OKAY

Den 37-årige energiske Nete er socialrådgiver og har også styr på sit familie liv med mand og 14-årig datter. Da hendes far bliver meget syg, insisterer hun på at faren flytter hjem til familien. Mand og datter er mindre begejstrede. Samtidig overvejer hendes homoseksuelle bror, at blive sæddonor, mens hendes mand vil være forfatter, og datteren søsætter et teenageoprør. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jesper W. Nielsen
Medvirkende Paprika Steen, Ole Ernst, Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus
Spilletid 97 min.
Biopremiere 27.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Troels Lyby

Umiddelbart ser han måske ikke ud af meget, men Troels Lyby har et sjældent nærvær og udstråling. Og så er han alsidig. Han spiller forsigtige bløddyr og slagfærdige he-men med samme naturlighed, hvad enten der er tale om drama eller komedie. Lyby fik sin filmdebut som den drømmende wannabe-forfatter i Jonas Elmers bittersøde Nørrebrokome...

Anmeldere

Politiken
"Når alle kræfter er kompetente og talentfulde, og det hele falder i hak, ja så er resultatet 'Okay' - og lidt til."

Berlingske
"Historien er skæg uden at være fjantet og alvorlig uden at blive selvhøjtidelig, og den repræsenterer den type film, som vi herhjemme mestrer bedre end nogen anden genre."

Weekendavisen
"Med Okay springer Nielsen helt ud som voksen filmskaber og demonstrerer hinsides al tvivl, at han kan fange en vilter personkreds i flugten og fastholde meget af livsfarven i den stakåndede nudanske hverdag."

Information
"...rammer den underfundige hverdagstone milimeterpræcist, både i spillernes musikalske replikføring of i den stiliserede almindelighed i fotografen Erik Zappons funktionelle bå-gråt tonede billeder."

Ekstra Bladet
"...hurra for den herlige skrubbe Paprika, som efter en tur under grillen bliver lidt forbrændt, men mør nok til at redde den solide familie-hygge."

B.T.
"Filmen er skræddersyet til Paprika Steen.... det er i den grad hendes film! Og det er det gode ved den. Men det er også det svage. For når hun ikke er med, fuser de fleste scener ud."

Kino
"...en velfortalt dansk hverdagskomedie, med et glimt i øjet."

Bogart
"...herlige film om en nok meget typisk københavnsk familie bæres oppe af Paprika Steens sammensatte figur."

Cinemazone
"...et godt bud på en voksen dansk film, der tager livet lidt mere alvorligt end humoristisk."

Brugere

28/09-05...
Ret god film, med mange sjove scener... Paprika Steen er bare super, som altid..

28/07-05OKAYYY
Anonym
Okay den her film er simpelhen for fed.....Kan anbefale at se den (=

12/06-05okay
Glad, sjov og stemningsfuld dansk lille film med skuespil i top og skægge detaljer.

20/04-05okay okay okay okay okay okay
Man kan tydeligt mærke at den prøver at stjæle nogle replikker fra den tideligere succes-fulde 'Den eneste ene', som blev set af over 825.000 danskere i biografen. Den gør det bare ikke slet så godt, men absolut uden at være dårlig. Den mangler bare den geniale humor 'Den eneste ene' ejede tonsvis af.

Replikkerne er med uden tvivel bedst i starten og i midten. De kan godt gå hen og blive lidt småkedelige til sidst, hvor de gentager sig selv konstant, og hvor de gode replikker er ved at blive slidt op.

Men ellers er skuespillerne i top, og underholdningen er også for det meste i top. Undtagen de gange den bliver kedelig naturligvis.

I alt 4 stjerner.

05/01-05- Mere end okay -
Socialrådgiveren Nete (Steen) lever et travlt liv med omkostninger på det personlige plan. Da hendes far (Ernst) bliver alvorligt syg og får diagnosticeret kræft med få uger tilbage at leve i, insisterer Nete på, at han flytter ind hos hende og hendes familie. Pludselig er der så meget, der skal nås.

Lunefuldt og bredt appellerende drama der fastholder dansk films nylige tradition for at lave film, der både formår at udvise dybsindigt drama samt lun humor.

”Okay” er en professionel og habilt lavet produktion, der rammer plet med sin skarpsindige tone. Effektivt socialrealistisk drama, der sørger for aldrig at virke selvhøjtideligt, og hvor der er plads til at grine med.

Jesper W. Nielsen er en begavet instruktør, der med sine knivskarpe billeder ikke er ræd for at udfordre sit...

12/11-04Min YNDLINGS film!!
Anonym
Okay er en af de slags film der bare SKAL ses!! Det er både sikkert og hvist!! For den er helt formidabel 100 % af tiden!!!!!!!

08/11-04Den er go!
Anonym
Det er en alletiders film. Kan godt lige Paprika Steen generelt. Især i denne rolle, den spiller hun godt. Noget helt andet er at jeg elsker virkelig den sang som Paprika Steen og Nikolaj Steen synger sammen "It's ok", den er bare god (:

07/11-04Hun k... hvor er hun dygtig
Anonym
Paprika spiller fantastisk. Hun er virkelig en KLASSEskuespiller ud over det sædvanlige. En fed og helt OKAY film

10/08-03hun er så grim
Anonym
det lugter langt væk af helved


jeg kan ikke se pointen i den!!og skuespillerne er ikke gode til at spille rollerne til rollerne
det er paprika der trækker den så langt ned!!!!!!!!!

08/08-03Man er med
Anonym
Så den her i går og må sige at jeg blev helt overvældet! Ved ikke om det er titlen "okay", der har fået mig til at TÆNKE at den bare var okay? Men den var i hvert fald alle minutterne værd, selvom solen skinnede udenfor! Fed film.Fakta

Medvirkende
Nete Paprika Steen
Far Ole Ernst
Kristian Troels Lyby
Martin Nicolaj Kopernikus
Kathrine Molly Blixt Egelind
Tanja Laura Drasbæk
Janni Lotte Andersen
Trisse Trine Dyrholm
Læge Jesper Christensen
Bedemand Birthe Neumann
Netes chef Henrik Prip
Bag kameraet
Instruktion Jesper W. Nielsen
Produktion Peter Bech
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Erik Zappon
Klip Morten Giese
Scenografi Peter de Neergaard
Musik Jesper Winge Leisner, Nikolaj Steen, Halfdan E.
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 27.03.2002
Dvd 27.09.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 97 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 235.610
Selskab Bech Film
Biodistributør Angel Films
Priser Bodil 2003, Bedste kvindelige hovedrolle
Robert 2003, Årets kvindelige hovedrolle

Se også...