Toy Story 3 (org. version) (Toy Story 3)

Anders er efterhånden blevet så gammel, at han flytter hjemmefra for at gå på universitet. Hans omfattende samling af legetøj bliver overladt til det lokale dagplejecenter. De frådende unger udviser dog ikke just den ømhed og respekt, som Woody, Buzz & Co. er vant til fra Anders' værelse. En storstilet flugtaktion må sættes i værk! © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Lee Unkrich
Medvirkende Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty
Spilletid 103 min.
Biopremiere 26.08.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Allen

Tim Allen var fjolset med de "Ti tommelfingre" i tv-serien af samme navn (han er i øvrigt kejthåndet). Den tidligere stand up-komiker filmdebuterede i ”Tror du på julemanden (1994), men er ellers bedst kendt som Buzz Lightyears amerikanske stemme i de to forrygende "Toy Story"-film.

Anmeldere

Politiken
"Også ’Toy Story 3’ bobler af venlig humor, men spændingen har fået en mørkere undertone af fortabelsen som risiko..."

Berlingske
"Måske er filmen lovligt lang og et par steder lidt for drabeligt uhyggelig for de mindste tilskuere, men det er kun minimale indvendinger mod en kæk og kåd fabel fyldt med formidabel fantasi."

Jyllands-Posten
"Plottet er forrygende og netop genialt i det, at det ikke på papiret ser specielt børnevenligt ud. Men sku ikke fjederhunden på hårene."

Information
"Ja, jeg tør godt stå ved, at jeg græd, da jeg så Toy Story 3. Ikke hele vejen igennem - faktisk grinte og gyste jeg det meste af tiden - men hen imod slutningen, hvor Anders … nej, jeg må hellere lade være med at afsløre mere."

Ekstra Bladet
"Dette er simpelthen et suverænt eventyr. Uimodståelig underholdning for alle, der har haft et stykke legetøj i hånden. Og det gælder vist de fleste."

B.T.
"...hvis ikke historien i sig selv gør det, vil den ubeskriveligt smukke animation give dig tårer i øjnene."

Cinemazone
"Toy Story 3 er ikke et mesterværk på samme måde som den modige Wall E, men en yderst vellykket og værdig afslutning (i 3D) på, hvad der kickstartede Pixar som animationsgigant i 1995..."

Brugere

04/02 13:58toppen
Denne tredje ombæring af den kvalitative Toy Story-serie er for mit vedkommende klart den bedste af filmene (om end jeg endnu ikke har set fjerde kapitel). Toy Story 3 stråler af iderigdom og smittende fortællerlyst, hvor de skønne grin blander sig smukt med en dramatisk tyngde, der især folder sig ud i tredje akt med et suverænt og næsten visionært action-klimaks og en emotionel sidste scene, der lokker tårerne frem. Toy Story 3 er en mesterlig film, som jeg er tæt på at give topkarakter.

15/09-114 stjerner
Sød og sjov film, helt klart værd at se. Men jeg synes ikke, den lever op til toy story 1 og 2.

26/03-11Rigtig god film!
Selvom jeg er 16, kan jeg se den her millioner af gange! Syntes det hele fungere, i denne film.

Tip top, og meget bedre med original-sprog, end dansk!

16/10-10Rørende, sød, smuk og fantastisk livsbekræftende
Hvad er film egentlig? Det er noget der for en til at grine. Det kan samtidig være noget der for dig til at græde. Men en god film er meget svær at lave. Den skal både få dig til at grine og græde på samme tid. Og det er det som Pixar er så fantastisk gode til. Med de utrolige smukke og anmelderroste film som "Up", "Wall-E" og "Find Nemo" i baglommen kommer her en film som overgår sine to forgængere. "Toy Story 3" er nok den mest livsbekræftende film jeg længe har set. Og hvis du ikke går ind og ser den, snyder du kun dig selv. For en af filmhistoriens bedste animationsfilm.

05/09-10Legetøjet rider igen
Jeg har ikke set de to første "Toy Story"-film, men synes, treeren er sød og charmerende, uden at den dog når helt op at ringe. Det er ret tydeligt, at det er en treer, og at den bare kører videre i et veletableret spor.

Det ses fx ved, at handlingen er så forudsigelig - hvor mange andre Pixar-film har virkelig overraskende twists, ligger det fine ved "Toy Story 3" i alle detaljerne. Den er meget let at hoppe på som førstegangsseer.

Jeg var imponeret over, at filmen tør være så relativt mørk og dyster og have en skurk med psykopat-psykologi. Plus deciderede horror-momenter i nogle ret creepy scener med filmens onde legetøj. Selv om det onde selvfølgelig bliver hurtigt affærdiget med et grin, kan jeg godt lide, at den bryder den når-det-er-for-børn-skal-det-være-helt-ufarligt-logi...

Fakta

Medvirkende
Woody (stemme) Tom Hanks
Buzz Lightyear (stemme) Tim Allen
Jessie (stemme) Joan Cusack
Lotso (stemme) Ned Beatty
Hr. Potato Head (stemme) Don Rickles
Ken (stemme) Michael Keaton
Rex (stemme) Wallace Shawn
Hamm (stemme) John Ratzenberger
Fru Potato Head (stemme) Estelle Harris
Andy (stemme) John Morris
Bag kameraet
Instruktion Lee Unkrich
Produktion Darla K. Anderson
Manuskript Michael Arndt, Lee Unkrich, John Lasseter, Andrew Stanton
Klip Ken Schretzmann
Musik Randy Newman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Relaterede film Toy Story 2, Toy Story, Toy Story (org. version)
Premieredatoer
Biograf 26.08.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...