The House That Jack Built

USA i 1970'erne. Over en periode på 12 år begår den intelligente, men psykopatiske Jack en række bestialske mord, som han selv opfatter som kunstværker. Hans higen efter det perfekte drab driver ham til at tage stadig større chancer, hvilket bringer politiet på sporet af ham. Samtidig drøfter Jack løbende sine tanker og handlinger med en gådefuld og sarkastisk skikkelse ved navn Verge. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Lars von Trier
Medvirkende Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan
Spilletid 155 min.
Biopremiere 29.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lars von Trier

(INSTRUKTØR)
Dansk films særling Lars von Trier, hvis kunstneriske anerkendelse kun overgås af hans fobier, er lige så stille blevet hele Danmarks foretrukne excentriker, der pryder Ekstra Bladets forside oftere end fodboldlandsholdet. Siden midten af 1980'erne har han udfordret de gængse forestillinger om, hvad film er, og hvordan de kan og skal se ud. F...

Anmeldere

Politiken
"...står tilbage som en makaber vittighed delvis på Lars von Triers egen bekostning. Uden det ægte inferno, hans bedste film har budt på."

Jyllands-Posten
"...når man først er ... kommet sig over den absurde provokation og den groteske voldspatos, der ligger i at lave en film om en følelsesløs massemorder, som tillader sig at æstetisere og intellektualisere sine drab, så rummer Triers seneste vanvidsepos både stor skønhed, en palimpsest af undersøgelsesfelter og en forsonende, frostkold humor, der helt givet ikke er for enhver."

Ekstra Bladet
"Den selvbevidst (nærmest barnligt) stridslystne tone, der gennemsyrer ' The House That Jack Built', er for det meste ganske underholdende, men forhindrer den også i at komme i nærheden af Triers sene mesterværker..."

Cinemazone
"...er et sjældent grumt kunstværk. Fyldt med Lars von Trier mange tabu-provokationer og det evigt stillede spørgsmål, om kunstens (mis)brug af menneskeliv."

Ekko
"Filmen viser først og fremmest, hvordan Trier legende let er i stand til at balancere mellem det højeste og det laveste, filosofiske tanker og kulørt underholdning, sjælen og kroppen."

Soundvenue
"Lars von Trier startede karrieren med en seriemorderhistorie, ’Forbrydelsens element’ i 1984, og det kan føles, som om han med sin nye film lægger sidste sten på det hus, han har bygget lige siden. Med ’The House That Jack Built’ er han dog i så god form, at man kun kan håbe på en tilbygning."

Brugere

12/12-18FALDEFÆRDIG
Lars von Trier er en af de instruktører, hvor kunstneren fylder mere end værket. Dermed er han beslægtet med eksempelvis amerikanske David Lynch og navnebroren David Cronenberg. Sidstnævnte har taget springet ud af den påtagede auteur-rolle og har serveret fortræffelig filmkunst med ”A History of Violence” og ”Eastern Promises” og på samme måde brillerer Lynch for alvor, når han kaster sig over en mere traditionel fortælling som ”Elefantmanden” eller det oprindelige ”Twin Peaks”. Med det lovende plot om seriemorderen Jack i 1970’ernes USA og Hollywood-sværvægtere som Matt Dillon og Uma Thurman på rollelisten, kunne man derfor nære visse forhåbninger til, at von Trier for en gangs skyld ville gennemføre sit eksperiment uden at smadre hele laboratoriet.

Der går ikke længe, før den tanke...

06/12-18Som at glo på fluer, der sværmer om en lort :-(
Igen, igen er det lykkes Lars ”von” Trier (LVT) at lave en lortefilm. Jeg har set ALLE hans film, og den mest interessante i mine øjne er ELEMENT OF CRIME, men filmen er ikke noget gudsbenådet mirakel. LVT vedbliver med at lave film om neurotiske mennesker (oftest kvinder) som ikke kan forstå, hvorfor de eksistere, og hvad der mon skal blive af dem når de dør…

Der er enkelte gode scener i HUSET SOM JACK BYGGEDE, og hvis man isoleret set klippede de gode scener sammen, så vil man få en film, der måske varer i 30 minutter, men som stadig ikke vil være bare i nærheden af, at være et mesterværk.

GAB et det bedste ord, der kan beskrive denne film. Så kedelig er den, at man vil få større fornøjelse af at glo på fluer, der sværmer om en lort – LORTEFILM!

Siden LVT ”genkomst”, er han bl...

Fakta

Medvirkende
Jack Matt Dillon
Verge Bruno Ganz
Kvinde 1 Uma Thurman
Kvinde 2 Siobhan Fallon Hogan
Kvinde 3 Sofie Gråbøl
Simple Riley Keough
Al Jeremy Davies
Ed Ed Speleers
S.P. David Bailie
Kvindelig studerende Marijana Jankovic
Bag kameraet
Instruktion Lars von Trier
Produktion Louise Vesth
Manuskript Lars von Trier
Forlæg Jenle Hallund
Fotografi Manuel Alberto Claro
Klip Jacob Secher Schulsinger, Molly Marlene Stensgaard
Scenografi Simone Grau
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Seriemorderfilm
Nøgleord Seriemorder
Premieredatoer
Biograf 29.11.2018
Dvd 04.04.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Frankrig, Tyskland
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 155 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...