Identity

Ti personer søger under et uvejr tilflugt på et øde motel. De kender ikke hinanden, så mistroen og frygten breder sig, da motelgæsterne bliver slået ihjel en efter en. Samtidig stiger mistanken om, at deres ophold på motellet alligevel ikke er så tilfældig. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Krimi, Thriller
Instruktør James Mangold
Medvirkende John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes
Spilletid 110 min.
Biopremiere 15.08.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Cusack

At være John Cusack kan ikke være en helt dårlig ting. Den kvalitetsbevidste skuespiller er tilsyneladende i stand til hele tiden at få gode roller i både komedier og dramaer, der oven i købet ofte har succes - fra Frears' 'Ærlige svindlere' (1990) over Allens 'Bullets over Broadway' (1994) til Malicks 'Den tynde røde linie' (1998). Cusack be...

Anmeldere

Politiken
"I et imponerende tempo vender plottet gang på gang på en tallerken."

Berlingske
"... i »Identity« forsvinder spændingen efterhånden i forrykt pseudo-psykatrisk vås."

Jyllands-Posten
"Resultatet virker i sidste ende en anelse fortænkt, men "Identity" fortjener kredit for at søge fornyelsen."

Weekendavisen
"Skønne kræfter spildt på en rebus, der savner enhver form for rimelighed."

Information
"Som en gyser på et mere beskedent, elementært plan er den ... ganske underholdende."

Ekstra Bladet
"Den første time af 'Identity' er livlig klassisk krimi-underholdning med atmosfære..."

B.T.
"...blot en ordinær teenageslasher iklædt moderne designer-tøj."

Filmland
"Det lykkes ham ikke at rydde ud i de største klichéer indenfor genren, og pointen med at fortælle en historie, hvor grundlaget for at forstå sammenhægnen flere gange bliver vendt op og ned, står aldrig rigtig klart."

Cinemazone
"...en god, afbalanceret og underholdende film, som man nyder hele vejen igennem, og som aldrig bliver kedelig, langtrukken eller reduceret til en 'nu venter vi bare på næste mord'-type film."

Brugere

24/11-07Klichernes holdeplads
"Det var en mørk og stormfuld aften..." Nej det er ikke The Julekalender, men derimod James Mangolds Identity, som sidder i dvdmaskinen. Men mørket og stormen er bestemt ikke den eneste kliche i genren vi præsenteres for i en film, som gerne vil være original og overraskende, men taber det meste på gulvet i et lidt for konstrueret manuskript.

Identity er i udgangspunktet en klassisk "who did it" film, og især i filmens første tredjedel, synes jeg, at den fungerer ganske udmærket. Men da tingene sande sammenhæng går op for en, smuldrer spændingen mellem fingrene på instruktøren. Hvem der dør forkommer ligegyldigt, men mere fatalt er man næsten ligeglad med at finde morderen.

Skuespillerholdet gør dog sit til, at man aldrig keder sig i løbet af den prisværdigt korte spilletid. Med Jo...

30/08-06Mystisk, fortænkt og mild underholdende!
Mystisk pakket thriller/gyser, der har nogle sære drejninger og virker ikke altid logisk, men ganske okay underholdning hvis man giver sig hen og accepterer legen. Kan fremstå lige rigeligt fortænkt, men den holdt mig i jerngreb. Ikke Mangolds bedste dog.

22/02-06Hvad sker der lige her?
Det er meningen Identity skulle være inspireret af Agatha Christies Ti Små Indianere, men det eneste jeg kan genkende fra denne rædsomme film er at der er 10 personer med i filmen, og hvor er resten så af Agatha Christies historie? Og så er slutningen jo helt til grin og ligefrem latterlig.

22/02-06Identitet
Alt i alt en meget fremragende thriller, der er godt skruet sammen med et strejf af uhygge.

10/10-05Beundringsværdig og værd at se
Det er en fantastisk film, især starten er beundringsværdig! Det er også en film der kan ses mere end én gang, der dukker heletiden nye ting op, især starten giver endnu mere mening anden gang man ser den. Den bliver måske en anelse langtrukken i midten, og der er noget der ikke rigtig hænger sammen med drabene på de sidste mennesker, men ellers er den rigtig god, og er værd at se!

