Constantine

Den okkulte John Constantine og den kvindelige detektiv Angela Dodson sætter sig for at for at undersøge hendes tvilligesøsters død. En rejse langt ned i Los Angeles' underverden af dæmoner og engle er begyndt. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Thriller
Instruktør Francis Lawrence
Medvirkende Keanu Reeves, Rachel Weisz, Shia LaBeouf, Djimon Hounsou
Spilletid 121 min.
Biopremiere 24.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keanu Reeves

Hovedroller i kassesucceser som 'Speed' (1994) og 'The Matrix' (1999) har gjort Keanu Charles Reeves til en af nyere films helt store actionstjerner. Selvom han har optrådt i så forskellige film som 'Youngbloods' (1986) og 'Farlige forbindelser' (1988) fik han først sit egentlige gennembrud i ungdomskomedien 'Bill and Ted's Excellent Adventur...

Anmeldere

Berlingske
"...det er nu et temmelig stort spørgsmål, om det er ulejligheden værd at forsøge at finde sammenhæng i det totalt forrykte nonsens, der præsenteres i denne ultramegakulørte samt strengt taget ret blasfemiske film."

Jyllands-Posten
"Stil og rå billeder har den masser af, men hvor mange gang den end dypper vore tæer i helvedes flammer, efterlader den os i sidste ende ret så kolde."

Weekendavisen
"...tju-bang action i to stive timer, tilsat en dyster og okkult overtone."

Information
"Desuden overskygges filmens få originale ideer af, at Lawrence har hugget så meget fra andre og bedre film."

Ekstra Bladet
"Igen sejrer teknologien ad helvede til over en for dum, langtrukken, følelseskold film med en fersk helt."

B.T.
"Rent visuelt er filmen dog slet ikke så ringe og undertiden imponerende godt lavet."

Filmland
"...desværre ligner filmen én lang spekulation i enkeltstående, vilde scener, istedet for en harmonisk sammenhæng."

Cinemazone
"...en larmende kolos, der tager sig selv alt, alt for alvorligt. Man ved aldrig helt, om man forventes at grine eller gyse, men ingen af delene ligger lige for."

Brugere

01/02-08Stilfuld kikser
"Det er ikke stil, Constantine mangler. For rent visuelt skuffer filmen ikke spor. Men sagt pænt, så er historien noget lort, som man ikke på noget tidspunkt engagerer sig i. Keanu Reeves imponerer ikke ligefrem som Constantine, og så er Ærkeenglen Gabriel blevet en kvinde(i skikkelse af Tilda Swinton), som forråder Gud.

Det hele er en gang nonsens, en omgang typisk Hollywood-bom-bom-film, når det ikke fungerer. Alligevel kommer skibet sikkert i land, grundet de til tider spektakulære effekter, og filmens generelt fede design..."

22/07-07Himmel og helvede
Okkult tjubang-film, hvor jeg sad tilbage med en klar fornemmelse af, at tegneserien nok var bedre. Jeg kan ellers godt lide dens pulp-agtige symbolske himmel-og-helvede-univers, hvori Keanu Reeves render rundt som en slags paranormal detektiv og uddriver dæmoner. Men plottet er lige en tand for fjollet og samtidig gennemskueligt. Plus at der er så mange uvæsentlige svinkeærinder, at den virker for lang - den er i hvert fald slet ikke tight.

Den visuelle stil i "Constantine" er ellers rigtig fin med flot opbyggede billeder af et Los Angeles i snigende kaos. Og ganske nydelige computereffekter. Francis Lawrence debuterede som spillefilmsinstruktør med den her - han kommer fra musikvideoverdenen, så det er nok ikke tilfældigt, at han har flot greb om det visuelle, men til gengæld ikke h...

23/06-06Action med en lille én til tænkeren!
Keanu Reeves har en svaghed for at vælge film, der ikke bare er lige ud af landevejen. Tænk f.eks. på Matrix og Djævelens Advokat, to fremragende eksempler på god action med én til tænkeren.
Heller ikke Constantine er lige ud af landevejen. Den foregår i et univers, hvor himmel og helvede, Satan og Gud, engle og dæmoner er barske realiteter. Desværre mener producenterne åbenbart, at der er mere action i Helvede og hvad der tilhører, så himlen kommer ikke rigtig på banen i denne film, og det bliver derved en kamp mellem Constantine og Helvede, med Satan som både mod- og medspiller.
Skuespillernes præstationer er blandede. Hverken Keanu Reeves eller Rachel Weisz formår at gøre deres karakterer til andet end stereotyper. Der er dog enkelte momenter som fungerer rigtig godt. Tilda Swintons...

