The Gift

Annie bor i en lille landsby i sydstaterne. Alle kender alle, og Annie lever som spåkone ved at læse folks hænder. Da en ung kvinde fra landsbyen forsvinder, begynder Annie at drømme om mordet og leder til sidst politiet til mordstedet. Opmærksomheden retter sig hurtigt mod Donnie Barksdale, der er berygtet for at være voldelig - ikke mindst over for sin kone, Valerie. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama, Thriller
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende Cate Blanchett, Keanu Reeves, Giovanni Ribisi, Katie Holmes
Spilletid 111 min.
Biopremiere 18.05.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cate Blanchett

Den smukke australier med de markerede kindben og aristokratiske fremtoning har i løbet af meget kort tid etableret sig som en uhyre alsidig og spændende skuespiller, der ofte er bedre end de film, hun medvirker i. Hendes CV vidner om en smag for lødige dramaer, ofte med et litterært islæt. Catherine Elise Blanchett er uddannet ved National A...

Anmeldere

Politiken
"I 'The Gift' får man lov til at mærke mavepinen og gåsehuden."

Berlingske
"En på alle måder dybt tilfredsstillende kvalitetsgenrefilm for det voksne publikum - og så får det mandlige publikum som bonus endda endelig mulighed for at se lille Katie Holmes topløs!."

Jyllands-Posten
"Der er gedigen atmosfære, der er dødsikker brug af ckoklyde og effektklipning og indlagte syner fotograferet i halvmørke billeder, der får det uanede til at fremstå skræmmende."

Information
"Raimi får sammen med skuespillerne skabt en uhyggelig thriller med mere kød på end de fleste. Historien bliver temmelig mudret og griber til de nemme løsninger til sidst, men undervejs får man både gode gys og gribende præstationer. "

Ekstra Bladet
"Stormvejr, regnvejr, tåge, mørke, en voodoo-dukke, flommefede sydstatsdialekter og fire-fem mistænkte personer bidrager sammen med de synske åbenbaringer til at holde mord og mystik kørende imellem et par kolde gys."

B.T.
"'The Gift' lugter lidt af inspirationskrise hos Raimi, der i øjeblikket er i gang med at lav en ny Spiderman med Tobey Maguire. Når der alligevel er en del i glæder i gaveæsken, hænger det sammen med Blanchett og det faktum at de næststørste roller er befolket med gode skuespillere."

FilmReactor
"Det meste af vejen fungerer alt upåklageligt, og der leges raffineret med effekterne. Indrømmet, det er altså lidt uhyggeligt. Stemninger og rytme gør kort sagt historien spændende fra begyndelsen, og så har jeg ikke engang nævnt de små humoristiske Raimi-finesser der også er et par stykker af. Svagheden dukker op i form af en lidt mat afrunding der ikke er de første tre fjerdedele af filmen værdig. "

Cinemazone
"Havde historien ikke været helt så ligetil, ville Raimi have haft noget mere indhold at arbejde med, nu må han tage til takke med en traditionel thriller med og om nogle ekstreme personligheder i en by, der ikke er helt normal."

Brugere

18/11-07Hvis kop te? 6
Anonym
Jeg kunne sikkert finde mange grunde til at jeg ikke bryder mig om "The Gift", men helt basalt tror jeg at det handler om genren. Jeg har aldrig kunne finde psykologisk gys (som det så fashionabelt bliver kaldt) uhyggeligt. En kvinde der ser lemlæstede lig flyde rundt i trækronerne og som bliver hjemsøgt af mennesker og syner, der ikke findes, er ikke min kop te. Langtfra. Spøgelser og overnaturlige scenarier skræmmer mig simpelthen ikke. Tværtimod finder jeg det direkte sjovt. Ergo er det måske unfair at en person, med så grum en fordom, skal have lov til at skrive en anmeldelse om Sam Raimi's og Billy Bob Thorton's forsøg på at lave en uhyggelig thriller - but here we go.

Teknisk set er "The Gift" holdbar. Cate Blanchett, Hillary Swank og den mere undervurderede Giovani Ribisi, gør ...

24/06-07Rimelig Film
Udemærket film med sine perioder men synes også den bliver lidt for langtrukket og er ikke uhyggelig nok efter min mening. Historien er lidt for tynd men har nogle gode skuespillere med i filmen så det trækker bestemt op.

02/08-05Uhuu... uhyggelig og dårlig-
Jeg syntes personligt at den var mega uhyggelig.
Men da jeg personligt hader gyssere for den kun 1 stjerne.

Men hvis man er vild med gyser så er den da perfekt.

12/02-05Hårrejsende gys!
En af de klart bedre psykologiske gyserfilm i genren (selvom den dog på ingen måde kommer op på siden af film som f.eks. "Seven", men hvem havde også forventet det!?) og Sam Raimi har virkelig fået stykket en kvalitetsfilm sammen! Filmen handler om den synske kvinde Annie, spillet af Cate Blanchett, der pga. hendes clairvoyante evner bliver viklet ind i en mordsag!

Skuespillet er for det første helt i top og det overraskede mig at se Keanu Reeves spille en fortræffelig ond rolle (hvilket han også forsøgte i den tamme "The Watcher" uden videre held!)... det er et særegent syn at se Keanu spille så godt, så hvis man vil nyde ham i en spændende og velspillet rolle er "The Gift" et oplagt valg. Alle spiller generelt godt, men Mr. Ribisi stjæler hver evig eneste scene han popper frem i! H...