07/03-05Altså... 1
Anonym
...jeg havde da også regnet twistet ud, men syntes stadig at filmen var ret fantastisk. Og til dig, ZA KANNUSHI, næste gang du skriver om en film og har tænkt dig at afsløre HELE plottet, så skriv SPOILERS i starten...der KAN faktisk sidde folk som ikke har set den og gerne vil...MEGET USMART!!!!

05/03-05der bor nisser i mit hoved 3
Spoilers


I ”Adaptation” siger Charlie Kaufman, at den mest brugte kliché i film i dag næst efter seriemordere, er personlighedsspaltning. I James Mangolds suspense-film ”Identity” bruges begge disse klichéer sammen med en mængde andre til at fortælle en forudsigelig og tam historie. Ti personer ender på det samme motel i Nevada-ørkenen under et kraftigt regnskyl, der oversvømmer hovedvejene. Selvfølgelig opstår der pludseligt en række mord. Det plejer der jo at gøre i sådanne situationer i denne type film. Plottwistet i filmen er så blot, at det hele foregår i hovedet på en mand, der lider af personlighedsspaltning. Dette fremgår allerede i de første scener, men alligevel serveres det hele, som var det en overraskelse. Det forklarer hvorfor karaktererne er så overfladiske og stereot...

22/12-04Starten og slutningen...
Anonym
Jeg kan starte med at sige at Starten og slutningen er noget af det bedste jeg har set...Den startende scene med at der bliver klippet i det, fra mange forskellige personers øjne er genialt! måske en smule kedeligt midt i filmen, men det bliver bedre! slutningen er utrolig flot også! En vaske ægte Gyser-thriller!

02/12-04God men ikke en gyser.
Anonym
Den er fuldstændig genialt, smukt, og overraskende lavet. Når jeg siger "overraskelser" mener jeg ikke hvem der er morder. det havde jeg nærmest regnet ud helt fra starten, fordi alle siger at man bliver så overrasket i slutningen kunne jeg gætte det.
Når jeg siger "overraskelser" i dette sammenhæng mener jeg den er overraskende flot lavet. starten er endnu en af de bedste scener jeg nogensinde har set i filmhistorien! Der går et laaaangt mellem spil, hvor der næsten intet sker. og hvor bliver nr. 2, 3 og 4 af? ser man dem blive dræbt? eller ser man overhovdet nøglen dertil? hmmmm...det syndes jeg godt nok de springer i!..

18/07-04Som en "Gysenes Greatest Hits"
Anonym
Instruktøren James Mangold arbejder legesygt indenfor forskellige genrer og går nu løs på gyseren.

I åbningssekvensen ser man en psykolog, i færd med at vurdere sin patient, en massemorder. Doktoren har gjort nye opdagelser og er tæt på gennembrud i sagen, der måske kan redde manden fra dødsdommen. Han lytter til båndoptagelser fra sessionerne, læser avisoverskrifter (som vi præsenteres for) og noterer studierne omhyggeligt. Herefter klippes til uvejrets rasen over Nevadas ørken.

"Identity" blander flere elmenter fra gyser-genren gennem tiderne (såsom de udvandede serial killer og slasher-film) i en postmodernistisk pærevælling. Tilsat et skvat Hitchcock. Filmens lokation, et skummelt gammel motel, hvor ti fremmede mødes, tvunget dertil af en voldsom storm. Det varer, som traditi...Fakta

Medvirkende
Ed John Cusack
Rhodes Ray Liotta
Paris Amanda Peet
Larry John Hawkes
Læge Alfred Molina
Ginny Clea DuVall
George York John C. McGinley
Lou William Lee Scott
Robert Maine Jake Busey
Malcolm Rivers Pruitt Taylor Vince
Bag kameraet
Instruktion James Mangold
Produktion Cathy Konrad
Manuskript Michael Cooney
Fotografi Phedon Papamichael
Klip David Brenner
Scenografi Mark Friedberg
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Biograf 15.08.2003
Dvd 21.01.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 18.638
Selskab Columbia Pictures, Konrad Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...