Paycheck

Jenings er et geni der arbejder på så hemmelige projekter, at han får slettet korttidshukommelsen bagefter. Derfor tager han sig også godt betalt. Men efter et stort job får han i stedet for en check udleveret en konvolut med tilsyneladende tilfældige ting. Hvorfor? Det kan Jennings ikke huske. Til gengæld jages han nu af FBI og sin gamle boss Rethrick © Scope

Produktionsår 2003
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør John Woo
Medvirkende Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Kathryn Morris
Spilletid 119 min.
Biopremiere 12.03.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Uma Thurman

Uma Karuna Thurman voksede op sammen med tre brødre i en særdeles utraditionel familie. Den meget selvstændige pige forlod skolen som 15-årig for at forfølge som ambition om at blive skuespiller. Efter et par fejlskud blev der for alvor lagt mærke til den høje blondine, da hun faldt i kløerne på slemme John Malkovich i Stephen Frears' ’Farlige fo...

Anmeldere

Politiken
"...Woos faste hånd fornægter sig ikke, og så bliver det på den anden side ganske velgørende med en spændingsfilm, der måske nok er éndimensionel og flad, men rent faktisk er spændende."

Berlingske
"...ganske vist ret absurd og rasende kulørt, men immervæk mere underholdende end de fleste af Ben Afflecks tidligere film."

Jyllands-Posten
"Den udmærkede præmis er tilsyneladende ikke nok til at holde interessen fangen, og derfor skal vi døje med en muskuløst iscenesat, men fuldkommen overflødig bil- og motorcykeljagt, bragende shoot outs..."

Weekendavisen
"Med et vanvittigt højt tempo og en glidende, rytmisk kameraføring, der sger beskueren ind i dramaets midte kreerer John Woo underholdning af høj klasse."

Information
"Grundideen er god, men desværre kan filmen ikke leve op til den."

Ekstra Bladet
"Et spændende oplæg, der desværre udvikler sig larmende gnkendeligt..."

B.T.
"Der er for meget formel og gabende monoton 'jaget mand mod systemet'-thriller over 'Paycheck'."

Filmland
"...Woo elsker en god biljagt, specielt af den slags hvor halvhjernede bilister smadrer ind i alt, hvad der er at smadre ind i på en byggeplads. Det giver ingen mening. Men det ser fedt ud."

Cinemazone
"Med hjernen på stand by og plothullerne ude af betragtning rummer Paycheck dog en del god underholdning."

Brugere

05/01-05- Kabale med pakkede kort -
Seneste skud på stammen fra underholdningseksperten John Woo hedder ”Paycheck”, og ovenpå den fejlslagne krigsfilm ”Windtalkers” kunne man i al beskedenhed håbe på, at den sprængfarlige kineser trak en godbid op af hatten denne gang, nu når han for alvor er vendt tilbage til actionfilmen.

Desværre er det kun blevet til en middelmådig actionthriller, der kun lejlighedsvis er medrivende, og ikke nær så raffineret som den udgiver sig for at være. Hovedsagligt fordi plottet er så snørklet og beregnende, at det virker fortænkt og i sidste ende aldeles utroværdigt.

Og når plottet er en overanstrengelse af de værre, er det i actionscenerne, at filmen skal tjene sine point. Det gør den også, selvom der sagtens kunne være mere knald på. Woo er stadig en habil actioninstruktør, men det er so...

05/01-05Ikke så dårlig endda!
Filmen er muligvis hverken stor kunst eller uforglemmelig smuk, men den var faktisk rigtig underholdende, spændende og eksplosiv og man keder sig altså ikke et minut! Filmen er i starten meget uforudsigelig, men når handlingen først finder sin bane er det pludselig ikke sååå svært at regne fiduse ud!!

Og selvom jeg ikke har det gode forhold til Ben Affleck så ødelagde han i hvert fald ikke noget og spillede såmænd ok og det samme gjorde de andre medvirkende! Ingen Oscars i denne omgang, men heller ingen Razzie's (hvis nogen ikke vidste det så er det navnet på den prisuddeling hvor man kårer årets værste film!)!

