Tomorrow Never Dies

Den er helt gal. En vanvittig mediekonge vil fremprovokere en krig mellem England og Kina for at skaffe flere seere til sin tv-station. Det er virkelig ikke godt. Men så er der jo James Bond. Og Wai Lin, hans kinesiske partnerinde. Mon ikke de to kan få sat tingene på plads? © Scope

Produktionsår 1997
Genre Action, Adventure
Instruktør Roger Spottiswoode
Medvirkende Pierce Brosnan, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Teri Hatcher
Spilletid 125 min.
Biopremiere 19.12.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jonathan Pryce

Walisiske Jonathan Pryce er alsidig og velestimeret som både teater- og filmskuespiller. Han havde hovedrollen i Gilliams originale scifi-komedie 'Brazil' (1985) og var også ganske underholdende som affekteret superskurk i Bond-filmen 'Tomorrow Never Dies' (1997). 'Carrington' (1995) indbragte Pryce en pris i Cannes for en begavet og tørt vittig ...

Anmeldere

Scope

Bond, gamle Bond


Han er tilbage. Den engelske elegantier og slipse-agent. OO7 som vi kender og husker ham. Alt er som det plejer, men er det også nok? Egentlig ikke. Det er tid til at gå på pension, hr. Bond.

Kære hr. Bond,
Jeg var inde og se Dem i Deres seneste film "Tomorrow Never Dies". Det var solidt arbejde. De reddede Jorden i sidste øjeblik, præcist som vi forventer det af Dem. De var kort sagt Dem selv, hr. Bond. Sådan skal det være, og der skal ikke lyde et pip af utilfredshed fra min side over Deres rutiner. Det er stadig så hyggeligt når De præsenterer Dem som Bond, James Bond. Bliv endelig ved med det. Vi herude på denne side af lærredet ved jo hvad vi vil have. Vi vil have det samme. Igen og igen. De er jo traditionernes mand, hr. Bond.

Få er som De omgærdet af tvingende forventninger. Det må have været et stort pres at leve op til, men det lykkedes, synes jeg. Som den udsøgte gentleman De er, holder De Dem for god til at chokere os. Der er noget roligt og forudsigeligt over Dem, som en gammel onkel. Hils endelig hr. Q, den snedige filur. Hans dingenoter og specialdesignede våben har altid været attraktioner på linie med de mange skønne og fatale kvinder De så galant underholder. Og hvad skulle vi gøre uden Moneypenny og M? Uden de halsbrækkende actionsekvenser De så frygtløst kaster Dem ud i, uden Deres tørre humor, uden et glas Vodka-Martini? Det er simpelthen altsammen uundværligt for en god og gedigen Bond-film.

Pensionsmodne Bond?

Når alt dette er sagt, hr Bond, må jeg dog desværre driste mig til at give Dem et råd. Mon ikke De kunne trænge til en god lang ferie? Vi kender jo alle til de udfordringer De strider Dem igennem, ligesom vi lider med Dem i deres noget rutineprægede job. Bliver De aldrig træt af at gentage Dem selv, hr. Bond ?

Det smerter mig at sige dette, men De virker noget gammeldags i Deres nye film, noget udbrændt. Det er for eksempel småkomisk, at De stadig kæmper for det britiske imperium, der ikke længere ligefrem er nogen verdensmagt. Føler De Dem ikke lidt passé? Nå, det er vel også et spørgsmål om loyalitet.

Langt værre, hr. Bond, er det De siger. De bør virkelig gå til Deres ferme instruktør Roger Spottiswoode, og kræve en oprydning i sproget. Det var dog den mest platte og klodsede dialog vi længe har set i en Bond-film. Hvorfor skal De hele tiden ytre Dem i lumre dobbelttydigheder? Det er virkelig ikke særlig raffineret. Og så en mand af deres kaliber. Og, ærligt talt, De er ikke så god til one-liners, hr. Bond. Gå til de amerikanske actionfilm og hør de elegante af slagsen.

