Ringenes Herre - Eventyret om ringen (Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, The)

I en stille del af Midgaard lever hobbitterne, der er glade for mad og fester. I mens opruster mørkets fyrste Lord Sauron, og horder af orker hærger landet mod øst. Sauron mangler kun én ting for at lægge verden for sine fødder: en magisk ring med enorme kræfter. Skæbnen vil at hobbitten Frodo får til opgave at skaffe den af vejen, før Sauron får fingre i den. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Adventure, Fantasy
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Elijah Wood, Sean Astin, Billy Boyd, Ian McKellen
Spilletid 178 min.
Biopremiere 19.12.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #2
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Elijah Wood

Elijah Jordan Wood voksende op i Iowa, hvor hans første bekendtskab med kameralinsen var som fotomodel i lokale reklamer. Senere flyttede han med sin familie til L.A. Her kom hvor den unge Wood kom endnu et skridt nærmere filmindustrien ved at medvirke i en Paula Abdul-video. Efterfølgende fik Elijah en række mindre roller i film som Robert ...

Anmeldere

Politiken
"En visuel jættepræstation, som det er lettere at respektere og beundre end at omfatte med egentlige varme følelser. Men man tror på den fuldt og fast."

Berlingske
"Humor findes i filmen, men dens stærkeste kvalitet - ud over den elementært spændende historie - er det betagende billedsprog, hvor skønhed og uhygge veksler ubesværet, og hvor majestætiske newzealandske landskaber og avancerede digitale effekter kombineres virtuost."

Jyllands-Posten
"Det kan opleves som at høre det samme refræn igen og igen, men det er også den eneste alvorlige anke herfra. Ellers er "Eventyret om Ringen" et visuelt bjergtagende (ganske bogstaveligt) epos, der ikke mindst fænger, når Jackson skal sætte billeder på ondskaben."

Information
"...både storslået episk eventyr og en karakterdreven spændingsfilm, som får pulikum til nervøst at vente på, hvad der mon nu kommer til at ske."

Ekstra Bladet
"Der er de utrolige tableauer Tolkiens univers, der bærer filmen. De er ind imellem så storslåede, at man får åndenød. På andre tidspunkter er det hele ved at forsvinde i bulder og brag og for meget effektjageri."

B.T.
"Filmen har ægte lidenskab, ægte rædsel, ægte følelser og ægte humor. Ægte eventyr og masser af teknologi. Den er både udstyrsstykke og skæbnedrama."

Bogart
"At filmen så samtidig er et CGI (computer generated images) extravaganza uden sidestykke - det skal bare opleves. Jeg føler lidt, at analyse og ord er spildte. Oplevelse og indlevelse er alt der skal til."

Cinemazone
"Men kan man acceptere, at en litterær visionær milepæl er blevet til et visuelt overdådigt actionbrag, er det umuligt at tøve i sin begejstring. Sjældent forlader man mørket med så indgroet et mærke på nethinden."

Brugere

11/08-14Min kommentar til Orlando Bloom:
Jeg husker den første gang jeg så "Lord of the Rings" og blev fuldstændig opslugt af Orlando Blooms Legolas-karakter, som i et langt stykke tid var den i Tolkiens univers der fængede mig mest. I dag kan jeg så godt se, at figurer som Gollum og Viggo Mortensens Aragorn, er mere interessante. Vil derfor tilslutte mig de leste andres opfattelse af Orlando Bloom; han er rigtig god i eventyrfilmene, med store armbevægelser og uden så meget dybde og karakter. Håber på et return of Will Turner i en af de kommende "Pirates"-film!

18/02-13Skuffende, dog imponerende
Ringenes Herre-filmenes historie virkede som en ringere udgave af Tolkiens univers.

Den gav ikke den rigtige følelse af det fantastiske eventyr, som jeg havde håbet på, og alle tidspunkterne i bøgerne, der var nødt til at blive fjernet for at gøre filmen overskuelig, var nogle, jeg gerne ville have set i filmene, og det gjorde mig skuffet.

På trods af det, vil jeg dog gerne sige, at den var optaget fuldstændig fantastisk, skuespillerne var utrolig talentfulde, alt var designet flot, musikken passede utrolig godt ind og effekterne var flotte.

Så rent teknisk vil jeg nok give den 5 stjerner.
Hvad angår selve fortællingen i denne film får den kun tre stjerner.

En udemærket film.

22/11-12Et Eventyr man ikke ville kunne holde sig selv fra at gense!
"'Ringenes Herre: Eventyret om Ringen' er en helt igennem seværdig film for fans af (bog-) serien... Vigtigst af alt er, at vi præsenteres for et plot som for én gang skyld har en subtekst: en adventurefilm, som har mere på hjertet end blot ønsket om at fortælle et fascinerende og spændende eventyr."

Læs Filmanmeldelsen og Andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelder.blo...om-ringen.html

06/04-12Oh yeah !!
Denne første del i trilogien overstråler alt hva der er er præsteret i film-verdenen nogensinde. At tredje del efter min mening så overgår denne film er jo bare super fedt ! selvom denne film i dag (2012) er 11 år gammel så sidder man stadig og er målløs når rulleteksterne kører over skærmen. Effekterne er stadig fede (man kan godt se der er sket noget på den front siden, men nogle film i dag har ikke engang så gode effekter som denne)

fantastisk første del..

21/10-10Anmeldelse af BBC Radio's dramatisering af Ringenes Herre
Efter at have læst bøgerne, efter jeg så filmen, blev min optimisme og glæde for filmene lidt hul. For, hvad der er enormt flot CGI produceret kampsekvenser, der rummer og kreere rendyrket episk, rammer som fortolkning flere gange ved siden af det oprindeligs værk intentioner og ikke mindst styrker.

