Forhandleren (The Negotiator)

Da politimanden Danny Roman fejlagtigt bliver anklaget for mord og underslæb, tager han Internal Affairs chefen som gidsel. Den slags jobs hyrer man gidselforhandleren Chris Sabian til, men den her gang går det lidt anderledes end ventet. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør F. Gary Gray
Medvirkende Samuel L. Jackson, Kevin Spacey, David Morse, Ron Rifkin
Spilletid 132 min.
Biopremiere 04.12.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

F. Gary Gray

(INSTRUKTØR)
Den afroamerikanske F. Gary Gray scorede et kult-hit med sin spillefilmsdebut, indie-komedien 'Friday' (1995). Her følger vi Ice Cube i hoveddrollen som dagdriveren Craig i løbet af en enkelt begivenhedsrig dag i South Central i Los Angeles. Filmen kostede blot tre millioner dollars, og endte med at indspille ti gange så stort et beløb. Ice Cube ...

Anmeldere

Scope
Stjernetræf

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er Kevin Spacey og Samuel L. Jackson, der gør F. Gary Grays thriller "Forhandleren" seværdig.

En god måde at spotte en skuespillers talent på er vedkommendes evne til at løfte et ellers middelmådigt produkt op i en anden division ved sin blotte tilstedeværelse. Det er F. Gary Grays "Forhandleren" et ganske godt eksempel på.

Spacey to the rescue
Chicago politiets bedste gidselforhandler Danny Roman (Samuel L. Jackson) befinder sig pludselig i en situation, hvor han bliver gjort til syndebuk for både mord og underslæb. Med disse anklager hængende over hovedet, vælger han at tage chefen for Internal Affairs, Niebaum (J.T. Walsh) og et par af hans kontormus, som gidsler. Efter et par halvkvalte forsøg på at redde gidslerne og tale Roman til fornuft, hidkalder man en anden gidselekspert, Chris Sabian (Kevin Spacey) til at klare ærterne. Roman overbeviser ham dog hurtigt om sin uskyld, og Sabian sætter sig for at hjælpe med at rense hans navn og finde den skyldige, der skal findes indenfor politiets rækker.

Sprængfyldt rollebesætning
Plottet svælger ikke ligefrem i originale indfald og afsløringen af den egentlige skurk, kommer bestemt ikke som nogen større overraskelse, men det er solidt fortalt uden de store armbevægelser. Det lyder mest af alt som en krimi på det jævne, der mere er skabt til videomarkedet. Men det der hæver filmen over det ordinære niveau er, at man har hyret to store karismatiske stjerner, der frem for alt også er gode skuespillere, til at spille hovedrollerne. Både Jackson og Spacey giver, de ellers noget papagtige figurer, en stor troværdighed og det udmønter sig blandet andet i nogle meget intense scener mellem de to. Men også hver for sig er der pondus over spillet. Her understøttes de også ganske godt af en velspillende birolle besætning, hvor specielt J.T. Walsh, i hans sidste rolle, som Niebaum gør god fyldest. Filmen er ikke uventet dedikeret til ham, og det kan han godt være bekendt. David Morse som den noget ambitiøse leder af politistyrken Adam Beck, der prøver at få Roman talt til rette, er solid som han plejer.

Men det er i sidste ende Spacey og Jacksons film. Uden deres medvirken havde "Forhandleren" været en pæn men ligegyldig kop te, der hurtigt var blevet fordøjet. Men de to stjerners kvaliteter skinder for alvor igennem og redder filmen fra at fortabe sig i glemslen.

Brugere

23/07-05genial
Anonym
Samuel L. Jackson spiller som altid pragtfuld, men denne film er måske han bedste til dato !

05/01-05- Fænomenal spænding -
Damn, what a rush! En næsten ulidelig spænding fås her i "The Negotiator", som må sige at være den bedste actionthriller i umindelige tider.

Historien er egentlig ren Hollywood - en mand skal bevise sin uskyld i bedste énmandshær-stil. Men filmen bevarer jordforbindelsen, først og fremmest fordi, den har et udsøgt og gennemtænkt plot som grundpille. Derudover præsenteres vi for et sandt stjernepar på rollelisten, Samuel L. Jackson og Kevin Spacey, som begge bestemt også er medvirkende til filmens vellykkede resultat. Spacey kan åbenbart ikke give en dårlig præstation og har her erobret endnu en filmgenre, og Jackson viser også en af de mange folder på hans brede skuespilsvifte.

"The Negotiator" er en prima vare i thriller-genren, hvor spændingen og drejningerne er helt i top. Den v...

12/02-04seværdig herlig underholdning
Anonym
Forhandleren er instruktøren F. Gary Grays anden spillefilm, og her viser han en forbilledlig evne til at underholde uden prætentiøs bagtanke. Vi får, hvad vi ser. Historien forekommer nogenlunde realistisk, eller ikke så konstrueret som man ser i mange andre af denne slags film. Actionscenerne er gode og medrivende, og det hele føles af frisk energi. Desuden er Samuel L. Jackson og en atypisk rolle til Kevin Spacey helt fænomenale og velvalgte. Lækker produceret og filmet. Desværre den gode J.T. Walsh’s sidste film.

13/04-03Sindsygt
Anonym
Total vild god film, der er utrolig realistisk....kan kun fortjene 6 stjerner. Jeg lyver ikke hvis jeg siger jeg har set den mindst 15 gange

30/11-02Kort Sagt
Anonym
Fortræffeligt actionbrag med god spænding og fint spil fra de to hovedpersoner. Teknisk godt lavet, og med en god historie som fortælles overbevisende. Så hvad andet kan jeg sige end, at den kan jeg godt anbefale, selv om 5 stjerner er lige i overkanten.

04/11-02Fremragende film.....
Anonym
En fremragende actionthriller, der lever op til alle forventningerne. Jeg har set filmen op til flere gange, og stadig finder den mega god. Man føler sig godt underholdt hele vejen. Filmen går aldrig i stå, der sker hele tiden noget.

Fremragende spil fra Jackson, som er omdrejningspunktet i filmen.

Fakta

Medvirkende
Danny Roman Samuel L. Jackson
Chris Sabian Kevin Spacey
Adam Beck David Morse
Grant Frost Ron Rifkin
Al Travis John Spencer
Terence Niebaum J.T. Walsh
Maggie Siobhan Fallon
Rudy Timmons Paul Giamatti
Karen Roman Regina Taylor
Marcus Bruce Beatty
Bag kameraet
Instruktion F. Gary Gray
Produktion David Hoberman, Arnon Milchan
Manuskript Kevin Fox, James DeMonaco
Fotografi Russell Carpenter
Klip Christian Wagner
Scenografi Holger Gross
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Nøgleord Gidseltagning
Premieredatoer
Biograf 04.12.1998
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 132 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 55.416
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...