Nat på museet (Night at the Museum)

Selvom der ikke er meget der tyder på det, er dagdrømmeren og nattevagten Larry, der arbejder på Naturhistorisk Museum, overbevist om, at han går en stor og dramatisk fremtid i møde. Og minsandten om han ikke får ret, da dinosaurer, gladiatorer, cowboys og mange flere på forunderlig vis bliver vakt til live en nat og begynder at udkæmpe drabelige kampe. For nogen skal jo dæmpe gemytterne og redde museet. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action, Familiefilm, Komedie
Instruktør Shawn Levy
Medvirkende Ben Stiller, Robin Williams, Dick Van Dyke, Steve Coogan
Spilletid 108 min.
Biopremiere 09.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robin Williams

Hvad gik der galt med Robin Williams? Han var engang USA’s ubestridt morsomste stand up-komiker og væltede hele huse med sin lynhurtige maskingeværild af improvisationer, imitationer og associationer i frigear. 'Good Morning Vietnam' (1987) var den første film, der for alvor fangede denne side af Williams’ vildtvoksende talent, men hv...

Anmeldere

Politiken
"...overlæsset, fjollet og allerhøjest halvmorsom film."

Berlingske
"Der er platheder og subtile detaljer rodet sammen og udover at være en morsom komedie er filmen fyldt med flotte visuelle effekter og et højt tempo, der gør den til et action-præget eventyr for børn."

Jyllands-Posten
"Filmen ligner en meget dyr reklamefilm for virkelighedens museum i New York, med ekstravagant scenografi og design samt naturligvis en happy end, der er så gammeldags, at den burde udstilles på museet."

Ekstra Bladet
"Spænd hjelmen, læn dig tilbage og nyd løjerne så længe de varer."

B.T.
"...en eventyrlig og helt igennem uskyldig lille familiefilm."

Cinemazone
"...er hverken dybtfølt eller -tænkt, men det tilgives, da den i stedet serverer god gammeldags underholdning af den oprigtigt energiske og eventyrlige skuffe."

Brugere

13/12-07Enormt morsom
"Ben Stiller er ikke set bedre, siden Meet the Parents, og i det hele taget er filmen bare enormt morsom. Nej, selvfølgelig er der hverken banebrydende psykologi, eller noget samfundskritisk over den, men det er ganske enkelt fortræffelig underholdning, af den dejligt uforpligtende slags..."

17/10-07et rigtig eventyr
h.c andersen kunne ikke have fortalt et bedre eventyr!

en hyldest til børnenes fantasi og en fryd for de voksne

dette må være årets eventyrfilm

24/06-07Flotte tomme hollywoodkalorier
Nat på museet er hollywoodpengemaskinen på fuld damp. Ben Stiller er det sikre kort efter en endeløs række af succeskomedier, hvoraf de fleste er langt sjovere end denne. Denne er dog også en børnefilm, og jeg vil tro, at filmen henrykker de små størrelser end del mere end den henrykkede mig.

Historien om museet, hvis "indmad" bliver levende om natten er ellers et glimrende skelet at hænge en film op på, og filmens stærkeste kort er klart de mange flotte effekter og de sjove optrin på museet. At denne historie så skal kombineres med den mest klæbrige klichefyldte kulsejler af en fortælling om en skildsmissefar, der skal vinde sønnen tilbage trækker alvorligt ned. Den del af filmen fylder for meget og overdrives så meget, at det næsten ikke at til at holde ud at kigge på. Men igen, bu...

12/05-07Den farlige historie
Ben Stiller spiller en mislykket opfinder, som for at tjene til huslejen bliver nødt til at tage et job som nattevagt på det naturhistoriske museum i New York. Efter få timer på sit nye arbejde bliver han jagtet af en tyrannosaurus - for det viser sig nemlig, at alle de udstillede genstande bliver vækket til live om natten.

"Night at the Museum" er med andre ord baseret på en fin idé, i øvrigt hentet fra en børnebog af samme navn. Og ideen bliver udnyttet til mange sjove optrin og - især - slapstick-scener, efterhånden som Stiller begynder at komme til bunds i, hvad der foregår. Jeg kunne især godt lide de krigeriske miniaturemennesker fra de historiske dioramaer.

Det er en børnefilm, og jeg vil skyde på, at det er fin underholdning for lidt større børn. Jeg morede mig i hvert fa...

