I Spy

Da det superfede, superhemmelige militærfly Switchblade bliver stjålet, er der ingen tvivl om, hvem der står bag. Det gør selvfølgelig den mere end almindeligt ondsindede våbenhandler Gundars. Og hvad er så mere naturligt end at bede USA's topspion Alex Scott om at fange Gundars og bringe flyet tilbage i sikkerhed. Ikke noget let job og netop derfor får Scott hjælp at den ubesejrede mellemvægts-verdensmester Robinson. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Komedie
Instruktør Betty Thomas
Medvirkende Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell
Spilletid 96 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Eddie Murphy

Murphys lov kan under ingen omstændigheder være opkaldt efter Eddie Murphy, for den spinkle Brooklyn knægt laver jo nærmest ikke andet end at vade i succes. Som mange andre amerikanske komikere har han en fortid i tv-stationen NBC's komedieshow 'Saturday Night Live', hvori han finpudsede sine færdigheder i begyndelsen af firserne. Han blev hu...

Brugere

12/04-05©Bedre end forventet© 1
Efter at have set denne film blive nedsablet af såvel anmeldere som publikum og pga. det faktum at den aldrig dukkede op i biffen herhjemme, så har det ikke just været en film, som jeg har haft travlt med at skulle se.

Med MEGET lave forventninger satte jeg mig til at se denne action/buddy-komedie i eftermiddags og jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket.

Af en agent film at være foregår den meget samme sted (Vi er jo vant til at se James Bond rejse det halve af jorden rundt i hver film) men det når aldrig rigtigt at blive kedeligt. Actionscenerne er udmærkede, mens historiesiden er så klichéfyldt som man kunne forvente.
Det der dog holder filmen opppe, er Murphy´s og Wilson´s komiske talent.
Selvom det indimellem lige er på grænsen til at blive lidt for pjattet og overgearet, s...

23/02-05Glimrende tidsspilde!
”I Spy” er titlen på endnu en actionkomedie fra Hollywoods øjensynligt utømmelige lager af samme, der ved første øjekast meget nemt kunne afskrives som blot et overflødigt produkt oven i den fortsat voksende bunke! Men derimod bør man, før ens fordomme per automatik fravælger filmen, tage op i sine overvejelser, at ”I Spy” faktisk er en virkelig fin actionkomedie med mange vittige hændelser og morsomme løjer, hvor bl.a. Eddie Murphy viser, at han ikke er helt udbrændt og stadig har noget at byde på i komediegenren…

”I Spy” tilbyder en historie tyndere end papir, men dette betyder heldigvis ikke at filmen derved ikke fungerer eksemplarisk: Alexander Scott (Owen Wilson) er den garvede, om end evigt kiksede og uheldige agent, der evig og altid får de kedelige missioner og det dødssyge ud...

17/01-05Velfortjent fiasko!
Anonym
Kedelig og fuldstændig ligegyldig action/komedie der er strikket efter et typisk Hollywood koncept. Ikke alene er det hele set før, men det er også set bedre!
På skuespilsfronten er der heller ikke noget bemærkelsesværdigt. Eddie Murphy spiller overgearet som sædvanlig, mens Owen Wilson er mere til at holde ud og Famke Janssen er bare med fordi der skulle være en kvinde.
Forvent intet nyt herfra!

31/08-04Bedste rush hour-stil! 1
Anonym
Fed action/komedie, som spiller på enkle præmisser, men det er til gengæld effektivt lavet med en fabelagtig underholdning og en lækker produktion, så man aldrig keder sig. Filmen er fyldt med god portion humor, og selvom det meste af filmen ligner en kliche, så er ”I Spy” en takt bedre end mange andre amerikanske samlebåndsfilm.

Owen og Eddie passer rigtig fint til hinanden, og Eddie er som altid seværdig og morsom i hans roller, og selvom han ikke har været på toppen i mange år, så synes jeg han gjorde det rigtig godt i ”I Spy” og er forhåbentlig tilbage med flere film i den nærmeste fremtid. Han var savnet. Owen er ikke nogen stor skuespiller, men passer glimrende ind til denne slags genre.

Sluttelig vil jeg sige, at jeg blev overrasket over denne action/komedie. Jeg ventede med...

