Batman Begins

Bruce Waynes trygge opvækst får en brat ende, da hans velhavende forældre på makaber vis bliver myrdet for øjnene af ham. Bitter og fuld af vrede beslutter den unge mand at forlade Gotham City, og efter syv år i det fjerne østen vender han tilbage - fast besluttet på at genetablere freden og trygheden i den gennemkorrupte og dybt kriminelle by. Det kræver en ny identitet. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Thriller
Instruktør Christopher Nolan
Medvirkende Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman
Spilletid 141 min.
Biopremiere 22.07.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #38
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Biografer
Batman Begins vises i 1 biograf i dag:


Christopher Nolan

(INSTRUKTØR)
Engelske Christopher Johnathan James Nolan har skabt sig et navn som en instruktør, der laver originale og personlige film med afsæt i thriller-genrens velkendte konventioner. Med inspiration fra litteratur eksperimenterer Nolan med fortællingens kronologi og skildrer personer, hvis greb om virkeligheden er under alvorligt pres. Nolan fik et...

Anmeldere

Politiken
"...storslået massemyte-action med smadrede bydele og smæk for skillingen; og samtidig en - ikke kun for superseriefans - højrelevant og intelligent diskussion af grænsedragningen mellem retsprincipper og organiseret kriminalitet, samfundsmagt eller selvtægt."

Berlingske
"...intet mindre end den hidtil bedste Batman-film og superhelte-underholdning med både karakter og klasse."

Jyllands-Posten
"...anbefales til alle og enhver, der holder af den gode historie og forrygende flot filmkunst. Den er sommerens vildeste eventyr."

Weekendavisen
"Med sin målbevidst realistiske fortælling leverer englænderen Christopher Nolan (...) en væsentlig videreførelse af myten."

Information
"...en noget nær fuldendt superhelteflm, den bedste Batman nogensinde, med humor, hjerte og velkoreograferet action."

Ekstra Bladet
"'Batman Begins' fortjener at blive sommerens - undskyld udtrykket - biografbasker."

B.T.
"...småmangler til trods er 'Batman Begins' en solid biografoplevelse."

Cinemazone
"...en god realistisk, men dog stadig filmisk, tyngde, et solidt personportræt og et godt greb om genren..."

Brugere

02/07-17The Hero's Journey
I forbindelse med at jeg har fået genset de to første film i Christopher Nolans Dark Knight-trilogi, som TV2 viser i denne weekend, synes jeg det er på tide, at jeg får mine tanker om de tre film ned på skrift.

I 2005 udkom Batman Begins som første del i en trilogi, som ville ende med at tage både publikum og anmeldere med storm. Batman Begins bevæger sig væk fra den kulørte og til tider platte tegneseriestil, som prægede de tidligere filmatiseringer af den flagermuseudklædte superhelt. Nolans film er derimod kendetegnet med en udpræget naturalistisk og realistisk tilgang til Batmanuniverset. Dette kommer til udtryk gennem et fokus på det hverdagsmæssige og en langt mere seriøs og alvorlig tilgang til materialet.

Batman Begins er yderligere en origins-historie, som i de senere år...

19/04-10Filmmusik 4
Hej.
Jeg kan godt lide at lytte til soundtracks og jeg leder efter noget godt filmmusik, gerne noget episk og storslået. Nogle der har nogle gode bud?

Tak på forhånd!
MVH Mads

19/12-08Batman uden Joker? ØV! Men underholdene fed!
Har ikke set "The Dark Knight" endnu og skal se den om en uge. Filmen her handler om at Batman begynder.

Filmen handler om at han efter mordet på sine forældre, rejser Bruce Wayne rundt i verden i sin søgen efter midler til at bekæmpe uretfærdighed. Han ankommer til en fjernt beliggende bygning, hvor han i syv år bliver trænet op. Herefter vender han tilbage til Gotham, hvor han i al hemmelighed anskaffer sig en masse udstyr, som skal hjælpe ham i hans kamp. Han laver en beskyttende dragt og giver sig selv navnet Batman.

I sin evindelige kamp mod uretfærdigheden, møder Bruce Wayne atter sin gamle læremester fra den fjernt beliggende bygning. Læremesteren, som har sin egen måde at bekæmpe uretfærdighed på, bliver en svær udfordring for Batman.

Det var en KÆFT SPÆNDENE film!!!

30/08-08God Batman
Kan bedre lide the dark knight, men synes stadig den er god. Christan Bales debut som batman er rigtig god, men igen synes jeg han er bedre i den nye. Men stadig velspillet af Bale, Holmes, Caine mfl.
God film - men heller ikke mere

22/07-08Reborn
Efter Joel Schumachers brutale nedslagtning af det dystre og seriøse, som i hans versioner blev udskiftet med pangfarver og platte one-liners, hvem kan ikke huske små perler som ”Ice to see you” og ” Allow me to break the ice. My name is Freeze. Learn it well. For it's the chilling sound of your doom” udtalt med en tyk østrigsk accent, som vi alle jo har kært og tit ynder at citere ved festlige begivenheder. Så spørger i sikkert ”hvordan kan du glemme det bedste af det hele, nemlig bat nipples?” og så siger jeg tak fordi at i spurgte og derved hælder kogende syre ned i et ellers gammelt, men glemt sår, som så igen viser sit grimme ansigt og den dejlige stikkende/sviende/brændende smerte melder hurtigt sin ankomst, alt i mens jeg lykkeligt udbryder:
”HVAD F***** HAR DU GANG I?”, som selv...