23/04-07One wild night!
Ganske ufarlig og harmløs familiefilm med Ben Stiller som førerhunden, og for ham er det vel en typisk rolle, som han snart kan spille i søvne. Handlingen er venlig og ligetil, som skal tjene mange millioner hjem (som den også har gjort). Selvfølgelig er der også et par gode grin i denne komedie, selvom de fleste episoder er platte og set alt for mange gange, så kan det alligevel ikke helt undgås at trække på smilebåndet. En filmsnob vil så slet ikke. Men filmen underholder fint, der sker mange skægge ting og tiden går stærkt. Det bedste ved filmen er selvfølgelig de imponerende visuelle effekter, fed lydside og den slags ting, som følger med en dyr og omfangsrig amerikansk produktion. Så en fornøjelig familiefilm, som bestemt ikke adskiller sig fra de andre, men det gør ikke noget når d...

28/03-07Hvem siger museet skal være kedeligt?
Her er for en gang skyld en komedie, hvor man prøver en ny vinkel. Der er flere kendte skuespillere, som levere en ganske udemærket præstation.

Historien foregår på et museum, hvor Ben Stiller har fået arbejde. De tidligere nattevagter giver ham et manus til hvad han skal huske med dyrene. Dette mister han selvfølgelig den første aften og er derfor på spanden.

Du kommer til at møde mange forskellige personer både kendte og knap så kendte, men fælles for dem alle, så har de en plads i historien.

Den vil helt klart være en tur i biffens mørke værd. Hvis du ikke kan nå det så smut en tur i blockbuster og se den sammen med familien, venner eller kæresten hjemme i stuen. Du vil ikke blive skuffet..

21/03-07Harmløs
”Night at the Museum” er ikke blandt de mest underholdende film, som jeg har set for nylig. Den passede på sin vis meget godt til den lille skærm på en flyvetur, hvor der blot er brug for et minimum af handling og harmløs underholdning, mens miniature-maden fordøjes.

Larry (Ben Stiller) er fraskilt og arbejdsløs. Værst af alt, hans søn ser mere op til ekskonens nye børsmægler-kæreste end til Larry. Enhver der blot har sniffet til coveret af en familiefilm ved, derfor allerede nu, hvordan filmen ender. Spørgsmålet er blot, om man bliver underholdt undervejs.

Umiddelbart skulle man tro, at det må lykkedes at blive underholdt, eftersom filmen har nogle af de største stjerner for tiden indenfor komedie: Ben Stiller, Ricky Gervais, Robin Williams, Steve Coogan, Owen Wilson. Desværre e...

22/02-07God underholdning
Jeg må sige at jeg ikke havde forventet det store, da jeg skulle til at se Night at the Museum. Men filmen viste sig, at være overraskende god.

Jeg har længe været fan af Ben Stiller, og elsker at se film med ham i, og denne film er da også meget god. Scenen hvor han giver lussinger til en lille, irriterende abe, og den giver lussinger igen, er hylende morsom, specielt når ens lillesøster er en dum teenage-blondine, og sidder lige ved siden af én. T-Rex' yndlingsleg er også meget sjov, men stemningen bliver lidt ødelagt, dog på en sjov måde, når før omtalte lillesøster bryder ud med følgende replik: ,,Et skelet kan da ikke det der..."

Filmen er enormt sjov, og imponerende flot lavet, så jeg overgiver mig, og giver den fire stjerner.

04/02-07Uduelig sentimentalistisk amerikaner-bræk...
I den første halvdel er Nat på museet, faktisk rigtig underholdende, med god original amerikaner humor. Derefter går den ud på et plan hvor sentimentalitet og etik bliver taget op og nærmest voldtaget så vi skal fælde en tåre, det virker bare slet ikke...

21/01-07Meget sjov
Okay underholdende film.

Fakta

Medvirkende
Larry Ben Stiller
Theodore Roosevelt Robin Williams
Cecil Fredericks Dick Van Dyke
Napoleon Steve Coogan
Attila the Hun Patrick Gallagher
Mayan (stemme) Alex Castillo
Nick Jake Cherry
Lewis Martin Christopher
Carla Gugino
(stemme) Stefán Karl Stefánsson
Bag kameraet
Instruktion Shawn Levy
Produktion Michael Barnathan, Chris Columbus, Bob Ducsay, Shawn Levy
Manuskript Ben Garant, Thomas Lennon
Fotografi Guillermo Navarro
Klip Don Zimmerman
Scenografi Claude Paré
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Action, Familiefilm, Komedie
Nøgleord Museum
Relaterede film Nat på museet 2, Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed
Premieredatoer
Biograf 09.02.2007
Dvd 19.06.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 173.998
Selskab 1492 Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...