Alice i Eventyrland (Alice in Wonderland)

Da hun var lille, trådte Alice igennem troldspejlet og havnede i Eventyrland, hvor hun traf alskens løjerlige personager, såsom Den Gale Hattemager, Filurkatten, Syvsoveren, Kålormen og Hr. Kanin. Som 19-årig vender hun tilbage for at gense væsenerne fra sin barndom og tage det endelige opgør med den krigeriske Røde Dronning. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Instruktør Tim Burton
Medvirkende Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway
Biopremiere 04.03.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Johnny Depp

'Nightmare on Elm Street' (1984) gav John Christopher Depp III hans første filmrolle, men det var tv-serien 'De unge strissere' (1987-1990), der gjorde ham til et af 80’ernes ungdomsidoler. Den spændetrøje slap han ud af på fornem vis i 1990’erne, hvor han er blevet en af sin generations mest hyldede og uforudsigelige karakterskuespil...

Anmeldere


Anonym
"Men man griber sig i at spekulere på, hvordan det kunne være gået, hvis Tim Burton havde fået eller givet sig lov til at lade fantasien og vanviddet flyde lige så frit og uforudsigeligt, som det gør i det oprindelige ”Eventyrland”.

Politiken
"Hans originale genbrug af Alice har solid vægt på det gemytlige ben, men også en bukkefod plantet i nonsensverdenens tomrum af retningsløs fortabelse."

Berlingske
"...man sidder benovet og ikke det mindste berørt af et værk, der nok giver lattermusklerne en smule at arbejde med, men intet stof til eftertanke og slet ingen fugtige øjne. For Tim Burtons film er mageløs på en lettere mekanisk facon."

Jyllands-Posten
"Men man griber sig i at spekulere på, hvordan det kunne være gået, hvis Tim Burton havde fået eller givet sig lov til at lade fantasien og vanviddet flyde lige så frit og uforudsigeligt, som det gør i det oprindelige ”Eventyrland”.

Information
"At Tim Burton har en frodig fantasi, kommer ikke bag på fans af den egensindige, amerikanske filmmager. Alligevel bliver man som fan glædeligt overrasket over, hvor flot og original Burtons 3D-version af Lewis Carrolls Alice i Eventyrland og Bag spejlet tager sig ud."

Ekstra Bladet
"...endnu et brilliant billdstrip fra en af Hollywoods mest særegne skikkelser."

B.T.
"...midt i de fantastiske 3-D landskaber, de pragtfulde skuespillerindsatser og de magiske farver, der én gang for alle gør LSD helt overflødig, er det den rørende historie, der er det velfortjente fokus."

Cinemazone
" I al sin iver efter at overraske os med den ene obskure, frydende detalje efter den anden synes Burton helt at glemme at skabe tilstrækkeligt nok modstand i Alices vej mod frigjort og selvstændig kvinde."

Brugere

02/03-11..
Denne fiasko af en film, er svøbt ind i flotte 3-D effekter, men alt andet er pakket væk og sat til side for at vise hvad moderne teknologi idag kan skabe. Og ja, det er flot, men, ligesom Avatar, er alt andet voldsomt ringe. Ingen spændende scener, ingen spændende dialoger, og Johnny Depps rolle som hattemageren er voldsomt karikeret... Øv, Burton.

16/02-11Stor skuffelse
Jeg havde egenlig ikke de store forventninger til 'Alice in Wonderland', da jeg satte mig for at se den. Selvom jeg er en stor Tim Burton fan, havde jeg fået et dårligt indtryk af filmen fra de første trailers.

Filmen er et remix - eller en 2'er om man vil - til det traditionelle eventyr, som vi kender. Det kan jeg rigtigt godt lide, da det giver mulighed for nogle fede twists - og et originalt islæt. Tim Burton tager historien om Alice 13 år frem i tiden, og laver en ny historie om Wonderland, eller Underland som stedet hedder i Tim Burtons version. Så slipper Burton også for at håndtere pædofili-temaet, og det er sikkert meget godt, når det nu er en Disney film.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.navlefnuller.dk/anme...wonderland/158

18/04-10 1
jeg har lige set filmen i biografen og jeg elsker den man SKAL se denne film :D

12/04-10Alice I UnderLivsBevidstheden 2
Spoilers

Alice I De Nedre Regioner
Alice In Chains?

Store instruktører som Lynch, Tarantino, Trier startede med at lave film om manden, men vovede sig senere i deres karriere over i noget så risikabelt som at forsøge at lave film om kvinden. Tim Burton synes nu i gang med at gøre det samme. I hvert fald er han nu tilbage i vanlig storform med et karakteristisk fantasifuldt, bittersødt og smukt potpourri over kvindens seksualitet og underbevidsthed med Alice fra eventyrerne "Bag Spejlet" og "Alice i Eventyrland" som omdrejningspunktet. Og det tema er så tvetydig og elegant ramt, uden på nogen måde at være antydet i Carrolls værker.