Og selvom John Woo har lavet bedre og mere medrivende action før i tiden så var den på underholdningsplan meget god! Faktisk en rigtig udmærket film til en dag hvor man ba...

05/01-05Bravo!!
Virkelig flot indlæg, don... det må jeg gi' dig! Kim Skotte, here we go!!!

16/11-04Sci-Fic Action-Metervare
Anonym
Computerprogrammør (Affleck) er vant til at få slettet sine minder om selve opgaven, når den er udført. Efter at have udført en stor opgave, der har taget flere år, er der ting der ikke stemmer og han begynder at blive forfulgt af både politiet og det firma han arbejdede for, men hvorfor.

Instruktør Woo, der engang var en af de store og banebrydende indenfor actionfilmen med film som ”The Killer”, ”Hard Boiled” og ”Face//Off” har de sidste par år ikke rigtigt formået at levere varen. Det er som om han er kørt fast, ja han kan såmænd ikke engang leve op til hvad han har skabt i fortiden.

Her har han kastet sig over en historie af den afdøde Philip K. Dick, der også var forfatteren bag film som det eksistensstille mesterværk ”Blade Runner”, det satiriske actionbrag ”Total Recall” o...

12/10-04holy god!
Anonym
Det gad jeg simpelthen ikke skrive, pardon my french, but that's just fucking stupid! Gaycheck...vorherre bevares. Er der lidt latent homo-frygt i æteren?

Alligevel en film der går i glemebogen. Læs noget Philip K Dick i stedet ellern gense Blade Runner. Paycheck er Dick fortyndet med 8 dele manuskriptbog og vendepunkter. Indeholder Hollywoods mest umotiverede action og især motorcykeljagten virker meget påklistret.

11/09-04God
Anonym
En god film, men kunne godt ønske Uma Thurman erstattet af en anden.

14/08-04husk den
Anonym
filmen er spændende, men ikke noget man vil huske. Den er meget underholdene men instruktøren har glemt en smule ting der gør den urealistisk, ihvertfald for filmkritikere der har en lille instruktør eller forfatter i sig.

07/08-04Thomas
Anonym
Oops I did it again. Jeg skal prøve at tage mig sammen inden det bliver alt for pinligt ;-)

05/08-04Don
Anonym
Glemmer du ikke "Blade Runner", he he he ;o)Driller lige lidt. Jeg vender tilbage til din mail en af dagen, okay.

05/08-04skuffet fordi han kan!
Anonym
Den afdøde futuristiske forfatter Philip K. Dicks noveller har været udgangspunkt for flere udmærkede filmatiseringer, hvor hans tankevækkende og fascinerende historier har gjort det rigtig godt på film. Actioninstruktøren John Woo virker ikke ligefrem som det mest veloplagte valg til den seneste af slagsen. Paul Verhovens Total Recall var sorthumoristisk i dens fremtidsbeskrivelse, Gary Fleders The Impostor fungerede hovedsagligt igennem den spændende handling og overraskende slutning, mens man nok må sige, at Spielberg har gjort det bedst med Minority Report, hvor Dicks historie gik perfekt i spænd med Spielbergs visionære aspekter og filmisk genialitet. Woo kan bringe virtuose actionscener med i universet, som her virker ret fragmentariske og ugennemført.

John Woo kræver vist ingen...Fakta

Medvirkende
Michael Jennings Ben Affleck
Rachel Uma Thurman
Rethrick Aaron Eckhart
Rita Dunne Kathryn Morris
Betsy Emily Holmes
Michael C. Hall
Wolf Colm Feore
Agent Mitchell John Cassini
Agent Fuman Fulvio Cecere
Jane Anderson Michelle Harrison
Leslie Ivana Milicevic
Bag kameraet
Instruktion John Woo
Produktion Terence Chang, John Davis, Michael Hackett, John Woo
Manuskript Dean Georgaris
Forlæg Philip K. Dick
Fotografi Jeffrey L. Kimball
Klip Christopher Rouse, Kevin Stitt
Scenografi William Sandell
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Premieredatoer
Biograf 12.03.2004
Dvd 04.08.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 34.399
Selskab Paramount Pictures, DreamWorks, Davis Films, Lion Rock, Solomon/Hackett Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...