Secret Window

Forfatteren Mort bliver skilt og tager ud i sin hytte i bjergene for at få lidt fred og ro. Desværre bliver han opsporet af den noget uligevægtige John Shooter, der påstår at Mort har stjålet hans ideer og publiceret dem som sine egne. En sørgelig misforståelse tror Mort i starten, men så begynder der at ske underlige ting i hytten. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Gyser, Thriller
Instruktør David Koepp
Medvirkende Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton
Spilletid 106 min.
Biopremiere 18.06.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Maria Bello

Maria Elana Bello var i 1997-sæsonen Dr. Anna Del Amico i hospitals-soap'en 'Skadestuen' (1994-). Hun fik sin første store rolle i det hæderlige junkie-drama 'Permanent Midnight' (1998), men hun det følgende år hittede sammen med Mel Gibson i hævndramaet 'Payback' (1999). Bello dyrker muay thai, en ret dødbringende form for kickboxing. Efter ...

Anmeldere

Politiken
"Den umiddelbart forvirrede adfærd klarer Depp med pjusket charme og bebrillet fumlen. Men da først Raineys følelsesmæssige slitage og alkoholiske gråzoner skal fremkaldes i billedet, kommer en for ungdommelig og upåvirkelig Depp til kort."

Berlingske
"...denne psykologiske thriller er desværre ikke svær at gennemskue."

Jyllands-Posten
"...har mange fine momenter... Men historien mangler til syvende og sidst sul på kroppen..."

Weekendavisen
"...der er spænding til stregen, for Secret Window hører til i den beherskede, psykologiske ende af Kings forfatterskab."

Information
"...inden filmen løber helt af sporet, leverer den et udmærket portræt af en forfatter skåret helt ned til sokkeholderne..."

Ekstra Bladet
"En spinkel og lidt drævende, men atmosfære-fuld thriller med Johnny Depp som det fascinerende midtpunkt."

B.T.
"...en uforglemmelig lille gyser."

Filmland
"...en klassisk Stephen King metervare, hvor konflikten et langt stykke hen ad vejen er tilpas grotesk til, at man holdes interesseret."

Cinemazone
"...ar det ikke for Johnny Depps fantastiske indlevelse i rollen som Mort Rainey og et par små, fine visuelle detaljer fra instruktøren David Koepp...så havde slutresultatet unægtelig været magert."

Brugere

26/10-07Fantastisk!
"Johnny Depp leverer sin karierres hidtil mest imponerende præstation(senere har præstationen i Finding Neverland dog overgåer den)! En nervepirrende, intilligent og velspillet thriller, der virker fra første til sidste sekund..."

04/07-07Spørgermål ? 1
Jeg så filmen igår. Men efter filmen tænkte jeg meget over slutning, jeg forstår dem nemlig ikke. Er der ikke nogen som vil forklare den ordenligt til mig, så er du sku flink.

21/06-07Depp Længe Leve
Johnny Depp spiller fantastisk og man får nogle gode shock ind imellem. Bestemt værd at se hjemme i sofaen.

02/10-06Når filmisk forudsigelighed dræber festen
Secret Window er en af den slags film, som er bygget op omkring et grundlæggende plottwist, som ved sin afsløring sidst i filmen, skal få publikum til at tabe næse og mund og tænke "sikke et sejt plot og sikke en fed film".

Desværre kan man allerede ganske kort inde i filmen regne plottet ud og al spændingen siver ud af filmen, som en punkteret ballon. Når først man har gennemskuet filmen (og tro mig, det kræver ikke filmiske Einsteinevner) er de såkaldt nervepirrende scener ikke nervepirrende, og den indbyggede spændende krimi/opklaringshistorie ikke spændende.

Johnny Depp kører meget på rutinen, men selv en rutinepræstation fra Hr. Depp er nogenlunde seværdig, og det redder underholdningsværdien en smule. Også John Turturro gør det ganske glimrende i hans rolle.

Secret Window ...

20/05-06Secret garden
Uhyggeligt overraskende og næsten mesterværk, der opfrisker hjernen positvivt.

Lille, charmerende og uhyggelig thriller med en begavet og mystisk baggrund.

02/01-06Uopfindsom, men ok mens den kører!
Secret Window er intet mesterstykke og langt fra original, men fungerer alligevel fint (bedst som tidsfordriv), hvis man søger en lettilgængelig thriller med de sædvanlige temaer. Secret Window er inspireret af mange andre film, som der nævnes her på siden, derfor er den ikke synderlig original, heller ikke særlig overraskende, som den gerne vil være, og som publikum regner man det meste af handlingsforløbet ud, inden filmen for alvor når at blive spændende, og det er lidt synd. Men det er bestemt ikke en dårlig film, og den er efter min mening bedre end sit rygte.

Den uoriginale historie holdes oppe af den altid godt spillende Depp, og han er med til at gøre historie en smule interessant, så man aldrig for alvor keder sig. Andre biroller er også gode i deres roller, men alle er vel ...

10/10-05Fantastisk film!
Den er rigtig god, jeg må sige jeg blev revet med, og blev stort overrasket til sidst! Den er værd at se, og er fantastisk god!

28/09-05...
Fed film, sad og bed negle under hele filmen... Johhny Depp er helt suveræn..

18/08-05Forudsigeligt Nonsens
Advarsel: Spoilers

Fraskilt forfatter (Depp) opsøges af en særling (Turturro), der beskylder ham for at have plagieret hans historie til en af sine egne bøger.

Jeg kan ikke rigtigt lige forstille mig, hvad der har tiltrukket et stort navn som Depp ved denne gyserfilm (eller thriller om man vil), der er instrueret af Kopp, der mere er kendt for sine fremragende manuskripter til en lang række gode produktioner af høj klasse, end for de få jævne film han selv haft det endelige ansvar for. Mest kendt er vel den ”The Sixth Sense” inspireret ”Stir Of Echoes”. Hverken "Stir Of Echoes" eller denne hers yderst forudsige og tamme historie, baseret på en Stephen King roman, kan man dog næppe forstille sig har draget Depp.

Den minder i forvejen alt for meget om George A. Romero’s filmatis...

11/07-05Morgenhår ? hehe
Anonym
Den er sgu da sej denne her..
Jeg er meget stor fan af Johnny Depp, og syns at han gjorde det fantastisk (igen) i denne film!
Kan denne mand blive bedre?
Sejt morgenhår ellers...
Men filmen var langt bedre end jeg troed.. men jeg syns dog ikke det ligefrem er en gyser.

LÆNGE LEVE MORGENHÅRET !Fakta

Medvirkende
Mort Rainey Johnny Depp
John Shooter John Turturro
Amy Rainey Maria Bello
Ted Timothy Hutton
Ken Karsch Charles Dutton
Sherif Dave Newsome Len Cariou
Fru Garvey Joan Heney
Tom Greenleaf John Dunn-Hill
Wickersham Vlasta Vrana
Bradley Matt Holland
Bag kameraet
Instruktion David Koepp
Produktion Gavin Polone
Manuskript David Koepp
Forlæg Stephen King
Fotografi Philip Glass
Klip Jill Savitt
Scenografi Howard Cummings
Musik Philip Glass
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 18.06.2004
Dvd 27.10.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 30.247
Selskab Columbia Pictures, Pariah Entertainment Group
Biodistributør Nordisk Film

Se også...