24/09-04Gys i særklasse
Anonym
Jeg ved nu ikke lige helt om man kan sige at "The Gift" er den mest uhyggelige film jeg nogensinde har set. "Bless the Child" er nemlig værre. Men man kan heller ikke sige at filmen her er hyggelig. Det er stensikkert ikke en børnefilm. Cate Blanchett og Keanu Reeves leverer et stykke fabelagtigt skuespil. Men desværre hænger hele historien ikke helt sammen. Men det er dog ikke et stort minus. "The Gift" er en supergod film, som varmt kan anbefales!!

03/05-04Hårrejsende gyserfætterfilm!
Anonym
En af de klart bedre psykologiske gyserfilm i genren (der dog på ingen måde kommer op på siden af "Seven", men hvem havde også forventet det) og Sam Raimi har virkelig fået stykket en kvalitets film sammen! Filmen handler om den synske kvinde Annie, spillet af Cate Blanchett, der pga. hendes clairvoyante evner bliver viklet ind i en mordsag!

Skuespillet er for det første helt i top og det overraskede mig at se Keanu Reeves spille en fortræffelig ond rolle (hvilket han også forsøgte i den tamme "The Wathcer" uden videre held!)... det er et særegent syn så hvis man vil nyde ham i en spændende og velspillet rolle er "The Gift" et oplagt valg. Alle spiller generelt godt, men Mr. Ribisi stjæler hver evig eneste scene han popper frem i! Han er intet mindre end fænomenal som den psykisk us...

03/05-04Overrasker og skuffer!
Anonym
Annie Wilson (Cate Blanchett) er en spåkone, og en dag bliver en ung kvinde myrdet, begynder Annie at drømme om mordet.

En af de absolut bedre psykologiske gyser/drama. Stemningen er så uhyggelig, at man får en ubehagelig fornemmelse nede i maven efter filmen. Man må sige, at instruktøren Sam Raimi har godt styr på sine virkemidler.

Cate Blanchett gør det skidegodt i rollen, men jeg må indrømme, at Giovanni Ribisi stjæler billedet i denne film. Præstationen er fejlfri. Ellers har vi Reeves som også gør det knaldgodt. Generelt er skuespillet meget godt med gode nuancer i personerne.

Filmen byder på en god spænding med et par rigtige uhyggelig scener, som får håret til at rejse sig. En anelse forudsigelig efter drabet på den unge kvinde (Holmes), jeg havde desværre gætte, hvem ...

28/10-03Anderledes film..
Anonym
Instruktør Sam Raimi har mange forskellige typer film bag sig, hans udfoldelser i diverse genre har været både med positive og negative overraskelser.
Med super kult hittet "Evil Dead" beviste han at horror genren står ham nær, og senest har Raimi med "Spider-Man" bevist at også superhelte universet kan han klare i en håndvending.

"The Gift" er Raimi´s forsøg indenfor suspense/thriller genren, og også her står det fast at han er en dygtig instruktør, der besidder det overblik mange af hans kollegaer mangler.

"The Gift" er en flot film, med den rette uhyggelige undertone, der florerer lige fra første klip af filmen. Raimi forstår at bygge uhyggen langsomt op, dog uden at lade den kappe over på noget tidspunkt, derimod oplever vi som seere en psykologisk gyser, der konstant spiller ...

28/10-03Man håber på mere...
Anonym
Jeg havde glædet mig meget til denne film om en kvinde der har 'The Gift'. Det hele starter rigtig godt men problemet opstår da 'whodunnit' delen kommer på banen. Man føler, at i stedet for at være fascineret af Cate Clanchetts karakter, er det lige lovligt oplagt hvem der er morder. Det er simpelthen for formularisk.

Men Blachett spiller rigtig godt og Keanu Reeves er overraskende god. Giovannu Ribisi spiller den rolle han har spillet adskillige gange siden X-Files afsnittet "DPO" som fik hans karriere i gang, og det er da OK men lidt forudsigeligt.
Filmen efter min mening fantastisk optaget, desværre er den visuelle stemning mere spooky end plottets.

Men du får lov at se en meget smuk full frontal af Katie Holmes, hvis man altså synes hun er interessant....i denne film spiller...

28/10-03knap så god
Anonym
Sam Raimi følger op fra hans skræmmende gode En simpel Plan, med denne lidt skuffende psykologiske gyser/thriller. Manuskriptet er af Billy Bob Thornthon, men desværre leverer han ikke varen tilfredstillende. Historien er spændende, men vi får ikke nok ud af det.

Cate Blanchett spiller ret godt og passer perfekt ind i rollen som gifted husmor. Giovanni Ribisi gør det igen rigtig godt, mens Keanu Reeves har en anderledes (for ham) voldelig rolle. Visse personer i filmen er for flade, men opvejes af det gode skuespil.

Filmen er i nogle scener ret uhyggelig, men afslutningen er ikke så overraskende, som man kunne tro. Filmen får alligevel 4 stjerner, da den er bedre og mere begavet end andre film i denne genre.Fakta

Medvirkende
Annie Wilson Cate Blanchett
Donnie Barksdale Keanu Reeves
Buddy Cole Giovanni Ribisi
Jessica King Katie Holmes
Wayne Collins Greg Kinnear
Valerie Barksdale Hilary Swank
Gerald Weems Michael Jeter
Linda Kim Dickens
David Duncan Gary Cole
Annies Bedstemor Rosemary Harris
Tommy Lee Ballard Danny Elfman
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion James Jacks, Tom Rosenberg, Robert G. Tapert
Manuskript Billy Bob Thornton, Tom Epperson
Fotografi Jamie Anderson
Klip Arthur Coburn, Bob Murawski
Scenografi Neil Spisak
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 18.05.2001
Dvd 06.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 40.449
Selskab Lakeshore Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...