01/12-05Fejl på scope eller hvad? 1
Er det bare mig eller er der andre der indimellem har mere end svært ved at finde de indlæg, man ellers kan læse under "nye brugerindlæg" burde være der? Som f.eks. her under Constantine, men også andre steder. Det er da forbandet irriterende at det skal være så kringlet at finde dem, hvis de i det hele taget er der. Måske en fejl fra Scope's side, anyone?

01/12-05En helvedes (!) god film
Anonym
Øjeblik! Jeg bliver nødt til at stoppe og trække vejret.

"Constantine" er klart endnu en milepæl i okkultismens filmhistorie. En helvedes (!) god præstation fra Keanu Reeves, Rachel Weisz, Tilda Swinton og resten af holdet. Francis Lawrence laver selvfølgelig begynderfejlene, men de er fuldt tilgivelige!

Forstår ærlig talt ikke kritikerne. Reeves' såkaldte "stive skuespil" er da noget af det der giver filmen et strejf af vores uforskammede John Constantine. Han er jo en bitter, storrygende dæmonjæger, ikke komiker!

Peter Stormare er bare den bedste man kunne have ønsket sig i rollem som Lucifer. Efter både barnet, den sexede kvinde og den åh, så tiltalende herre, synes jeg Lawrence har fået fat i den rigtige ende. Af alle præstationer er Stormares den bedste!

Alt i alt er "Co...

05/11-05Pladder og spild af tid
Anonym
Intensigende, patetisk og kedelig. Så let kan det siges.
Instruktøren har desværre kun tænkt i effekter, da han alt for hurtigt begyndte på dette projekt. Han glemte desværre at tage historien med i filmen.
Slutningen er dog den dårligste slutning jeg i mit liv har set. PAS PÅ:
I stedet for en smøg tager han et stykke tyggegummi. Hvad er det for en gang amerikansk propaganda..føj!

24/09-05Kun 50% vellykket
På plussiden er det en flot og stemningsfuld film, med en god Keanu Reeves, samt en fanden-i-voldsk Peter Stormare som djævelen man får serveret.

På minussiden er historien ikke fængende. Den forekommer mig at være en smule ligegyldig. Desuden er den første time af filmen langsomlig og kedelig.

Konklusion: Flot effekter og god dyster stemning, men med en kedelig historie.

16/09-05- Dæmoner, tag jer i agt! -
”Constantine” er filmatiseringen af en af de mere ukendte tegneserier herhjemme, nemlig ”Hellblazer” der handler om den rastløse eksorcist John Constantine, der lever et liv omgivet af onde ånder og modbydelige dæmoner.

Som film er ”Constantine” egentlig ganske facetteret - den fungerer på flere planer og består derfor ikke blot af tanketom action. Den er medrivende i sit høje tempo, den er en anelse skummel og dyster i dens stemning , og så har den en okkult historie med masser af religiøs tematik, der for en gangs skyld er lagt lidt kræfter i. Man har i hvert fald sørget for at være i samklang med biblen og de i forvejen kendte mytologiske fabler, og selvom selve plottes indhold i sidste ende er noget vrøvl, så er det rart, at materialet i det mindste er researchet.

Men på trods ...

28/08-05Facinerende mystik
Anonym
Constantine filmen er super god og har fantastisk flotte effekter! Hovedkarekteren John Constantine er sej og hans våben "den hellige riffel" er psycho fed! Altså er Constantine en rigtig god film. Jeg lejede den kun nu køber jeg den sgu i 2-disc og PS2-spillet med. Jeg er sgu blevet Constantine fan. Og jeg vil også læse tegneserien.

05/08-05se den for effecterne
Anonym
dette er en fed film, så kort kan det siges. Den prøver at lave en historie, men man skal bestemt ikke se den for historien, man skal se den for effecterne.Fakta

Medvirkende
John Constantine Keanu Reeves
Angela Dodson Rachel Weisz
Chaz Chandler Shia LaBeouf
Papa Midnite Djimon Hounsou
Beeman Max Baker
Gabriel Tilda Swinton
Fader Hennessy Pruitt Taylor Vince
Scavenger Jesse Ramirez
Ellie Michelle Monaghan
Balthazar Gavin McGregor Rossdale
Bag kameraet
Instruktion Francis Lawrence
Produktion Lorenzo DiBonaventura, Akiva Goldsman, Benjamin Melniker, Lauren Shuler Donner, Erwin Stoff, Michael E. Uslan, Lorenzo di Bonaventura
Manuskript Kevin Brodbin, Frank A. Cappello
Fotografi Philippe Rousselot
Klip Wayne Wahrman
Scenografi Naomi Shohan
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 24.02.2005
Dvd 02.08.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 85.991
Selskab Warner Bros., Di Bonaventura Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...