Predators

Et uskønt sammenrend af lejesoldater, gangstere og andre hårdkogte dræbere får lov at smage deres egen medicin, da de strander på en fremmed planet, hvor de selv udgør byttet. Deres skridt gennem junglen følges nemlig tæt af de intelligente og lærenemme Predators, som har udviklet langt mere avancerede jagtmetoder end de tungt bevæbnede homo sapiens. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Nimród Antal
Medvirkende Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins
Spilletid 107 min.
Biopremiere 08.07.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Adrien Brody

New Yorkeren Adrian Brody fik sin første større filmrolle i Soderberghs familiedrama 'King of the Hill' (1993). Mange spåede snart det unge talent stort gennembrud, med det lod vente på sig. Først med sin hovedrolle som polsk jøde i Warsawa uder anden verdenskrig i Polanskis 'The Pianist' (2002) fik Brody sit velfortjente gennembrud. Filmen ...

Anmeldere

Politiken
"Effekter, casting, skuespil, spænding og atmosfære fungerer fint i et dejligt råt og direkte filmsprog, der udgør en storslået invitation til den uundgåelige toer. Man kan roligt glæde sig – også til gensynet."

Berlingske
"Hen ad vejen forsømmer instruktøren så at følge op på de fleste af handlingstrådene, og filmens karakterer er så klichéfyldte, at de næsten fortjener at blive ædt."

Jyllands-Posten
"Virkningsfulde og mindeværdige gys beror jo frem for alt på antydning og overraskelse. Det her kan mest anbefales til meget milde tømmermænd og til sarte sjæle, der ikke tør se rigtige splatterfilm."

Information
"...en ganske traditionel og efterhånden monoton, langtrukken actionfilm, hvor der skydes, løbes og kæmpes, uden at det for alvor bliver spændende eller vedkommende."

Ekstra Bladet
"Men originalitet og ægte nervepirrende spænding er desværre ... fraværende..."

B.T.
"Det er iskold, men samtidig supereffektiv sci-fiunderholdning."

Cinemazone
"...teknisk og stemningsmæssigt er Antal [instruktøren] og Predators bestået med fine karakterer – så skal plot og historie bare have en overhaling, så man ikke ender med at være ligeglad med, om det er mennesket eller monstret, som vinder."

Brugere

02/02-15Perspektivløs 80'er-nostalgi
Den originale Predator-film fra ´87 står mit hjerte meget nært. Alene den indledende helikoptertur med Arnie og co., badet i rødt lys og med Little Richard for fulde gardiner, på vej ind i junglen, giver mig et kæmpe smil på læben. Hver gang. Toeren som flyttede jagten til Los Angelses skal have ros for et nytænkende forsøg, men ellers er det en skuffende film, som tiden i øvrigt ikke har været god ved.

Derfor var jeg i lidt af et dilemma, da denne Robert Rodriguez-producerede tredje film kom ud (jeg springer let og elegant hen over de to 'crossovers'). Og det er jeg stadig. På den ene side er det en nostalgisk fest uden lige, der gør alt hvad den kan for at vende tilbage til rødderne, og på den anden side er det en hamrende uopfindsom film, der mest af alt bare er interesseret i at g...

27/09-10Predator-franchisens død.
Efter den lidt sløje "Predator 2" fra 1990 og de hel sløje "Alien vs. Predators" 1 og 2 fra henholdsvis 2004 og 2007 prøver Robert Rodriguez´s Troublemaker Studios sammen med instruktør Nimród Antal endnu engang at sparke liv i en efterhånden meget slap "Predator"-franchise.
Det er kun den originale "Predator" fra 1987 med en granit skåret Arnold der holder et højt niveau. Filmen var og er stadig et eminent actionbrag og introducerede for første gang et af de lettest genkendelige sci-fi bæster til dato. Den yderst blodtørstige Predator. En jæger med et HI-TECH våbenarsenal og en forkærlighed for afrevne hoveder (MED rygrad), touchscreens og fiskenet.

Den nye Predator film begynder da en blanding af tungt bevæbnede lejesoldater, gangstere og mordere - skrigende og sprællende falder ne...

