Clash Of The Titans - Titanernes Kamp (Clash of the Titans)

Det trækker op til krig mellem guderne og menneskene i antikkens Grækenland. Med et ben i hver lejr står halvguden Perseus, der er søn af Zeus, men opfostret som dødelig. Han melder sig frivilligt til at gå forrest i kampen mod den hævngerrige Hades og hans helvedesbestier fra underverdenen. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Adventure, Drama, Fantasy
Instruktør Louis Leterrier
Medvirkende Sam Worthington, Ralph Fiennes, Liam Neeson, Gemma Arterton
Spilletid 106 min.
Biopremiere 08.04.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Liam Neeson

Høj og stolt som en træstamme, med en stemme som fugtig mos og et par dybe skovsøer som øjne. Nordireren William John Neeson blev et af 1990'ernes bløde sexsymboler i Hollywood med roller i naturdramaet 'Nell' (1994) og højlandsfilmen 'Rob Roy' (1995). Han var nu heller ikke tosset i Sam Raimis afsindige tegneserietornado 'Darkman' (1990), der ga...

Anmeldere

Politiken
"...i et bragende, effektfuldt eventyr med delvis vellykkede monstre, er man kongeligt underholdt et sted mellem ’Star Wars’ og ’Ringenes herre’."

Berlingske
"...lidt forjaget og lidt overlæsset bliver det hist og her - og på sin kolossalt kulørte facon er beretningen om Perseus' farefulde togt for at redde byen Argos god gammeldags underholdning for drengerøve i alle aldre."

Jyllands-Posten
"Bagmændenes tydelige glæde ved bulder og brag, der skinner igennem, er dog et forsonende element, og begejstringen smitter momentvist. Desuden bliver man sjældent træt af at høre historier fra den græske mytologi."

Information
"Det er et under, at de overhovedet var i stand til at holde masken under indspilningen."

Ekstra Bladet
"...filmen er helt kikset."

B.T.
"Stor og fuldfed eventyrfilm."

Cinemazone
"Filmens billedside – både fotografering og de visuelle effekter – er vældig flot, mens plottet er stærkt simplificeret og blottet for humor."

Brugere

07/04-12CGI-monstre og græske guder
Dette er en ganske seværdig eventyrfilm. Der er smadder på drengen må man sige og det ene monster overstråler det andet. Meeeeeen, er det ikke lige lovlig for meget at der bliver lagt op til en dødskamp af dimensioner når den store KRAKEN bryder løs fra helvedes skjul, og når den så kaster et lille blik medusas afskårne hoved... Jamen ih nej det kan vi ikke klare, så skal vi da dø. Come on. Noget af et, ja undskyld mig, vatpik-monster skal man da lede længe efter. Det virker lidt som om filmen har for travlt med at blive færdig. For min skyld kunne den nu godt have varet ½ time mere. Jeg følte mig nu ganske godt underholdt til trods for jeg synes at et monster på størrelse med Sjælland ikke burde kunne slås ihjel på en så dybt latterlig måde! Selv jeg blegfede dansker og på ingen måde i ...

28/09-10latterligt
Der er scener der er så latterlig grinagtige, at det bliver meget svært at tage filmen seriøst..Også som ren underholdning.....Men filmen er da godt lavet i det mindste.

29/04-10Energisk actioneventyr
Actioneventyr baseret på den græske mytologi. "Clash of the Titans" er en genindspilning af filmen af samme navn fra 1981, og ligesom den gamle film er den baseret på Perseus-myten, som dog her er skrevet endnu længere væk fra det oldgræske forlæg.

Historiens omdrejningspunkt er en bystat med storhedsdrømme, hvor kongeparret erklærer, at de er større end guderne. Det får naturligvis Olympen til at reagere, og Zeus giver Hades lov til at slippe sine underverdensmonstre løs på dem. Men da en ung fisker bliver draget ind i konflikten, viser det sig, at han er en halvgud, og han rejser ud for at finde midlerne til at stoppe gudernes hævn.

Det er en meget løs sammenskrivning af elementer fra Perseus' eventyr, men filmen holder sig dog klart i det oldgræske univers med hybris og nemesi...

23/04-10Farveladefilm
Jeg havde ret lave forventninger, hvilket gør 4 stjerner muligt; ellers havde den fået højest 3 (men sandsynligvis 2). Tempoet og det til tider æstetiskt storslåede Hollywood-gisp kan imidlertid snildt tømme 2 af de helt store bøtter popcorn.