Apropos amerikansk action, den er De da vist meget inspireret af. Det går da også fint i "Tomorrow Never Dies". Den ligner ikke bare en Bond-film, den ligner også metermåls-action. Forstå mig ret, De ser skam godt ud sammen med den yndige kinesiske agent når De flygter på motorcykel hen over hustage og svalegange. Det er herligt, hr. Bond. Det er spektakulært. Men det kunne ligeså godt være en sekvens i en amerikansk film. De skiller Dem ikke rigtig ud fra mængden længere. Er De vred nu? Vil De da ikke gerne ligne disse mainstream actionfilm? Jeg tænkte det nok. Tillykke, det lykkes for Dem. Og Deres stuntmænd. Hils endelig scenografen og sig tak for den fine stealth-båd han har bygget, sig også tak til special effects drengene. Jeg skal love for der er eksplosioner for alle pengene.

Måske De skulle gå på pension, hr. Bond. De har virkelig arbejdet hårdt. De har tjent dronning og fædreland så længe nu. Find en god sofa, hr. Bond. Det er ikke godt for leddene med alle de mekaniske gentagelser. De har ført et alt for rutinepræget liv. Jeg er bange for det ender med gigt, hvis De ikke tager Dem i agt.

Nu må De endelig ikke fortvivle, hr. Bond. Det skal nok gå. Millioner og atter millioner vil gå ind og se Dem i Deres nye film. Jeg syntes bare lige De skulle have en hilsen og nogle gode råd fra en, der har fulgt Dem gennem årene. Og vil De så ikke viderebringe en hilsen til Deres charmerende dansklærerinde, sig til hende, at hun i sit éne minut optrådte yderst overbevisende, sig til hende, at jeg selv godt kunne bruge et gloseeftersyn en af dagene. Med ønske om et langt og lykkeligt otium, tak for alt, hr. Bond, og glædelig jul.

Brugere

11/10 00:46Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt 10
“Tomorrow Never Dies” er en Bond-film der arbejder sig varm. Efter en undervældende intro med et fjollet payoff, så sporer filmen sig stille og roligt ind på at være en af seriens mest nytænkende og relevante indslag. Med en magtliderlig mediemogul (en hoven Jonathan Pryce, “delicious.”) som skurk tappes ind i et fjendebillede, som var nyt men højst interessant, fordi det skubbede Bond overbevisende ind i det 21. århundrede. Og tager man et kig på mediernes magtstruktur her nogle-og-tyve år senere, ja så havde Barbara Broccoli og co. i den grad fat i den lange ende.

Gode og rigtige valg er truffet. Judi Dench’ “M.” har heldigvis fået genvalg og åbner stærkt overfor en admiral, der siger “hun ikke har nosserne til jobbet” (“Perhaps. But the advantage is, I don't have to think with them...

03/11-10Action og Bond
Som jeg engang fik at vide: Die Hard er en actionthriller, Indiana Jones er et eventyr... Og James Bond er.. James Bond!

Denne bondfilm hører under nogle af de bedre, og har lige de rette ingredienser for en god film: En mediemogul der er syg i bøtten (bogstavelig talt) som har tænkt sig at udløse en tredje verdenskrig, noget med et skib der er blevet kapret, og helten... Som er Bond!
Det her er en af mine yndlingsfilm, selvom den til tider virker lidt rodet og meningsløs. Filmen er måske ikke ligeså fantastisk og realistisk som sin forgænger, GoldenEye (som i øvrigt er klart den bedste af dem alle) men Pierce Brosnan forstår at give sin James Bond karakter en god portion humor og selvironi, men samtidig også bevare sin hårdhed og kynisme, han havde i sin første debut. Filmen går...

30/12-06PopcornsBond i overhalingsbanen
Tomorrow never dies er James Bond i fin form med speederen i bund især i filmens sidste time.

Jeg synes, at Pierce Bronsnan med sit lidt glatte udseende og velfriserede hår udgør en fin James Bond i de fire film, han fik lov at lave. Og Tomorrow never dies er bestemt ikke den ringeste af de fire.

Handlingen går over stok og sten og actionniveauet er højt. Filmen står ikke stille i to sek, hverken i Hamburg eller i det asiasiske, som udgør glimrende Bond-locations. Plottet er ligeledes ganske velvalgt med en rablende psykopatisk medie-mogul (en stærk præstation af Jonathan Pryce) som vil sikre sit verdensomspændende mediemonopol ved at starte 3. verdenskrig mellem England og Kina. En ægte Bond-skurk med storhedsvanvid.