30/07-10Ok, men hellere ikke mere 1
Predators er en ok film, men absolut hellere ikke mere. Den kan slå to timer ihjel fint, men hvis man skal se en predator film, så se Arnold i Predator fra 1987. Det er underholdning på et højt plan. Jeg er rigtig glad for at Robert Rodrigues ikke instruerede den her, så han hurtigere kunne kaste sig over Machete. Det bliver kanon, tror jeg. Men predators. Acceptabel ok film.

18/07-10Fantasiløs!!
Fy for pokker da. Den var ikke god. Det er muligt, at intentionerne har været at hylde den første film i serien, men for det meste er det bare ”lykkedes” at gentage den, blot dårligere. Man kunne ikke engang finde ud af at stjæle delene fra den første ordentligt. Predators er faktisk en ”Terminator Salvation” om igen, blot med en R rating. Og den har fansene så fået her, og Predators er langt under MaCTirnan’s niveau, hvis vi taler om grafisk vold og den side af filmen. Predator fra 87’ var mildest talt chokerende at overvære, så brutal formåede den at være, og selv i dag kigger jeg væk under enkelte sekvenser, men dette skyldes også, at uhyggen i den første film var meget bedre opbygget.

Man har vitterligt ikke skænket filmen ret mange tanker, og slet ikke handlingen, som er så fant...

18/07-10Retro-Predator
Startscenen er fantastisk. En mand vågner op i frit fald. Mens han febrilsk forsøger at få sin faldskærm til at folde sig ud, registrerer man, at han er tungt bevæbnet og iført fatigues.

Ideen i "Predators" er nemlig et twist af den oprindelige "Predator". I stedet for prøve sig af på Jorden har den stolte race af jæger-aliens nu fundet på at indsamle byttet og slippe dem fri på en anden planet, der tilsyneladende er ét stort jagtreservat for predators. Og her lander så otte mennesker, der hver især er dødsensfarlige - elitesoldater, mafia-lejemordere og seriemordere.

Jeg kan godt lide præmissen, der er en fin udvikling af hele ideen om predators. Og filmen fungerer da også glimrende i den første halvdel, hvor de otte forvirrede mennesker hurtigt bliver etableret som typer, mens ...

15/07-10Stor skuffelse
Der skal ikke herske nogen tvivl om at Stan Winston skabte et ikonisk monster, da han i 1987 blev hyret til at lave et højteknologisk rumuhyre, der kunne hamle op med selveste Arnold Schwarzenegger i filmen 'Predator'.

I instruktørstolen sad den ukendte John McTiernan, der året efter blev en af Hollywoods mest eftertragtede instruktører med den højeksplosive actionfilm 'Die Hard'. McTiernan gav 'Predator' det ekstra skud af adrenalin og klasse, der hævede filmen et niveau over andre tilsvarende B-film. Lidt af en bedrift når man ser på rollelisten, der udelukkende består af testostoronpumpede, storbandende muskelbundter der giver sig ud for den kommandenhed, som skal redde nogle piloter, der er styrtet ned i junglen. Det kunne meget nemt være blevet ufrivilligt komisk.

Læs mere he...

Fakta

Medvirkende
Royce Adrien Brody
Edwin Topher Grace
Isabelle Alice Braga
Stans Walton Goggins
Nikolai Oleg Taktarov
Noland Laurence Fishburne
Cuchillo Danny Trejo
Hanzo Louis Ozawa Changchien
Mombasa Mahershalalhashbaz Ali
Bag kameraet
Instruktion Nimród Antal
Produktion Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez
Manuskript Michael Finch, Alex Litvak
Fotografi Gyula Pados
Klip Mark Helfrich
Scenografi Caylah Eddleblute, Steve Joyner
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Relaterede film Predator - jagten er begyndt, Predator 2 - Rovdyret, The Predator, The Predator - 3 D
Premieredatoer
Biograf 08.07.2010
Dvd 09.11.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 55.764
Selskab Troublemaker Studios, Twentieth Century-Fox Film Corporation
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...