Doctor Sleep

Ewan McGregor

Det var i rollen som den magre, karseklippede Mark Renton i den sorte narko-komedie Trainspotting, at talentfulde skotte blev til et navn, som man huskede. Trods sine åbenlyse stjernekvaliter har McGregor hidtil brugt flest kræfter på skæve og udfordrende roller, ofte i Storbritannien, frem for amerikanske mainstreamfilm. Forinden Trainspotti...

Anmeldere

Politiken
"Med sine billige kopier af ikoniske scener fra ’Ondskabens hotel’ er opfølgeren ’Doctor Sleep’ helligbrøde i Kubricks katedral."

Berlingske
"Det værste er faktisk, at filmskaberne har gjort utroligt meget ud af at genskabe hotel Overlook og fundet lookalikes af de ikoniske figurer fra 80er-fi lmen. Disse referencer bliver både overbrugt og misbrugt, så »Doctor Sleep« fremstår som en fan-gimmick frem for en regulær fortsættelse af eller konklusion på »The Shining«."

Jyllands-Posten
"Men man tager sig i at savne Jack Nicholson og hans diabolske "Heeeeeere's Johnny!" og selvfølgelig Kubricks formidable genretæft, for "Doctor Sleep" ligner moderne metervare til sammenligning."

Information
"...selv om den ikke er på niveau med originalen, er det stadig en spændende og glimtvis uhyggelig film om at stå ansigt til ansigt med fortidens genfærd..."

B.T.
"...er aldrig skræmmende, men derimod en udmærket bearbejdelse af det, der skræmte på Ondskabens hotel. Eller som minimum en god undskyldning for at se eller gense ' The Shining'..."

Ekko
"Doctor Sleep er både for filmnørder og for almindelige folk med lyst til to en halv times solid horror-underholdning. Det er også en langt mere konventionel film end The Shining."

Soundvenue
"Beruset af fanboy-grådighed smider Flanagan al kunstnerisk sans og horrorfinesse ud ad vinduet i finalen til fordel for et tæppebombardement af greatest gyserhits. Men al legen gør ikke udfaldet mindre dull."

Brugere

12/11 10:36mainstreamfilmen i god stand 6
Så vidt jeg husker så var første gang, hvor jeg stødte på konceptet drive-in bio, ikke overraskende i filmverdenen, specifikt i Jan De Bonts Twister, hvor en tornado hærger en udendørsbiograf. Filmen, som der blev vist der, var Stanley Kubricks Ondskabens Hotel, så det gav mening, at den første film, som jeg (og kæresten også) så i en virkelighedens drive-in biograf var denne fortsættelse til Ondskabens Hotel, der også er baseret på en roman af Stephen King og som følger den lille dreng Danny Torrance i sine nu traumaramte voksenår. Jeg havde egentlig lave forventninger til Doctor Sleep, men jeg blev enormt positivt overrasket over værket, som jeg fandt aldeles medrivende og spændende. Den gode oplevelse med drive-in bio smittede måske også af på mit indtryk, men jeg var virkelig tiltruk...

Fakta

Medvirkende
Dan Torrance Ewan McGregor
Rose the Hat Rebecca Ferguson
Abra Stone Kyliegh Curran
Dick Hallorann Carl Lumbly
Crow Daddy Zahn McClarnon
Snakebite Andi Emily Alyn Lind
Bag kameraet
Instruktion Mike Flanagan
Produktion Jon Berg, Trevor Macy
Manuskript Mike Flanagan
Forlæg Stephen King
Fotografi Michael Fimognari
Klip Mike Flanagan
Scenografi Maher Ahmad
Musik The Newton Brothers
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser, Road movie
Nøgleord Overnaturlige kræfter, Stephen King-filmatisering, Traume
Premieredatoer
Biograf 07.11.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 152 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Vertigo Entertainment, Intrepid Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...