Filmens største aktiv er dog de mange actionscener, hvor sp...

10/07-05en af de abesulte bedste bond
Anonym
fed film for de store bond fans

09/02-05Q
Desmond Llewellyn var også med i The world is not enough efterfølgeren til Tomorrow.

Tomorrow er forresten den klart bedste "Brosnan"-film i serien. Michelle Yeoh er det friske pust i filmen

06/11-04Obligatorisk underholdning!
Anonym
Jeg har aldrig været den store Bondfan, men siden Pierce Brosnan overtog rollen, blev jeg lidt mere interesseret. Personligt synes jeg han er det bedste valg. "Golden Eye" var fantastisk underholdende og godt lavet, og er efter min mening den bedste Bond film. "Tomorrow Never Dies" er måske ikke ligeså spændende og underholdende, men tæt på. "The World is not enough" var okay, uden at være prangende, mens den sidste Bond film "Die Another Day" skuffede rigtig meget.

Men jeg ser frem til den næste Bond film, det bliver sjovt at se, hvem der stjæler rollen. Hugh Jackman var et oplagt bud fra flere filmfolk, mens QT skrev forleden, at han helst så Colin Farrell spille den næste Bond??

11/04-04glimrende popcorn-film!!
Anonym
helt klart en af de bedste og mest tempofyldte James Bond-film til dato der måske ikke har samme charme, stil og stemning, men til gengæld et tempo så hurtigt at det er svært at følge med!!

Filmen har uden tvivl også den største mængde action hidtil set i serien og eftersom jeg aldrig siger nej til en god actionfilm var dette blot et plus! Den byder på tempofyldte biljagter, først i en parkeringskælder, og senere en på motorcykel gennem hong kongs gader forfulgt af en helikopter (behøver jeg at sige mere?) og masser af skydegale actionsekvenser!!

Til sidst bliver de endeløse eksplosioner og skuddueller dog lidt banale og monotone og det bliver lettere trættende i længden, men kan man holde ud er der sandelig brugt godt med penge på den del!

Den har naturligvis langt fra samme s...

02/01-04Svar til Peter G
Anonym
Desmond Llewelyn som skuespilleren der spillede Q hed, har mevirket i alle Bond-film pånær Dr. No (altså den første lavet til biografen. Der er jo lavet en Tv-film før det, men den regner vi ikke med), Live And Let Die og så naturligvis Die Another Day (hvor han jo desværre ikke levede mere). Det var faktisk ikke i denne her han takkede af, men først i den næste The World Is Not Enough.

Han har heller ikke medvirket i parodien Casino Royale, som jo heller ikke er en "ægte" Bond-film.

Håber mit svar er godt nok ;-) Godt nytår!

08/08-02Ukompliceret Underholdning
Anonym
Dejlig ukompliceret underholdning af klasse 1, med et tempo aldrig før set i en Bond-film, specielt scenerne med motorcyklen (se filmen) er en fornøjelse. Filmen står næsten ikke stille et minut og byder på massere af god action i en fin produktion. Nogen mener at 007-filmene har overlevet sig selv og man kunne måske give dem ret et stykke hen af vejen, men denne her er der altså massere af liv i. Bond bare bedst.

Fakta

Medvirkende
James Bond Pierce Brosnan
Elliot Carver Jonathan Pryce
Oberst Wai-Lin Michelle Yeoh
Paris Carver Teri Hatcher
Henry Gupta Ricky Jay
Mr. Stamper Götz Otto
C.I.A. Agent Jack Wade Joe Don Baker
Dr. Kaufman Vincent Schiavelli
M Judi Dench
Q Desmond Llewelyn
Miss Moneypenny Samantha Bond
Bag kameraet
Instruktion Roger Spottiswoode
Produktion Michael G. Wilson, Barbara Broccoli
Manuskript Bruce Feirstein
Fotografi Robert Elswit
Klip Dominique Fortin, Michel Arcand
Scenografi Allan Cameron
Musik David Arnold
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, James Bond, Spion
Premieredatoer
Biograf 19.12.1997
Dvd 06.06.2001
Øvrige oplysninger
Land England
Produktionsår 1997
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 479.153 (#110)
Selskab United Artists
Biodistributør United Artists

Se også...