En ting er gennemgående for filmenes feje fortolkning af værket. Det er sproget, som virkeligheden er bøgernes styrke, gemt mellem linjer af konventionelle eventyrtræk om det onde mod det gode. Og netop bogens sprog får genlyd på Radio Teatrets platform, som gør, at stemningen og ikke mindst karakterforvaltningen oprinder til en perfekt tolkning, der også på grund af værket enorme størrelse må skære Tom Bombadil, rejsen gennem den Gamle Skov og Dyssehøjene fra.

Peter Jackson takkede n...

21/04-10Starten på legenden
Da man hørte at newzealandske Peter Jackson ville lave J.R.R. Tolkiens ”Ringenes Herre” som en stor filmtrilogi, gik Tolkien – fans over hele verden helt amok. Før Jackson, forsøgte man i slutningen af 70érne at lave to store tegnefilm bygget over bøgerne, men resultatet var skidt. Så skidt at den anden film ikke blev til noget. Peter Jackson lovede at det ville blive anderledes denne her gang og han havde ret!

Første del om historien om hobbiten Frodos rejse til det mørke land Mordor, for at ødelægge den onde Saurons ring, er et mesterværk indenfor eventyrgenren. Med en stor rolleliste med b.l.a. skuespillere som: Elijah Wood (Frodo),
Ian McKellen (Gandalf), Viggo Mortensen (Aragorn),
Liv Tyler (Arwen), Christopher Lee (Saruman), Sean Astin (Sam), Ian Holm (Bilbo) og Cate Blanche...

19/01-10The Fellowship Of The Ring
> HOBBITRUP <

Instruktøren og bagmand bag Ringenes Herre, Peter Jackson fandt det afgørende, at Hobbitrup så så livagtigt ud som muligt. "Hobbitrup skulle se ud, som om der havde boet hobbitter der i flere hundrede år."
Og så begyndte arbejdet med at skabe byen. Først og fremmest skulle der anlægges en vej, så det 300-400 mand store arbejdshold og deres grej dagligt kunne transporteres ud til optagelserne.
Da vejen var anlagt (med hjælp fra den newzealandske hær), gik holdet i gang med at anlægge byen. Sumpen blev dæmmet ind, der blev anlagt en sø, og resten af området blev drænet og ryddet. Der skulle flyttes enorme mængder jord for at skabe de bølgende bakker, der blev dyrket marker, som skulle gøre det ud for hobbitternes agerjord, og der blev plantet 500 meter hæk på et område p...

19/08-09Det helt store 2
Ringenes Herre er fabelagtig! Ikke nok med effekterne er brilliante, historien er også meget interessant. Men jeg lod mærke til en kæmpestor fejl i filmen. Da Boromir er blevet ramt af de tre pile kommer Aragon og læner sig ned over ham. Da man ser dem ovenfra kan man se at Boromir har sin hånd på Aragorns skulder. Da man så ser Aragon nedefra er Boromir's hånd der ikke længere. Sådan bliver det ved for hver gang kameraet skifter vinkel. Det gør selvfølgelig ikke filmen ringere men det er en meget stor fejl der burde være blevet rettet. Nå, men hvor kom jeg fra? Nåh jo, Ringenes Herre er en topfilm. Desværre er det slut med herlighederne efter denne.

13/05-09Hunt for Gollum
En gruppe fans har lavet deres egen film, "The Hunt for Gollum", som foregår under den første film (i perioden fra Bilbo forlader Herredet til Gandalf senere vender tilbage for at advare Frodo om ringen).

Ikke oppe på Jacksons niveau, men stadig værd at ofre 40 minutter på.

Se den helt gratis i god kvalitet her:

http://www.dailymotion.com/user...ion_shortfilms

07/12-08Peter Jacksons viunder
Flotte filmmiske billeder, genialt skuespil og et godt manuskribt ud fra en af verdens bedste bøger, så har vi grundlaget for en fantastisk.

Universet er noget i sig selv da det var Tolkien (forfatteren over bog-en) som skabte denne verden, og så senere er der kommet efter-lignere som Harry Potter, Narnia og det gyldne kompas... jaja de fungere fint men kan ikke måle sig med denne original.Fakta

Medvirkende
Frodo Baggins Elijah Wood
Samwise "Sam" Gamgee Sean Astin
Peregrin "Pippin" Took Billy Boyd
Gandalf Ian McKellen
Aragorn Viggo Mortensen
Bilbo Baggins Ian Holm
Saruman Christopher Lee
Arwen Undomiel Liv Tyler
Galadriel Cate Blanchett
Boromir Sean Bean
Grima Wormtongue Brad Dourif
King Theoden Bernard Hill
Legolas Greenleaf Orlando Bloom
Gimli John Rhys-Davies
Elrond Undómiel Hugo Weaving
Merry Dominic Monaghan
Gollum Andy Serkins
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Tim Sanders
Manuskript Peter Jackson, Philippa Boyens, Frances Walsh, Stephen Sinclair
Forlæg J. R. R. Tolkien
Fotografi Andrew Lesnie
Klip D. Michael Horton, John Gilbert, Jamie Selkirk
Scenografi Grant Major
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Adventure, Fantasy
Nøgleord Baseret på roman, Det gode mod det onde, Trilogi
Relaterede film Ringenes Herre - De to tårne, Ringenes Herre - Kongen vender tilbage, Hobbitten: En uventet rejse - 3 D
Premieredatoer
Biograf 19.12.2001
Dvd 06.08.2002
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Produktionsår 2001
Spilletid 178 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 1.330.048 (#2)
Selskab New Line Cinema, WingNut Films, The Saul Zaentz Company
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Bodil 2002, Bedste amerikanske film
Robert 2002, Årets udenlandske film (amerikanske)

Se også...