17/01-04fin actionkomedie
Anonym
Instruktøren Betty Thomas har givet os den kedelige Doctor Dolittle og den spændende 28 Days. Her skifter hun stil og instruerer denne actionkomedie med flair for komikken, men hvor det halter lidt med actionscenerne. Eddie Murphy ses i hans bedste rolle (hvis man ikke tæller hans stemme med i Shrek) siden Life, og han er virkelig morsom. Sammenspillet med den talentfulde og sjove Owen Wilson er upåklagelig, men hvis man ikke kan lide den ene af dem, vil denne film ikke være god. Personligt nyder jeg meget at se dem begge to, og det var lidt en drøm at se dem sammen i denne film. Jeg morede mig kosteligt over rigtig mange af scenerne, og der var ikke mange vitser der faldt igennem. At historien er ligegyldig gør ikke mig noget, for man ser Murphy og Wilson i deres rette element. En ufort...

29/12-03Betty thomas din lort!!
Anonym
I spy er en vaskeægte action-buddy-komedie med alt hvad det fører med sig! Eddie Murphy er endelig ved at tage sig sammen igen og denne film må siges at være en af hans bedste i lang tid! Owen Wilson er også i sit es og gør det han nu engang kun kan finde ud af.

Filmen byder på en masse skægge og skæve scener (langt fra ligeså sjov som Bad Boys II, men ligger sig tæt op ad Rush hour 1 og 2 og national security!) og eddie og owen deles godt om løjerne! Eddie er den arrogante og provokerende bokser der ikke holder sig tilbage for noget mens Owen er den klodsede om end dygtige agent der aldrig rigtig har fået samme succes som sin konkurrent: superagenten Carlos, der er en fornøjelig james-bond-look-a-like der selvfølgelig charmerer sig ind hos alle kvinderne!

Men hvordan fungerer acti...

01/12-03Sjov Film
Anonym
Den er skæg og fed 2 tal Cool

Den styrer

Den skal SeS

17/10-03Gumpetung Rutine
Anonym
Professionel bokser (Murphy) må hjælpe agent (Wilson) med at tilbageskaffe et nyt og hemmeligt jetfly, som er blevet stjålet.

Gumpetung actionkomedie strikket sammen efter et typisk Hollywood koncept, og som især i første halvdel forekommer kedelig og langtrukken. I sidste halvdel kommer der mere gang i den og den har enkelte scener, som faktisk er ganske sjove i en film som teknisk er udmærket lavet.

Murphy gør det han altid gør og kører videre som han har gjort i mange år, mens Owen bare spiller lige ud ad landevejen. Meget mere grund er der ikke til at bruge tid på denne her, den er hvad den er og man får hvad man forventer, blot dårligere end ellers.

Bygget på en Tv-serie af samme navn fra 60’erne.

07/08-03hohohoho!!
Anonym
Christian din laban!! Why thou have forsaken us?? Jeg ved det ikke, men i hvert fald et fedt citat!!

05/08-03God film med Eddie...
Anonym
Den er fantastisk god og en sjov humor ind i mellem :) Owen Wilson og Eddie Murphy er gode sammen!

Måske er Eddie Murphy lidt af en blærerøv i filmen, men det er jo det sjove ved det!Fakta

Medvirkende
Kelly Robinson Eddie Murphy
Alexander Scott Owen Wilson
Rachel Famke Janssen
Gundars Malcolm McDowell
Carlos Gary Cole
T.J. Viv Leacock
Jerry Phill Lewis
Cedric Mills Darren Shahlavi
Anthem Singer Johnny Gill
Blade Blake Lirette
Bag kameraet
Instruktion Betty Thomas
Produktion Mario Kassar, Betty Thomas, Jenno Topping, Andrew G. Vajna
Manuskript Marianne Wibberley, Cormac Wibberley, David Ronn, Jay Scherick
Fotografi Oliver Wood
Klip Peter Teschner, Matt Friedman
Scenografi Marcia Hinds
Musik Richard Gibbs
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Agentkomedie, Spion-og-agent-film
Premieredatoer
Dvd 18.06.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Columbia Pictures, C-2 Pictures, Sheldon Leonard Productions, Tall Trees Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...