Star Wars: Episode II - Klonernes angreb (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)

Anakin er blevet en dygtig Jedi under sin lærermester Obi-Wan. Tilsammen får de til opgave at beskytte Padmé, hvis liv trues af en fraktion af politiske separatister. Forskellige magtfulde grupper støder sammen og de to helte må tage vanskelige beslutninger, der har betydning både for deres egen og republikkens skæbne. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør George Lucas
Medvirkende Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid
Spilletid 142 min.
Biopremiere 16.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

George Lucas

(INSTRUKTØR)
Til trods for det meget beskedne antal film, som George Walton Lucas Jr. har instrueret i sin karriere, har hans indflydelse på den nyere filmhistorie været uhyggeligt stor. Det skyldes blandt andet, at det var ham, der producerede Indiana Jones-trilogien, udviklede THX-lydsystemet og grundlagde Industrial Light and Magic, som har vundet utallige...

Anmeldere

Politiken
Det visuelle snit er meget mere rent og så fantasifuldt og flot, at man denne gang uden videre bliver beamet om bord i Lucas' rumfantasi.

Berlingske
"Filmens formidable række af majestætiske landskaber, forunderlige rumskibe og skrækindjagende monstre kan vi kun måbe benovet over, og dens til tider udsøgt raffinerede billeder af futuristisk arkitektur er præget af sofistikeret æstetisk sans."

Jyllands-Posten
"I sine bedste scener, men de er få, kan den næsten minde om apokalyptiske billeder af Hieronymos Bosch, men også - tiest - om billeder af langt mindre, men surrealistiske ekstremister."

Weekendavisen
"Der er masser af materiale i den uendelige historie, til og med gyldent og eventyrligt stof, så den endelige sammenflikkede struktur er muligvis mere sjælden end køn, men den repræsenterer en original readymade."

Information
"...filmen mangler umiddelbarhed, som hævdede de tre første film langt over gennemsnittet. Lucas fortæller samme historie bare i en lækrere indpakning."

Ekstra Bladet
"...alt for meget af alt for lidt fra George Lucas Skywalker-ranch, men eftersmagen rummer alligevel fornemmelsen af den eventyrlige aroma midt i det digitaliserede helvede, som bryder løs, da klonerne angriber. Det er en stor og vildt voldsom oplevelse - trods alle op- og nedture i den ujævne historie."

B.T.
"'Klonernes angreb' er fed underholdning og lever flot op til seriens andre film."

Kino
"...den hidtil bedste Star Wars film."

Bogart
"Min hovedindvending mod serien er at den er så entydig maskulin. Det er et mandfolke- og drenge-anliggende."

Cinemazone
"...når John Williams altid suveræne soundtrack fortoner sig sammen med de sidste billeder af Klonernes angreb, er det figurernes skæbne, man er optaget af. Det %u2013 og så en boblende fornemmelse af, at man godt kunne klare at se filmen i hvert fald én gang til..."

Brugere

09/04-16Attack of the CGI
Star Wars: Attack of the Clones kom ud i 2002, og er den anden film i Prequel-trilogien i den populære filmsaga Star Wars.

Der var sikkert rigtig mange fans, som blev skuffet over The Phantom Menace, og de utilfredse fans, måtte nok gå skuffede hjem igen efter denne film. George Lucas fortsætter sin stil med masser af CGI og måske endda mere end forgængeren. Hvis man kigger i ekstramaterialerne om filmens produktion, er det næsten skræmmende hvor mange computereffekter der blev brugt. Det føles bare rigtigt kunstigt at se på når man ser filmen, og det er faktisk svært ikke at blive distraheret af alle effekterne.

Et andet problem i filmen er dialogerne. De virker bare kedelige og uinteressante, og der er ikke rigtig noget spændende der bliver sagt. Faktisk er det nogle gange sådan ...

09/06-09En af de fedeste star wars!
Anonym
Den er helt klart en af de fedeste star wars! Vildt fed!

13/07-07Succesen Fortsætter !
Endu engang imponere G.Lucas, med endu en Utrolig film, i
Star-Wars Saga'en! .

Da Hayden Christense og
Natalie Portman trapper op som de
suverænt besdte skuespillere til rollerne, gør det kun den allerede store succes større !

