Season Of The Witch (Season of the Witch)

Bedst som korsridderne Behmen og Felson vender hjem fra Det Hellige Land efter ti års brutale kampe, tvinger kirken dem ud på en endnu værre opgave. En ung kvinde, som angiveligt er en heks, skal eskorteres til et afsides kloster og renses i Guds navn. Men ingen af ridderne tror på, at pigebarnet er skyldig, endsige at det vil standse pestens hærgen i Europa at ofre hende på (over)troens alter. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Drama, Thriller
Instruktør Dominic Sena
Medvirkende Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Claire Foy
Spilletid 113 min.
Biopremiere 20.01.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ron Perlman

Da Ronald Francis Perlman fik sin filmdebut som neanderthaleren Amoukar i 'Kampen om ilden' (1981), lå det ikke ligesom i kortene at den høje og drøje skuespiller skulle forvente sig roller som førsteelsker. Derimod har har der stået skurkeroller og monstrøse skikkelser på Perlmans opgaveliste. Han har blandt andet kunnet opleves som Salvatore...

Anmeldere

Politiken
"...den ubehjælpsomme historie vælter rundt i middelaldermudderet."

Berlingske
"Det er dælme dårligt djævelskab!"

Jyllands-Posten
"...uinspireret jammer, og hvis Helvede fandtes havde det forhåbentlig også en kreds for den slags film. Det er med god grund, at den i USA er blevet én af hele vintersæsonens mest rædselsfuldt anmeldte premierer."

Ekstra Bladet
"Men trods enkle flotte scene er denne besynderlige blanding af ridderfilm og gyser et gumpetung rod, hvilket ikke bliver bedre af, at de to hovedrolleindehavere åbenbart har lige så svært ved at tage deres karakterer alvorligt, som publikum har, og derfor ofte ende i det ufrivilligt komiske. På alle måder en plage."

B.T.
"Hvis du således helt kan undgå eller i det mindste ignorere de sidste 15 minutter, er der faktisk tale om udmærket underholdning i stil med Robin Hood og »I rosens navn« ( discout versionen)."

Cinemazone
"...er for alvorlig til at rumme plottets fjollede handling, for billigt produceret til at forløse de store computeranimationer, som er nødvendige for at forløse universet – og simpelthen for kedelig til at kvalificere til betegnelsen 'underholdning'."

Brugere

16/05-11Mudret heksejagt.
Season of the Witch (2011)
Tagline: "Not all souls can be saved"
Set d.10/05-11
Blu-ray.
HD-Projektor.
DTS 5.1 Surround.
Run Time: 95 minutter.

Inden du giver dig i kast med 'Season Of The Witch' skal du tjekke følgende: Er det søndag? Er det omkring eller lidt over middag? Er du lige vågnet? Har du tømmermænd? Arbejder din hjerne kun på halv kraft (eller mindre)? Hvis du kan svare "JA!" til alle disse betingelser kan du godt gå hen og finde dig underholdt af 'Season Of The Witch' - ellers skal du nok holde dig på behørig afstand. Instruktør Dominic Sena har kastet sig over 1400-tallets pestbefængte omgivelser og de omfattende heksejagter der huserede i perioden. Dominic Sena har tidligere stået bag den meget vellykkede og anbefalelsesværdige 'Kalifornia' fra 1993, men han har f...

30/01-11Keine Hexerei
Pulp fantasy er en genre, der alt for sjældent rammer danske biografer. Derfor ville jeg også gerne have kunnet lide denne historie om to korsfarende riddere, der deserterer efter års meningsløs vold, men på vejen hjem bliver tvangsindrulleret til at fragte en påstået heks til hendes retssag på et afsides kloster.

Som genrefilm har "Season of the Witch" mange af de rigtige elementer. En mørk, beskidt middelaldersetting. Et par kyniske antihelte. Pest, dæmonmagi og munke med den eneste kopi af Salomons Nøgle. Og den første del af filmen fungerer også ganske o.k., især mens heltene rejser langsomt af sted med heksen i bur, og man stadig er i tvivl om, præcis hvor skummel hun egentlig er.

Allerede der er der dog et misforhold mellem historiens dystre grundtone og de to heltes kække ...

26/01-11En fis i en tranlampe
Genrefilm som 'Season of the Witch' får normalt en relativt hård medfart hos danske anmeldere, og kun ganske få genrefilm slipper igennem anmeldernes ”spidsrod” helt uden skrammer. Som eksempler herpå kan nævnes 'Ringenes Herre'-filmene, 'Spider-Man' 1 og 2 og flere af 'Harry Potter'-filmene.

Jeg gik ind i biografmørket helt uden forventninger, dog i opløftet stemning, idet jeg altid har elsket genren, og fordi skuespillere som Ron Perlman og Nicholas Cage har spillet med i flere udmærkede bud på genrefilm ('Hellboy', 'The Sorcerer's Apprentice' m.fl.).

Jeg var ikke forudindtaget som følge af de, endog meget dårlige anmeldelser, filmen har fået af danske (og til dels udenlandske anmeldere), ikke mindst på grund af ovenstående faktum angående genrefilmens status hos medierne.

Læs...

Fakta

Medvirkende
Lavey Nicolas Cage
Felson Ron Perlman
Debelzaq Stephen Campbell Moore
Pigen Claire Foy
Hagamar Stephen Graham
Eckhardt Ulrich Thomsen
Kay Robert Sheehan
Kardinal D'Ambroise Christopher Lee
Jail Bailiff Andrew Hefler
Munk Kevin Rees
Bag kameraet
Instruktion Dominic Sena
Produktion Alex Gartner, Charles Roven
Manuskript Bragi F. Schut
Fotografi Amir M. Mokri
Klip Dan Zimmerman
Scenografi Uli Hanisch
Musik Atli Örvarsson
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Thriller
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Heks, Korstog, Middelalderen
Premieredatoer
Biograf 20.01.2011
Dvd 05.07.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 17.570
Selskab Atlas Entertainment, Relativity Media
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...