Vacancy

Amy og David har netop spillet rollen som lykkeligt ægtepar hos hendes forældre. Men de er begge trætte af hinanden og nu vil de bare hjem og hvile ud. Da deres bil bryder sammen in the middle of nowhere, indlogerer de sig på et lille lurvet motel. På værelset ligger en stak videobånd, der alle har det samme tema. Båndene viser par, der bliver slået ihjel på et motelværelse, der umiskendeligt ligner Amys og Davids. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Nimród Antal
Medvirkende Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley, Mark Casella
Spilletid 80 min.
Biopremiere 06.07.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Beckinsale

Britiske Kate Beckinsale debuterede, før hun var fyldt 20 i tv-filmen 'One Against the Wind' (1991). Snart efter debuterede hun på det store lærred i Branaghs 'Stor ståhej for ingenting' (1993), hvor hun med sit kønne, glatte ansigt lignede Englands svar på Jennifer Connelly. I 1994 besøgte hun vore breddegrader for at medvirke i Gabriel Axel...

Anmeldere

Politiken
"Her bygges spændingen intenst op ved godt spil, intens fotografering, blik for psykologien og enkle midler. Præcis som hos mesteren Hitchcock."

Berlingske
"...den er stram, koncentreret, konstant anspændt i atmosfæren og uden sinkende omsvøb..."

Jyllands-Posten
"Det er faktisk et godt gyseligt set-up. Og måden, vores to hovedpersoner opklarer motellets natlige løjer på, er præcist fortalt i lavt tempo."

Weekendavisen
"Vacancy er en anspændt affære, som skærer publikum i det samme stykke hjernebark, hvor mareridt om rotter, knive og afmagt bliver til. Det er besværgende angst af meget høj klasse."

Information
"Det er dog ikke nogen ubetinget vellykket film, der efter de første, intense 50-60 minutter begynder at ligner noget, man har set før."

Ekstra Bladet
"...en gammeldags gyser lige efter bogen, med en enkelthed og uundgrundelighed, som genrefans vil værdsætte."

B.T.
"Det er gys på den gamle måde. Og selv gamle Alfred Hitchcock ville være stolt af 'Vacancy'."

Cinemazone
"Vacancy er fyldt med potentiale, men indfrier det kun sjældent. I stedet må det nøjes med at være et habilt sommergys."

Brugere

06/11-08Overraskende.
Jeg så denne film med min kæreste og vi var enige - Den var "OVERRASKENDE". Hold da helt op en knaldhamrende god film. Jeg havde slet'slet ikke regnet med at den var så god. Skuespillerne var fantastiske. Jeg sad tit og følte i filmen at jeg var der med dem og kunne ikke lade være med at sidde og råbe til dem :o) Den får 5 stjerner, da jeg er meget overrasket over hvor god den var.

27/05-08En succes for genren
Uden på nogen måde at være en original gyser, sniger vacancy sig fint uden om de fleste faldgruber, man ellers får kastet i hovedet, når man ser film i denne genre.

Spændende og fortalt uden så mange unødvendige dikkedarer..

28/10-07En positiv overraskelse
"Vacancy er en vellykket film, og Luke Wilson overrasker faktisk, ved at vise et fint skuespiller-talent. Det er hverken mesterligt eller enormt godt, men det er ganske glimrende underholdning, og ganske som B.T. skriver, er det en film som selv Hitchcock ville være stolt af."

24/07-07Effektiv slasher i klassisk stil
Ualmindeligt effektiv gyserfilm om et ægtepar i krise, hvis bil bryder sammen, da de tager en smutvej på vej hjem fra en familiefest. De indlogerer sig på det nærmeste motel, men opdager snart, at det i virkeligheden er en dødsfælde, hvor en bande galninge laver snuff-film med gæsterne i hovedrollerne.

Ungarsk-amerikanske Nimród Antal har instrueret med overbevisende stilsikker hånd. "Vacancy" følger mange af sin genres konventioner, men gør det så dygtigt, at den bliver en virkelig nasty, ude-på-kanten-af-sædet-oplevelse. Og vel at mærke med et plot, der er godt skruet sammen og realistisk inden for rammen - den eneste kamel, der skal sluges, er, at der er den her bande gale mordere, som slår folk ihjel for sjov. Men ellers hænger tingene flot sammen, så den hverken behøver gå amok ...

18/07-07Gys fra den klassiske skuffe
Vacancy er noget så sjældent som en gyser, hvor man virkelig hopper i sædet, og hvor snigende skygger og letmarkeret bevægelse i mørket skaber en gyser effekt på den gammeldags facon. Brutalt blodsprøjteri ala Hostel, Saw og TCM filmene er gemt langt væk, selvom skabelonen med nogle stakkels mennesker på afveje er den samme.

Nimród Antal formår virkelig at skabe en truende og seriøs stemning fra starten, som underbygges perfekt af gode præstationer af Luke Wilson og især Kate Backinsale. Plottet holdes simpelt og velkendt, men bliver alligevel utroligt spændende og nervepirrende. Mørket på det ussle motel anvendes effektivt og en ubehagelig fornemmelse kryber op under huden på en.

Filmen sender flere åbenlyse referencer afsted til klassikere i genren, bla. er der rigtigt meget Mich...

10/07-07Udemærket film.
Der er snart kommet en del film med folk der er helt alene ude i ingenmands-land, hvor der ikke er noget mobil signal og hvor der er nogle som utroligt gerne vil slå dem ihjel.
Så da jeg skulle se den her, havde jeg da også i tankerne "Åhh endnu en".
Men jeg må konstatere, der er noget andet over denne her, jeg tror det var fordi det var nemmere at sætte sig i personernes sted (ved ikke helt hvorfor), men jeg havde bare en ubehalig
gyserfilm-følelse, hele vejen igennem og det er jo sådan det skal være, når man ser gysere.
Så 5 ud ag 6 herfra. :)

Fakta

Medvirkende
Amy Fox Kate Beckinsale
David Fox Luke Wilson
Mason Frank Whaley
Truck Chauffør Mark Casella
Highway Patrol David Doty
Morder Scott G. Anderson
Offer Norm Compton
Offer Caryn Mower
Offer Meegan Godfrey
Mekaniker Ethan Embry
Bag kameraet
Instruktion Nimród Antal
Produktion Hal Lieberman
Manuskript Mark L. Smith
Fotografi Andrzej Sekula
Klip Armen Minasian
Scenografi Jon Gary Steele
Musik Paul Haslinger
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Motel, Snuff-film
Premieredatoer
Biograf 06.07.2007
Dvd 02.01.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 80 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 11.698
Selskab Screen Gems, Hal Lieberman Company
Biodistributør Buena Vista

Se også...