22/07-08Batman Succeeds
Christoffer Nolan har med sin dystre og mørke skabelsesberetning om flagermusemanden skabt den til dato bedste Batman-film, hvor Burtons og Schumachers tegneserieunivers er erstattet af en troværdig realisme, der lader os tro på, at Batman og Bruce Wayne virkelig er et sted derude. Gennem en fremragende skildring af Waynes plagede sind og en fortælling om, hvorledes Batman fik sin kappe, får vi en fremragende film, som ikke bare fungerer som superheltefilm, men også fungerer som et medrivende og storslået drama og en visuel imponerende actionfilm.

Nolan tager os med helt tilbage til, da Bruce Wayne var dreng, og hvor hans flagermusekompleks slog sine rødder. Kronologien brydes op, således at tre forskellige historier om Wayne fortælles flettet ind i hinanden, hvilket giver en spænde...

02/07-07Batman lever
Den var lige så fin, som jeg forventede. Christopher Nolan har hentet de ting, jeg synes er fede ved Batman - den dystre, kompromisløse helt og det sorte univers - og Christian Bale er fed i hovedrollen. Det er ikke helt Frank Millers "Dark Knight", men det er bestemt derhenad.

Manuskriptet er stærkt med fine gennemgående temaer om frygt som våben og selvtægt kontra retfærdighed. Og hvor må det være fedt at arbejde med en så kompetent samling skuespillere - Michael Caine, Liam Neeson, Tom Wilkinson, Gary Oldman. De kan jo fylde en hel film hver. Plus at Cillian Murphy er en positiv overraskelse som Scarecrow. Den eneste, der falder lidt igennem, er Katie Holmes som romantic interest - men hendes rolle er også noget kønsløs.

Gotham kommer flot på lærredet i smukke, computerhjulpne s...

06/06-07En heroisk skikkelse
’Batman Begins’ er et helteportræt som de færreste. Den tager ikke den alt for velkendte underholdningsformel i brug, men tegner i stedet sine dystre billeder i fællesskab med klare og skarpe standpunkter - dog uden at komponere et unødvendigt, politisk manifest. Og netop fordi ’Batman Begins’ tør at være mere end det banale og danne ’nye’ billeder er det en suveræn film, der oven i købet er stopfyldt med Nolans eminente filmiske fornemmelse og det imponerende skuespillerensembles troværdige præstationer. Det er noget så sjældent som en vaskeægte, vellykket storfilm.

Vi befinder os i Gothams mørke stræder, hvor kriminaliteten så småt har taget styrepinden, hårdhudet anført af den knap så sympatiske gangster, Falcone. Kun få oprørske skikkelser forhindrer ham og hans allierede i at ov...

05/06-07Den bedste i serien....
Den hidtil bedste batman film, som endelig giver os et overblik over batman´s liv helt fra begyndelsen. en hårdkogt film som er så godt som syget fast i genren okult Action. meget imponerende, og med et højt tempo og en meget dramatisk handling, kan den ikke fortjene en bedre karakter en 5.

04/01-07Mens vi venter på 2'eren... 6
Jeg var faktisk rigtig godt underholdt hele filmen igennem, og det i sig selv er klasse, også en af de få film, hvor man faktisk glæder sig til en 2'er...Fakta

Medvirkende
Batman Christian Bale
Alfred Pennyworth Michael Caine
Ducard Liam Neeson
Lucius Fox Morgan Freeman
James Gordon Gary Oldman
Ra's Al Ghul Ken Watanabe
Rachel Dawes Katie Holmes
Jonathan Crane Cillian Murphy
Carmine Falcone Tom Wilkinson
Richard Earle Rutger Hauer
Martha Wayne Sara Stewart
Joe Chill Richard Brake
Thomas Wayne Linus Roache
Bruce Wayne som ung Gus Lewis
Gillian B. Loeb Colin McFarlane
Bag kameraet
Instruktion Christopher Nolan
Produktion Larry J. Franco, Charles Roven, Emma Thomas
Manuskript David S. Goyer, Christopher Nolan
Forlæg Bob Kane
Fotografi Wally Pfister
Klip Lee Smith
Scenografi Nathan Crowley
Musik David Julyan
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Gotisk film, Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, DC Comics, Dobbelt identitet, Prequel
Relaterede film The Dark Knight, The Dark Knight Rises
Premieredatoer
Biograf 22.07.2005
Repremiere 25.06.2020
Dvd 22.11.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 141 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 244.543
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...