Dude, Where's My Car?

Da Jesse og Chester vågner efter en vild aften, kan de ikke huske hvor deres bil står parkeret. I deres forsøg på at finde køretøjet møder de to hashhoveder en mængde mytiske og excentriske personager, blandt andet en transseksuel stripper, en fanatisk kult og en gruppe rumvæsner. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Komedie, Science Fiction
Instruktør Danny Leiner
Medvirkende Ashton Kutcher, Seann William Scott, Jennifer Garner, Marla Sokoloff
Spilletid 83 min.
Biopremiere 20.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ashton Kutcher

Det var som den tumpede hunk Michael Kelso i ungdomsserien 'That 70s Show' (1998-) at Christopher Ashton Kutcher fik sit store gennembrud hos et stort teenagepublikum. Selvom han snart efter begyndte at optræde, så fortsatte han i serien helt indtil 2005. Efter et par mindre filmroller fik han sit navn på plakaten til teenagekomedien 'Dude, W...

Anmeldere

Politiken
"Når noget med vilje er dumt og fjollet, kan det være vanskeligt at tage afstand fra. For tåbelighederne er jo virkelig meningen med det hele. Alligevel er der ingen tvivl om, at bunden er nået med den irriterende og stupide ungdomskomedie "Dude, Where Is My Car?""

Berlingske
"... "Dude, Where'ss My Car?" er virkelig en af de dummeste film, som man nogensinde har set og det værste er, at den henrykt nyder at være det og går ud fra, at vi tilskuere vil vride os vildt af grin, fordi vi er lige så infantilt ubegavede. Hvad man også nemt kan få en nagende følelse af at være, hvis man selvpinerisk bliver siddende og ser denne filmiske fornærmelse færdig."

Jyllands-Posten
"De nødtørftigt sammenstrikkede sketches er bestemt ikke lige morsomme alle sammen, men omvendt er det vanskeligt at mobilisere den store modvilje mod de elskelige fjolser, der undervejs på deres færd konfronteres med alt fra pot-rygende hunde til skallenikkende strudse."

Ekstra Bladet
"Når en film hedder 'Mand, hvor er min bil?' ved man, at det ikke er et dybt seriøst værk, men alligevel bliver man benovet over det totalt idiotiske indhold og de meget ucharmerende stjerner i denne amerikanske ungdomskomedie."

B.T.
"Lad os bare kåre årets dårligste film med det samme, selv om vi knap har mærket foråret komme. Det er uden tvivl Dude, der kun burde være sluppet fri direkte på video."

FilmReactor
"Får man latterkramper af folk, som opfører sig mere end almindeligt stupidt, så er Dude, Where´s My Car et glimrende bud på en underholdende aften i biografen. Den sigter skamløst på det popcornelskende teenagepublikum og rammer plet med sin overfladiske men ekstremt underholdende historie, der er lige så gakket som sine to tomhjernede helte."

Brugere

30/05-09Anderledes
Denne tumpede komedie Dude where's my car? Syntes jeg anmelderne har været lige lovlig hård ved. Filmen er bestemt ikke et mesterværk, men den er heller ikke verdens dårligste film. Der er nogle meget sjove episoder og også nogle der er meget platte.
Den er hver at se, hvis du ikke er for "voksen" og godt kan grine at mærklige ting, som anmelderne åbenbart ikke kan.

15/03-05Haha, Cool cultfilm.
Anonym
Denne film er da cult - jeg morede mig gevaldigt!

- Pipér

07/10-04hva snakkede vi om?
Anonym
hahahahaha jeg synes at denne film hahahahahaha er hahahahaha jeg kan ik hahahahah nej vent nu li hahahahahaha det jeg ville sige var a hahahahahahahaha!!!! tror jeg vil se den igen! hahahahah!!! ..måske er det værd at nævne at jeg ryger meget hash! hash?? neeeej, det tar man ikke skade af! hvor er fjernbetjeningen? har du set den...?

