Vejen til Perdition (The Road To Perdition)

Chicago, 1930erne. Da lejemorderen Michael O’Sullivans familie bliver slået i stykker på grund af et mord, må han tage på flugt med sin overlevende søn. Han begynder snart at planlægge sin helt egen form for hævn. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Sam Mendes
Medvirkende Tom Hanks, Tyler Hoeclin, Paul Newman, Jude Law
Spilletid 119 min.
Biopremiere 20.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Hanks

Thomas J. Hanks er ubestridt en af amerikansk films allerstørste stjerner, ifølge mange sin generations svar på Jimmy Stewart. Og så er han oven i købet en flink fyr. Hanks lagde ud med at trække i drag til sitcom'en 'Tøsedrenge i løbetid' (1980-1982) og startede sin filmkarriere i en række jævne komedier, han helst vil glemme i dag. 'Splash'...

Anmeldere

Politiken
"'Road To Perdition' er i al beskedenhed en stensikkert snedkereret tragisk og forløsende skæbnefortælling om fædre og sønner og sønner som brødre...en traditionel storfilm, men fortalt med en menneskelighed og en æstetisk stringens, der er sjælden. "

Berlingske
"Med sin vemodige alvor og sit konsekvente fravalg af humor byder den ikke på sprudlende, medrivende underholdning, men den er rig på substans og i alle henseender så gedigen, at den fremtræder som et modent bud på en moderne fornyelse af gangstergenren..."

Jyllands-Posten
"Paul Newman...er til stede på lærredet med en elegance, et nærvær og en uafviselighed, der gør hver scene med ham åndeløst intens..."

Weekendavisen
"I en film med så meget tragedie og død er det dog forunderligt at få så klare og rene oplevelser... Men det skal også med, at filmen gør sig så meget umage med at være stor og vigtig og dyb, at den undertiden overdriver det..."

Information
"...skuespillet (er) upåklageligt. Alligevel bliver man sjældent berørt af det ellers voldsomme drama. Måske fordi man er for imponeret af billedsiden. Man beundrer filmen, men man føler sig lidt udenfor dramaet..."

Ekstra Bladet
"Skuespillet er suverænt over hele linien - især imponerer den ellers noget overvurderede Hanks - og historien holder os i et jerngreb i samfulde to timer, selv om den ikke er helt så dyb, som den selv tror."

B.T.
"Inde bag den flotte overflade, er der dog ikke særlig megen næring til følelserne, og derfor ender Vejen til Perdition som en flot fiasko."

Cinemazone
"Vejen til Perdition er en så forbandet godt drejet film, at man ikke kan undgå at føle en trang til mere, når den er slut."

Brugere

07/02-07Barnlig uskyld
Bestemt en solid storfilm, hvor der blandes et barns uskyld sammen med virkelighedens brutalitet, også kan man ikke andet end holde af den godtroende dreng...

"I just say he was my father..."

Genistreg.....

14/11-05Film med stil!
Smukt, FLOT og råt gangsterdrama, som har sine fremragende øjeblikke af flere medrivende skuddueller, fængende og rørende historie. I hovedrollen har vi en rå Tom Hanks ved rattet, og han er fantastisk godt kørende her, men også en anderledes rolle for hans vedkommende. Law og Newman er også gode i deres roller. Road To Perdition vil jeg anbefale til dem der elsker stilfulde film, hvor opbygningen er grundig og langsommelig, men givende. Måske intet mesterværk, dertil er handlingen måske lidt for ordinær, men absolut en vellykket film.

04/12-03The Road To Perdition...
Anonym
The Road To Perdition, er da så langtrukket og kedelig at man skal have stoffer for at holde sig vågen.. Jeg har set mange bedre og mere gennemførte gangster film som helt klart slår The Road To Perdition.. Den er da lige til at gennemskue!!! Han mister sin famillie og han skal have hævn hvorefter han kommer med sin en mands hær og slagter alle sammen, ligesom man lavede film i 80´erne..! Fatter ikke, hvordan folk kan syntes den er god......

30/11-03Genialt
Anonym
Den er fantastisk god... meget meget flot lavet...
Hvis man ikke har set den skal man gør det for det er en kanon oplevelse

11/11-03
Anonym
Actiondrama af manden bag den lettere overvurderede American Beauty, Sam Mendes. Han er en rigtig god personinstruktør, og alle skuespillere i hans film er gode. Her er Tom Hanks (top tre på min liste) i en anderledes rolle for ham, nemlig som fraværende far og ond dræber. Efter at have set ham begå det første mord (og komme over det lettere chok) affinder man sig med det og Hanks gør det igen fremragende. Hans sammenspil med Paul Newman er rørende, og Newman viser sig som den respekterede skuespiller han er. Jude Law er herlig ulækker og mascokistisk ond, den eneste lille minus for mig at se er den unge knægt der spiller Michael Sullivan, Jr. Han er ikke så udtryksfuld, som rollen kræver, og hans stemme er irriterende i den malplacerede voice-over.