Tim Burton, der er den eneste store nulevende instruktør der mestrer det, fortæller ved brug af fantasyelemter i både form og indhold ned til minds...

16/03-10Skøn film
Jeg var meget glad for filmen. Er nu generelt meget glad for Burton og Johnny Depp.

16/03-10Skuffende Alice
Den her film havde jeg glædet mig til i lang tid. Kombinationen af Lewis Carrolls klassiske vrøvleunivers og Tim Burtons visuelle galskab virkede perfekt. Men desværre er resultatet klart mere Burton-liret end Carroll-skævt.

Instruktør Burton har ikke direkte filmatiseret Carrolls bog, for filmen bygger på et manuskript af Linda Woolverton, der bl.a. var medforfatter på "Beauty and the Beast" og "The Lion King". Hendes historie udspiller sig 13 år efter Alices første møde med Eventyrland, hvor hovedpersonen igen dratter ned i et hul og møder en verden, der trækker på elementer fra både "Alice's Adventures in Wonderland" og "Through the Looking-Glass".

Den onde Røde Dronning har taget magten i Eventyrland, og Alice viser sig at være en nøgleperson i Den Hvide Dronnings kamp for kr...

08/03-10Tim Burton Fan!!!! 1
En ekstrem Tim Burton fan går hen og bliver skuffet, når man går ud fra biografen. Måske er det den laaaaange appetikvækker den har haft samt omtale i så lang tid inden de overhovedet var gået igang der gør at man måske har for høje forventninger til Tim Burton. Filmen er ekstremt flot lavet, og er en oplevelse i sig selv, samt Johnny Depp's præsentation af 'The Mad Hatter' er helt igennem fantastisk og ubeskskrivelig.

Se den hvis: du ser alt andet fra Tim Burton og kan lide historien om Alice fra den gamle tegnefilm.

04/03-10Med Tim Burton i eventyrland
Tim Burton tager sammen med Alice turen ned i kaninhullet – og heldigvis lader han publikum komme med. For med sin gendigtning af den klassiske historie, har han skabt en legesyg og syret film. Desværre spiller han også sine computergenerede kort en smule for sikkert, til for alvor at tryllebinde.

Alice passer ikke rigtigt ind. Hun dagdrømmer og har sin egen mening om tingene. Dette huer ikke just hendes aristokratiske bagland i et victoriansk England. Her står hun for at forlove en tumpet Lord, men løber bort og dratter ned i et kaninhul. Hun havner i den eventyrverden, hun et helt liv har troet blot var en drøm. Men både den talende kat og hattemageren er ganske virkelige.

Igen har Tim Burton hevet sin faste legekammerat Johnny Depp ind i manegen. Tidligere samarbejder tæller fan...

02/03-10Filmnørden anmelder: Alice In Wonderland
Med en sær blanding af frygt, spænding og tilbageholdenhed har jeg ladet Tim Burton gi' sit bud på en 3D-film. Alice I Eventyrland er blevet vredet gennem Burton-møllen og det er der kommet en unægteligt flot film ud af.

Alice er blevet ældre siden hun besøgte det bizarre drømmeland sidst, men da hun flygter fra en aristokratisk tvangs-forlovelse falder hun sørme ned i kaninhullet igen. Her bliver hun større, mindre og større igen og mindre igen, mens hun møder et par fede tvillinger, en gal dronning med et stort hoved, en gal hattemager, en gal kanin og en masse andre gale ting og sager. Af uforklarlige årsager et det åbenbart kun hende, der kan redde de gode gale fra, at blive tyranniseret af de onde gale. Det hele er meget galt og tosset og 3D-flot og imponerende visuelt, men for P...

Fakta

Medvirkende
Alice Kingsleigh Mia Wasikowska
Den Gale Hattemager Johnny Depp
Den Røde Dronning Helena Bonham Carter
Den Hvide Dronning Anne Hathaway
Ilosovic Stayne Crispin Glover
Tweedledee og Tweedledum Matt Lucas
Cheshirekatten (stemme) Stephen Fry
McTwisp (stemme) Michael Sheen
Absolem (stemme) Alan Rickman
Bayard (stemme) Timothy Spall
Bag kameraet
Instruktion Tim Burton
Produktion Tim Burton, Joe Roth, Jennifer Todd, Suzanne Todd, Richard D. Zanuck
Manuskript Linda Woolverton
Forlæg Lewis Carroll
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Chris Lebenzon
Scenografi Robert Stromberg
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Nøgleord Fantasiverden
Premieredatoer
Biograf 04.03.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 308.055
Selskab Walt Disney Pictures, Team Todd, Zanuck Company, The, Roth Films, Tim Burton Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...