Harry Potter og Fønixordenen (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

Harry er tilbage i sit femte år på Hogwarts, og selvom de foregående års hændelser var meget voldsomme, så er de færreste overbeviste om Voldermorts tilbagekomst. Specielt ikke ministeren for magi, Cornelius Fudge, der mener det hele er Dumbledores skyld. Imens lægger mørke magter meget onde planer i kulissen, og igen er det op til Harry og hans venner at afværge katastrofen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Adventure, Fantasy
Instruktør David Yates
Medvirkende Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter
Spilletid 138 min.
Biopremiere 13.07.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Daniel Radcliffe

Siden han var fem år har engelske Daniel Radcliffe, der foretrækker at blive kaldt Danny, drømt om at blive skuespiller. Den unge hr. Radcliffe er enebarn. Han fik sin debut som skuespiller med hovedrollen i en BBC-produktion af 'David Copperfield' i 1999. Herefter kunne han opleves i Boormans John Le Carre-filmatisering 'The Taylor of Panama'...

Anmeldere

Politiken
"Den fascinerende sammensmeltning af voksengyserens virkemidler med børnebogens fnisende fantasifuldhed virker stadig i denne femte film, fyldt med mesterligt skuespil, men også for mange handlingstråde og lag."

Berlingske
"...rejser sig som en af de bedre film i rækken og er bestemt ferm og visuelt fabelagtig underholdning mens vi venter på den sidste bog af J.K. Rowling..."

Jyllands-Posten
"...slingrer mellem stillestående komedie og grovkornet genfortælling af intrigen, hvor scener ofte kun lige antydes, men hverken udvikles eller afrundes."

Weekendavisen
"Den femte Harry Potter-film fortsætter bevægelsen mod mere voksent mørke og færre magiske ornamenter."

Information
"Efter en spændende, næsten socialrealistisk intro springer handlingen fra højdepunkt til højdepunkt og tager sig sjældent - nærmest aldrig - tid til at dyrke personer og psykologi..."

Ekstra Bladet
"Man har mest på fornemmelsen, at bolden bare skal holdes i spil, indtil vi kan komme videre med de to afsluttende afsnit."

B.T.
"Stilen er hektisk og bombastisk og filmen tynget af alt det, den vil have med - og ikke giver sig ordentligt tid til."

Cinemazone
"Ingen af sommerens blockbusters besidder så meget hjerte og sjæl som Harry Potter og Fønixordenen, der som sin hovedfigur er mere moden, fokuseret, velspillet, intens og frem for alt troværdig end nogen af de forrige film. Intet mindre end seriens bedste."

Brugere

17/06-11Hmm
Jeg synes der er rigtigt mange vigtige ting, som ikke er kommet med i filmen. Måske fordi bogen først lige/ikke var udkommet der, og at man derfor ikke kunne vide hvor stor en betydning nogen af de "ligegyldige" ting havde til sidst? Og jeg synes overhovedet ikke dementorene ser rigtige ud. Det er jeg egentlig ret skuffet over! Men jeg glæder mig til at se den aller sidste film, så jeg kan se om de kan redde den.

15/03-09

01/05-08Slet ikke som de andre..
Jeg syntes at de andre var meget bedre, så derfor skuffede den mig meget. Jeg syntes at den er svær at finde rundt i. Jeg forstod ikke noget af den? Jeg havde glædet mig meget til at se den og havde høje forventninger, men så var den bare så kedelig. Jeg har intet godt at sige til den, udover det gode skuespil og at den flot lavet.

09/12-07Potters transportetape 1
Min indgangsvinkel til Harry Potters verden er udelukkende via filmene, da jeg aldrig har åbnet en Potterbog. Jeg har set Fønixordenens fire forgængere, og selvom jeg aldrig bliver grebet af den verdensomspændende Harry Potter mania, så har jeg været fint underholdt. Især Mike Newells Flammernes pokal fandt jeg utrolig flot og underholdende.

Derfor blev jeg også mere end almindelig skuffet efter de 140 min i selvskab med Yates' bidrag til Potter-serien. Filmen rummer hverken samme medrivende historie, spetakulære visuelle actionrutscheture eller egentlig interessant opbygget historie. Filmen føles i den grad som en transportetape, hvor filmens små helte igen har Voldermorts mørke spøgelse hængende over hovedet, men hvor en endeligt opgør ikke kan finde sted. Hvor forgængeren havde de ...