07/10-04Fuck off and die dudes!!!
Anonym
Har aldrig i mit liv set så elendig en film, totalt elendig handling og fuck hvor er den ene af de to "dudes" røvsyg at se på, totalt dårlig skuespil og man skal enten være 14 år og have en iq som en kaktus eller være stiv, fuld,skæv og på en x antal antidepressiver for at synes den er sjov.
Kun Hollywood kan slippe af sted med at lave en sådan gang lort fordi de har råd til det. jeg fornemmer mange af dem som har givet filmen gode karakterer er under 16 det kan de jo ik gøre for de små unger, og have trang til underholdning ala baywatch! PS min kæreste som ellers godt ka li plat humor ala Jim Carey og det kan jeg også FALDTE I SØVN under filmen!!!!!

02/10-04Stener film
Anonym
Dude, Where´s My Car er en genial sjov film. Ashton og Seann spiller som de skal. Som et par idioter, og så behøver skuespillet ikke være noget særlig...

Filmen er jo selvfølgelig for unge, og de fleste unge synes nok at den er mega griner. Fordi de går rundt og stener og fatter ikke en skid.

02/10-04her
Anonym
hej hej, det var en sjov film, og der var mange bare bryster.

pigerne var helt vilde og de havde lyst og brunt hår.

hilsen

mitza

02/10-04DIE DUDE DIE !!
Anonym
Længe siden jeg har set SÅ dårlig en film. Hvis man kunne give den 0 stjerner ville det være meget fint...

Jeg kan eller godt grine af platte film f.eks Ace Venture, Naked Gun osv - MEN Ashton Kutcher &
Seann William Scott er så gennført dumme og dårlige skuespillere at det gør ondt ! Jeg grinte ikke en eneste gang men så bare chokeret til..

19/08-04uhm! asthon:)
Anonym
grunden til jeg så den var a.k. han er da for dejlig! men jeg synes altså også den er herre grinern... jeg kan sagtens se det platte i den (lidt selverkendelse har man da alligevel...) men når man ser bort fra det skal man nok se det sjove i det hele - en god idé er nok også at se den med nogen man deler samme platte humor med, en aften man stener lidt. -trods min kærelighed til filmen, har jeg dog ikke set efterfølgeren (endnu) men det kommer jeg da forhåbentlig til... -gad egentlig vide hvad dén handler om...

12/04-03Ikke sjov...
Anonym
Sådan en gang makværk!
Endnu en af de urimeligt mange teen-film som blev spyttet ud på samlebånd for et par år siden, som slet ikke lever op til nogle af klassikerne som American Pie eller Roadtrip.
I denne film støder vi på et par unge som er blevet gjort så ufatteligt dumme at det slet ikke er sjovt at se på. De latterlige jokes filmen indeholde holder heller ingen steder.
Jeg fortryder inderligt at jeg så dette opkastfremkaldende forsøg på en film.

Sådan noget bras!

07/12-02Dude, Where's Your Brain?
Anonym
Kedsommelig teenagerkomedie, der for denne genre egentlig er bygget på en morsom ide, for der kunne være kommet noget godt (men aldrig et mesterværk) ud af to tumper der må prøve at rekonstruere aftenen før, for at huske hvad de har lavet.

Men desværre er resultatet kørt totalt tåbeligt langt ud, indfaldene er søvndyssende, mens historien fortælles mere end middelmådigt. Efterfølges af 'Seriously Dude, Where’s My Car?'.



Fakta

Medvirkende
Jesse Montgomery III Ashton Kutcher
Chester Greenburg Seann William Scott
Wanda Jennifer Garner
Wilma Marla Sokoloff
Christie Boner Kristy Swanson
Nelson David Herman
Zoltan Hal Sparks
Tommy Charlie O'Connell
Hr. Pizzacoli John Toles-Bey
Jeff Turtle Lini
Bag kameraet
Instruktion Danny Leiner
Produktion Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Gil Netter, Wayne Allan Rice
Manuskript Philip Stark
Fotografi Robert M. Stevens
Klip Kent Beyda, Kimberly Ray
Scenografi Charles Breen
Musik David Kitay
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 20.04.2001
Dvd 13.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 83 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Alcon Entertainment

Se også...