21/04-10Pinlig udgave af en fed historie
Clash of the Titans, altså den originale version er faktisk en ret fed film. Selv er jeg stor fan af historien, og hele verdenen er oplagt at ligge på det store lærred. Dog fungerer denne version overhovedet ikke som jeg havde forventet eller håbet.

Filmen er spækket med pinligt dårlig dialog, og skuespillet er lige så ringe. Ikke engang vor egen Mads Mikkelsen levere nogen god præstation, da hans danske accent irriterede mig grænseløst. Actionscenerene fungere til dels, da du som seer føler dig udmærket underholdt, men der er intet spektakulært over kampene.

Holdet bag filmen har forgæves moderniseret et fantastisk univers. Det er synd og skam, da græsk mytologi er så fantastisk at en spillefilm med netop dette i fokus, kunne være utroligt spændene. Guderne er opreklameret, og Ha...

19/04-10Clash of the Titans - godt lavet popcornsfilm
Effekterne er gode. Det er gode skuespillere og den er medrivende og god underholdning de fleste steder.

Det er en god popcornfilm. Det er tegenserie og arketyper. Det er rent eventyr med endimensionelle figurer.

Sine steder i filmen kan jeg godt følge den anmelder, som skrev ,at det var et under at skuespillerne ikke var brudt sammen af grin under optagelserne.

Jeg følte mig godt underholdt selv om den var lidt lang i skæget sine steder og enkelte steder ufrivillig morsom.

At "Guderne" lever enten af vores had eller kærlighed var en fin pointe. Jeg vil ikke afsløre slutningen, men den indholdt delvist også en fin fin pointe omkring magt og lederskab.

13/04-10Drengerøvsramasjang
'Clash of the Titans' er ikke ligefrem blevet vel modtaget af de danske anmeldere. Ganske forståeligt, hvis man kun har set traileren, der med sine dårlige computereffekter og fesne replikker ikke virker specielt overbevisende. Nu er jeg imidlertid en vaskeægte biograflemming, så jeg kunne naturligvis ikke holde mig væk. Med forventningerne helt i bund satte jeg mig således til rette i biografsædet og blev positivt overrasket.

Læs mere på http://navlefnuller.dk/index.php?id=69

12/04-10Solid eventyraction
En underholdende omgang eventyraction. Kampscenerne er flotte, godt tænkt, og man kan se hvad der foregår. Den lidt teatralske stil passer godt til græsk mytologi. Men jeg synes nu, at Sam Worthington er kedelig i hovedrollen som Perseus, det var han også i Avatar. Han kan hverken spille godt skuespil eller fyre one-liners af med stil.

12/04-10Absurd ringe film
Det skal måske for en god ordens skyld siges, at jeg ikke er typen, der sædvanligvis fænges af rene actionfilm. Det var derfor mere et tilfælde end et bevidst valg, der førte til, at jeg endte i Falkoner Biografens sal 1 med en "Clash of the Titans"-billet i lommen, og af samme årsag, var mine forventninger nu heller ikke skyhøje. Alligevel havde jeg dog pga. den meget aggresive markedsføring en vis forventning om en vellavet film, som måske ikke var stor kunst men dog alligevel kunne underholde på ægte Hollywood-manér. Det kunne den ikke.

Allerede ved den første scene i Olympen tænkte jeg, at den var gal. Guderne er samlet for at diskutere menneskenes opstand, og pludseligt træder Hades ind i lokalet, der mest af alt ligner noget fra Star Trek badet i skyer. Zeus kigger på ham og udt...

10/04-10snoop dogg
fed nok action filmFakta

Medvirkende
Perseus Sam Worthington
Hades Ralph Fiennes
Zeus Liam Neeson
Io Gemma Arterton
Draco Mads Mikkelsen
Andromeda Alexa Davalos
Acrisius Jason Flemyng
Spyros Pete Postlethwaite
Kassiopeia Polly Walker
Eusabios Nicholas Hoult
Bag kameraet
Instruktion Louis Leterrier
Produktion Kevin De La Noy, Basil Iwanyk
Manuskript Phil Hay, Matt Manfredi
Fotografi Peter Menzies Jr.
Klip David Freeman, Vincent Tabaillon
Scenografi Martin Laing
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Drama, Fantasy
Nøgleord 3-D, Græsk mytologi, Remake
Relaterede film Titanernes kamp, Wrath Of The Titans
Premieredatoer
Biograf 08.04.2010
Dvd 17.08.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2010
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 132.532
Selskab Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, Thunder Road Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...