21/11-07Skuffende, som de andre Harry Potter film
Hvordan er det muligt igen og igen at ødelægge så fantastiske bøger? Jeg har set og læst alle bøgerne og filmene, og hver gang jeg har set en af filmene sidder jeg tilbage med en følelse af, at de har jappet hen over bogen. Det går alt for stærkt og vigtige elementer fra bogen mangler. Selvfølgelig er det næsten umuligt at være 100% tro mod bogen (selv om det var godt gået i Ringenes herre), så synes jeg simpelthen at det her er forfærdeligt. Det virker på mig som om de bare skulle have sat filmene sammen i en fart for at tjene flere penge på succen. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan vores tids bedste bøger kan få så ringe en filmatisering.

29/10-07Skuffende....
Det er lidt skuffende at se den længste bog, blive til en så kort film. den mangler en masse fra bogen, og den glemmer alle de vigtigste detaljer.

13/09-07Seriens svageste
"Filmen er som sådan god, men der mangler bare for meget fra bogen... det kan til tider være en anelse svært at finde rundt mellem de mange karakterer..."

04/08-07Mørk magi med vokseværk
Så blev det atter tid for os indviede mugglere at tage med toget fra perron ni trekvart for at overværre Harry og co.´s femte år på Hogwarts. Det er denne gang den forholdsvis ukendte britiske tv-intruktør David Yates, der har fået æren af at lægge ryg til millioner af fans drøje hug for at udelade lige netop deres yndlingsscene fra bogen. Harry Potter & the Order Of Phoenix er en satan på små 800 sider, så det giver sig selv at noget(læs: meget) må udelades for at leve op til produktionsselskabernes krav om antal daglige visninger, samt at skabe et dynamisk og ikke overlangt produkt, der er uskyldigt nok til at børnene ikke løber skrigende bort, men samtidig leverer en tilpas mængde kvalitativ spænding til at forældrene, og alle os midt imellem, føler os tilstrækkeligt underholdt. Jeg h...

03/08-07Harry Potter-epidemi - Hvorfor?
Jeg har ikke set denne - men dog alle de forrige HP-film. Èt overordnet spørgsmål trænger sig på for mit vedkommende:

Hvorfor er Harry Potter særligt interessant som figur? Er han ikke blot en helt ordinær teenager - tilsat lidt komisk CGI-trylleri - uden de store budskaber om noget som helst?

Hvor den første film+bog åbnede for et overbevisende fantasifuldt barnligt fantasi-univers, har de følgende film (og bøger?) vel i bund og grund blot været ét langt og helt ordinært teenage-drama tilsat et par familiære tragedier/overraskelser og lidt baggrundstrylleri på niveau med "Heksene fra Warren Manor", som dog i det store hele forekommer mig såre banale.

Alle de efterfølgende film synes mere orienteret mod det trivielle ungdomsdrama end mod noget nævneværdigt originalt. Alene den d...

02/08-07Trylle filmen
Denne film kan man ikke tage fejl af. Harry Potter; drengen med sin tryllestav. Ham som reder verden fra Romeo som prøver at slå trællene ihjel. Den er da sjov.
Filmen er et glimt for øjet. Den har lige det mange mennesker søger efter. Noget som ingen andre har gjort før. Nemlig et æbles smag for en spændingsfilm.
Hvad man ikke kan med det EDB idag. De lysglimt fra det magi de laver er aldeles fantastisk.Fakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Lord Voldemort Ralph Fiennes
Albus Dumbledore Michael Gambon
Alastor 'Mad­Eye' Moody Brendan Gleeson
Onkel Vernon Richard Griffiths
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Bag kameraet
Instruktion David Yates
Produktion David Barron, David Heyman
Manuskript J.K. Rowling, Michael Goldenberg
Fotografi Slawomir Idziak
Klip Mark Day
Scenografi Stuart Craig
Musik Nicholas Hooper, John Williams
Genrer og relationer
Genre Adventure, Fantasy
Nøgleord Harry Potter, Heks, Troldmand
Relaterede film Harry Potter og de vises sten, Harry Potter og hemmelighedernes kammer, Harry Potter og fangen fra Azkaban, Harry Potter og Flammernes Pokal, Harry Potter og halvblodsprinsen
Premieredatoer
Biograf 13.07.2007
Dvd 27.11.2007
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 138 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 645.415 (#51)
Selskab Heyday Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...