The Manchurian Candidate

Marco og Shaw var sammen i Operation Desert Storm. Men hvor Shaw bruger sin status som krigshelt til at fremme sine politiske ambitioner, er Marco plaget af søvnløshed og forstyrrende minder fra krigen. Efterhånden bliver Marco overbevist om, at et eller andet gik galt ude i ørkenen, og han kommer på sporet af en sammensværgelse af uhyggelige proportioner. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Thriller
Instruktør Jonathan Demme
Medvirkende Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Kimberly Elise
Spilletid 130 min.
Biopremiere 03.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Denzel Washington

Denzel Washington er symbolet på den værdige, godhjertede afroamerikanske gentleman, som Sidney Poitier var det i 1960’erne. Til forskel fra Poitier er den 180 cm høje Washington også lidt af et sexsymbol. Efter 6 års 'Stuegang' på amerikanske tv-skærme fik Washington en Oscar for det grandiose borgerkrigsepos 'Ærens Mark' (1989). Han har lag...

Anmeldere

Politiken
"Genindspilningen mangler fokus og en genuin historie."

Berlingske
"...en flot proportioneret og intenst underholdende beretning om velbegrundet paranoia."

Jyllands-Posten
"Demme har ikke kun drejet en velsmurt politisk thriller, men han har også fået solide skuespillerpræstationer ud af sit ensemble."

Weekendavisen
"Pompøs som bare pokker, men velspillet, hårdkogt og meget effektiv."

Information
"...et langt stykke af vejen fungerer som et stykke bidsk, indimellem veloplagt satirisk samfundskritik."

Ekstra Bladet
"Historiens mange tråde holde effektivt sammen med både fart, tempo og dybde..."

B.T.
"Filmen er fyldt med tilløb, indledninger og ildevarslende musik, men spændingen strammer aldrig til."

Filmland
"...en effektiv thriller, der holder spændingsgryden spilkogende fra første scene og næsten til slut."

Cinemazone
"Det er et langt stykke af vejen solid underholdning, måske en anelse for hysterisk og rodet hen mod slutningen..."

Brugere

01/12-07Vildt spændende!
"Manchurian Candidate er en vildt spændende film! Skuespils-præstationerne er sindssygt imponerende, specielt Meryl Streep er oplevelsen værd, men også Denzel Washington og Liev Schreiber er fantastiske..."

18/12-06Politik på den hårde måde
Jonathan Demme har i The Manchurian Candidate skabt en fin politisk thriller, som via sit sindrige og komplekse plot holder et højt spændingsniveua hele vejen.

Dette er ikke en film om bagsiden af den politiske medalje, som vi så i den danske Kongekabale. Dette er en film om de virkelig slemme politiske drenge (og kvinder) som ingen midler afskyr i deres jagt på den ultimative magtposition; posten som amerikansk præsident.

Denzel Washington er ganske overbevisende som den lille mand på gulvet, krigsveteranen Major Marco, som bliver fanget i større politisk spil med Meryl Streep som den den onde selv, og en eminent spillende Liev Schreiber, som hendes søn, der sidder i saksen endnu værre end Denzel.

Demme udnytter elegant , at vi som publikum sjældent ved mere end den mere og m...

02/07-06Politiske Rævekager
Efter at have deltaget i krigen om Kuwait, har soldaten Marco (Washington) mareridt om hvad der skete dernede og lider af søvnløshed. Noget tyder på at en operation ikke er gået helt som han husker den, men da han begynder at grave efter sandheden, kommer han i problemer.

Instruktør Demme har med denne nyindspilning af John Frankenheimer’s 1962 mesterværk, baseret på Richard Condon roman, begået en kompetent og fængslende politisk thriller. Den når ikke op på samme klassikerstatus som den gamle version, men som veldrejet håndværk, hvor det politiske og spændingsmæssige fine puslespil holder en fast, der fungerer den næsten upåklageligt. Mod slutningen er det som om at Demme er tæt på at miste grebet om den kringlede historier om amerikansk politik i skyggesiden, men det lykkes ham li...

06/03-06Solid opdatering af en gammel klassiker
Anonym
Også i denne nye udgave fungerer historien om en gruppe soldater, der som dukker bliver manipuleret og styret af højere magter. Historien er magen til den i originalen, blot opdateret til nutidens forhold. Plottet er altså stadig solidt, og med flotte præstationer fra alle 3 fremtrædne roller, specielt Washington, som den forstyrrede general, er dette en spændende og fængende thriller, der på alle måder rejser sig over andre film i samme genre.

12/06-05- Christiansborg Go Home -
Snedig og udspekuleret politisk thriller i gådefuld indpakning.