22/06-07Fed Underholdning
Klonernes angreb er fed underholdning og lever flot op til seriens andre film.

20/03-06Bedre end Phantom Menace, men...
Anonym
The Phantom Menace var en kæmpe skuffelse, og jeg gik derfor denne film i møde med stor skepsis. Det viste sig dog heldigvis, at Clones var klart bedre end det første kapitel i sagaen. Men det kunne næsten heller ikke blive værre, kan man jo sige. Attack of the Clones er i lighed med Phantom Menace præget af et dårligt manuskript. Dertil kommer at Hayden Christensen ligner et medlem af et boyband og ikke en mægtig Jedi. Alt i alt en middelmådig film, som aldrig når op højde med de gamle Star Wars film.

10/07-05god star wars film
Anonym
god og med gode effetker

21/06-05Underholdning
Medrivende action og supergode effekter, er der masser af i denne fremragende efterfølger.

26/05-05attraktiv renæssance
George Lucas bringer skeptikerne til skamme med hans behandling af Episode 2 i Star Wars-sagaen, hvor dette opus sagtens kan leve op til kvaliteterne fra de gamle film. Episode 2 er i alle tilfælde en klar forbedring efter den skuffende (både for fans og non-fans) og pjattede Episode 1, der ikke ligefrem satte høje kvalitetsstandarder på andet end den tekniske front. Lucas har højst sandsynligt taget noget af den hårde kritik til sig, for Episode 2 byder på langt mere seriøsitet og håndgribelig dramatik, der ikke er nær så himmelråbende (læs: prætentiøs) som i den forrige film men mere humant og medrivende. Lucas har ydermere tydeligvis et mere fast og fokuseret greb om sin fortælling, der ikke lider under at både skulle lede/leve op til det store afsløringsklimaks i Episode 3, sideløben...

08/03-05Klart bedre anden gang
Anonym
Ligesom Episode 1 skal man som Star Wars-elsker se den igennem et par gange før man kan vænne sig til stilen i de nye star wars film, jeg er inkarneret star wars fan og jeg mener ikke at de nye kommer op på siden af de gamle, jeg var da heller ike begejstret første gang, men ligefrem at sige sagaen har mistet magien er jeg klart uenig i.

11/11-04TÆT PÅ
Anonym
Ep 2 er tæt på at være lige så god som den oprindelige triologi, der mangler dog lidt, men alligevel er den god nok til at få de ultimative 6 stjerner.
Jeg har været Star Wars fan siden den første kom ud og jer er særdeles uenig i
Mark Og Wonkers udtalelser.
Magien er der stadig.Fakta

Medvirkende
Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor
Padmé Amidala Natalie Portman
Anakin Skywalker Hayden Christensen
Supreme Chancellor Palpatine Ian McDiarmid
Shmi Skywalker Pernilla August
Achk Med-Beq (stemme) Ahmed Best
C-3PO Anthony Daniels
Mace Windu Samuel L. Jackson
Yoda (stemme) Frank Oz
Watto (stemme) Andrew Secombe
Sio Bibble Oliver Ford Davies
Ki-Adi-Mundi Silas Carson
R2-D2 Kenny Baker
Grev Dooku Christopher Lee
Senator Bail Organa Jimmy Smits
Bag kameraet
Instruktion George Lucas
Produktion Rick McCallum
Manuskript George Lucas, Jonathan Hales
Fotografi David Tattersall
Klip Ben Burtt
Scenografi Gavin Bocquet
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord Robot, Stjernekrigen
Relaterede film Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende, Stjernekrigen, Imperiet slår igen, Jedi-ridderen vender tilbage, Star Wars: Episode III - Sith-Fyrsternes Hævn, Star Wars: The Clone Wars (org. version), Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende - 3 D, Star Wars: The Force Awakens - 3 D, Star Wars: The Force Awakens - 2 D, Star Wars: The Last Jedi - 3 D, Star Wars: The Last Jedi - 2 D
Premieredatoer
Biograf 16.05.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 142 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 458.194 (#122)
Selskab Lucas Film Ltd, JAK Productions Ltd.

Se også...