon og den kæreste, han nogle år tidligere var tvunget til at efterlade på deres hjemplanet.

Efter en nydelig start med "Rogue One" går Lucasfilm med Star Wars-spinoff nr. to direkte i flæsket på én af de populære karakterer fra de oprindelige film. Som titlen mere end antyder, fylder "Solo" baggrundshistorie på alle tiders mest ikoniske rumbandit, hvis fortid ellers mest har været antydet i hentydninger strøet ud over de forskellige Star Wars-fortællinger.

Miss...

24/06-18fra skidt til godt 4
Det er sjældent jeg har set en film, der starter så dårligt og ufængende ud som Solo: A Star Wars Story, for så alligevel på et tidspunkt at drage en ind og ende som en decideret god filmoplevelse. Men instruktør Ron Howard, der blev hevet ind fra sidelinjen langt inde i processen og erstattede de fantastiske komedieinstruktører Phil Lord og Chris Miller (hvis version af Han Solos unge år jeg rigtig gerne ville se, det endelige værks kvaliteter til trods), formår efter den vaklende start at vende skuden og levere et hæsblæsende eventyr, der holder et tårnhøjt tempo, men i stedet for at udmatte, som en del af nutidens amerikanske blockbusters gør, så underholder Solo: A Star Wars Story bravt. Der er rigelige at kritikpunkter at pointere hos filmen, ikke mindst tommetyk dialogeksposition, ...

31/05-18Please, lad der gå 3 år før næste Star Wars film!
Vi orker næsten ikke mere Star Wars, man glæder sig ikke længere til den næste film, da de kommer flere gange årligt nu, og man kan ikke huske de nye figurer fra hinanden i nævneværdig grad, og slet ikke på den måde, som man kunne med de gamle film, selv Lucas egen udskældte prequel-trilogi skabte mere hype og var mere tilfredsstillende.

Solo er en ligegyldig film, der fra start til slut, hvilket også understøttes af et generisk og aggressivt soundtrack, kører i 5 gear med action, CGI og stort set ingen karakterudvikling undervejs.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...wars-story/523

Fakta

Medvirkende
Han Solo Alden Ehrenreich
Chewbacca Joonas Suotamo
Tobias Beckett Woody Harrelson
Qi'Ra Emilia Clarke
Lando Calrissian Donald Glover
Val Thandie Newton
Dryden Vos Paul Bettany
L3-37 Phoebe Waller-Bridge
Rio Durant (stemme) Jon Favreau
Lady Proxima (stemme) Linda Hunt
Bag kameraet
Instruktion Ron Howard
Produktion Simon Emanuel, Kathleen Kennedy, Allison Shearmur
Manuskript Jon Kasdan, Lawrence Kasdan
Fotografi Bradford Young
Klip Pietro Scalia
Scenografi Neil Lamont
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Actionkomedie, Rumfilm
Nøgleord Det ydre rum, Pilot, Seriefilm, Stjernekrigen
Relaterede film Stjernekrigen, Imperiet slår igen, Jedi-ridderen vender tilbage, Star Wars: The Force Awakens - 2 D
Premieredatoer
Biograf 23.05.2018
Dvd 27.09.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Walt Disney Pictures, Imagine Entertainment, Lucasfilm, Alison Shearmur Productions
Biodistributør The Walt Disney Company
Dvd-distributør The Walt Disney Company

Se også...