Denne opdaterede genindspilning af ”The Manchurian Candidate” er en af de mere vellykkede af slagsen. Den perverterede politik er hovedtemaet, og filmen giver et råt, usødet og oftest direkte ubehageligt indblik i amerikansk politik set fra dens værste side. Et velovervejet plot bærer således værket, og en af filmens helt store spændingsmæssige kvaliteter findes i form af dens komplekse opbygning. Spillets brikker er bredt fordelt, først til allersidst falder de helt på plads, og det bevirker, at filmen som spændingsfilm er særdeles effektiv.

Til tider er historien lige ved at ryge ud på et overdrev, men helt ude af proportioner er det dog aldrig, mest af alt fordi folkene bag filmen tydeligvis har en stor indsigt i de...

05/05-05caught in a trap
Førsteklasses paranoia-thriller, der er en genindspilning (eller opdatering, om du vil) af John Frankenheimers klassiske film fra 1962, der var baseret på en roman af Richard Condon. Denne nye version fra 2004 har alle oddsene imod sig; Hollywood har i de seneste mange år haft en respektløse vane med at genindspille alt der kan gå og kravle af ældre, såvel som udenlandske film, og man kan irriteres grænseløst over uoriginaliteten, som den amerikanske filmindustri til tider udviser. Den hovedsagligt kvalitative instruktør Jonatham Demme (der tidligere blandt de bedste har begået den stilsikre og banebrydende Ondskabens Øjne og det dybt rørende AIDS-drama Philadelphia) floppede desuden med hans forrige film, der også var en genindspilning, nemlig den stjernebesatte The Truth About Charlie,...

30/04-05Uden bid....
Anonym
Lad det være sagt med det samme, jeg har ikke set den originale "Manchurian Candidate" fra 62.
Så jeg baserer hele min anmeldelse udelukkende på dette remake.

I mine øjne er dette en skuffende film om højteknologisk hjernevaskelse af amerikanske soldater, grund ideen til filmen er i bund og grund interessant nok, men det hele er bare dårligt udført af den ellers dygtige instruktør Jonathan Demme.

Filmen minder i bund og grund om et halvdårligt afsnit af X-Files, og som historien skrider frem bliver det kun værre. Filmens klimax ender derfor med at blive en latterlig rodet affære uden bid.

Det er ellers store skuespillere der er kaldt ind for at hive filmen op, men lige meget hvor meget de prøver, ender det i ligegyldigt middelklasse skuespiller præstationer - Specielt Maryl Str...

28/04-05Et af de bedre remakes
Langt bedre end gennemsnittet og virkelig solidt drejet sammen med god spænding og snedigt udtænkt plot. Denzel er overbevisende i hovedrollen.

06/01-05Klart god film
Jeg ved heller ikke hvad folk beklager sig over ved denne film. Den er da aldeles udmærket. Tænk på at den oprindelige udgave handlede om kommunistforskrækkelse, mens den nye udgave istedet advarer mod storkapital og erhvervslivs stigende magt over det (knap nok) demokratiske samfund. Denne film er skide-relevant for den tid vi lever i.

06/01-05God film af Denzel
Endnu en gang har Denzel lavet et godt stykke arbejde. Jeg synes at handlingen er spændende og jeg sad fanget foran det store lærred i over to timer og håbede på at den ikke ville slutte indenfor de næste 10 minutter. Handlingen er spændende på en original måde, men alligevel anderledes end mange andre thrillers.

Pengene er bestemt givet godt ud til denne film, men man skal ikke se den hvis man mere er til komedier, for det er det ikke.

Jeg giver den 5/6 stjerner: fordi at handlingen er hel, og skuespillerne har gjort et stort stykke arbejde, og så er filmen rigtig god.


Til alle jer der har givet den 1/6 stjerner: Har I aldrig set dårligere film?? Hvis I ikke gider give en ordentlig forklaring på hvorfor den er dårlig, så lad være med at skriv... bare min mening.Fakta

Medvirkende
Ben Marco Denzel Washington
Eleanor Shaw Meryl Streep
Raymond Shaw Liev Schreiber
Rosie Kimberly Elise
Jocelyn Jordan Vera Farmiga
Thomas Jordan Jon Voight
Anderson David Keeley
Al Melvin Jeffrey Wright
Arabisk kvinde Sakina Jaffrey
Noyle Simon McBurney
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Demme
Produktion Scott Rudin, Tina Sinatra
Manuskript Daniel Pyne, Dean Georgaris
Forlæg George Axelrod, Richard Condon
Fotografi Tak Fujimoto
Klip Carol Littleton, Craig McKay
Scenografi Kristi Zea
Musik Rachel Portman
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Golfkrigen, Konspiration
Premieredatoer
Biograf 03.12.2004
Dvd 27.04.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 14.296
Selskab Paramount Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...