Filmen er utrolig flot filmet (den ...

20/06-03fascinerende!!
Anonym
Billede og lydsiden er til topkarakter!
Jeg var helt tosset med "american beauty" og så denne her! Det går helt klart! Bravo!
Den er stille og rolig så man kommer ind i den rette stemning. Og så "bom" så sker der noget. Godt bygget op! Da filmen var slut ville jeg bare have mere! Jeg syntes det var gået så hurtigt, og det er jo i sig selv et tegn på at filmen har været god og underholdene. Det kan godt være at jeg måske vil synes det helt modsatte når jeg har set den et par gange til, men lige nu er jeg vildt fascineret!

05/05-03En tom film!
Anonym
Lige da jeg havde set "Road to Perdition" var jeg meget imponeret, og mente at Sam Mendes var en ny geni-instruktør, der skulle komme op blandt "guder" (Kubrick, Scorsese, Parker, Coen, Gilliam, Coppola - ik' Sofia).

En uge efter kunne jeg ikke vente på at den udkom på dvd, så jeg kunne købe den og se den om og om igen.

Men her et halvt år senere, lejer jeg så filmen, for at se om min antagelse dengang, stadig holdt ved - og nej! Historien i filmen er desideret lam, manuskriptet er uinspirerende og ikke mindst uægte, og moralen holder ingen steder. Skuespillet er i min verden "fejlcastet" - helt ærlig: Paul Newman som "Godfather", Jude Law som lejemorder (uden et særligt godt gebis) og sidst men ikke mindst: Tom Hanks som gangster?! Sam Mendes og casteren må have haft andre i tanke...

20/04-03Flot gangster drama
Anonym
Folkene bag American Beauty har gjort det igen. Lavet en utrolig flot ganster film i bedste film noir stil. Især fotograferingen er helt eminent, og det vandt den fuldt fortjent en oscar for. Selvfølgelig er både Tom Hanks, Paul Newman og Tyler Hoeclin fremragende i deres roller. Der er ikke nogen der gør det dårligt, men disse tre herre skulle lige fremhæves.

Selvfølgelig er filmen fortalt i et stille og roligt tempo, og kan føles en smule lang enkelte steder, men det er stadig en flot og god film.

07/04-03God gedigen Gangsterfilm
Anonym
Her ser man Tom Hanks tage rollen som den stereotype voldshungrende "wise guy" af tapetet og transformere den til dødeligt realistisk alvor.

Med sit ligefremme og på en måde kedelige væsen/udseende accelerere han sin rolle meget naturtro - godt backet af Newman og Jude Law.

Hanks ligner ikke en gangster(The road to Perdition), en retaderet tosse (Forrest Gump) el. en Kaptajn i Specialstyrkerne (Saving Private Ryan) og det er lige præcis derfor han virker så troværdig.

Selve handlingen og filmen er desværre lidt forudsigelig, og maskingeværet bliver brugt lidt rigeligt - drengen kunne enhver møgunge med englefjæs spille !

26/11-02Vejen til kedsomhed
Anonym
Jeg forstår ikke at mange er så vilde med den film. Den er måske flot og fin. Men den er også ualmindeligt langtrukken. Tom Hanks gør det nu godt.Fakta

Medvirkende
Michael O'Sullivan Tom Hanks
Michael O'Sullivan, Jr. Tyler Hoeclin
John Rooney Paul Newman
Maguire Jude Law
Al Capone Alfred Molina
Connor Looney Daniel Craig
Stanley Tucci Frank Nitti
Jennifer Jason Leigh
Kevin Chamberlin
Dylan Baker
Peter O'Sullivan Liam Aiken
Bag kameraet
Instruktion Sam Mendes
Produktion Dean Zanuck, Richard D. Zanuck
Manuskript David Self, Patrick Marber
Fotografi Conrad L. Hall
Klip Jill Bilcock
Scenografi Dennis Gassner
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Gangsterfilm
Premieredatoer
Biograf 20.09.2002
Dvd 18.03.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 119 min.
Solgte billetter 64.459
Selskab DreamWorks, The Zanuck Company
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...