Den skaldede frisør

Astrid og Patricks bryllup skal stå i det naturskønne Sorrento. Brudens mor, frisøren Ida, har netop brudt med sin mand, Leif, som kommer anstigende til festen med sin nye, blonde nipskæreste. Gommens far, den britiske forretningsmand Philip, er også taget sydpå. Han er aldrig helt kommet sig over sin kones død, men måske finder han fred i sindet under Italiens sol? © Scope

Produktionsår 2012
Genre Komedie
Instruktør Susanne Bier
Medvirkende Trine Dyrholm, Pierce Brosnan, Paprika Steen, Kim Bodnia
Spilletid 111 min.
Biopremiere 06.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pierce Brosnan

Irske Pierce Brosnan blev i 1987 kendt som tv-skuespilleren, der var blevet den nye James Bond, hvis det ikke var fordi han havde kontrakt med tv-serien 'Remington Steele' (1982-87) Efter 'Remington Steele' og miniserien 'Noble House' optrådte han i en række mestendels uopsigtsvækkende biograffilm, hvoraf kun 'Mrs. Doubtfire' (1993) blev en eg...

Anmeldere

Politiken
"...er ikke ubetinget knirkefri fra start til slut, men mange charmerende og syrlig-sjove scener afvikles effektivt og fornøjeligt, og en tur til Italien er altid et velkomment afbræk fra de nordiske gråzoner."

Berlingske
"...er en varm film med et rigt persongalleri."

Jyllands-Posten
"Det er italiensk for let øvede, som man ikke kan lade være med at sende amore efter."

Information
"Den skaldede frisør er en overvejende dejlig oplevelse og trods nogle stilbrud mere raffineret end sin noget umusikalske titel. Man kunne dog have ønsket sig, at filmens ganske troværdige og virkelig livsbekræftende historie om kræft og kærlighed havde fået lov til at stå mere rent."

Ekstra Bladet
"Man tror simpelt hen ikke et sekund på historien - heller ikke inden for fiktionens usandsynlige rammer. Og derfor bliver det hele i den sidste ende ret ligegyldigt."

B.T.
"...er en drivende romantisk komedie, garneret med skarp humor og tilsat et stænk bitter lemon for balancens skyld. Den er let i hjertet og let at gå til, men det betyder ikke, at den har mindre filmisk tyngde end instruktørens Oscarvinder ' Hævnen'."

Brugere

05/04-15Fra Bond til Bier
Nerverne sad uden på skjorten, da Pierce Brosnan i 2011 rejste til København for at forberede sig på sin første hovedrolle nogensinde i en dansk film: Susanne Biers »Den skaldede frisør«.

– Jeg var meget nervøs over at møde alle de her danske skuespillere, som havde kendt hinanden i mange år og været venner, elskere, kolleger, fortalte Pierce Brosnan i Venedig, hvor Biers film fik verdenspremiere året efter.

– Tag sådan en fyr som Kim Bodnia. Han har enormt meget power. Når han sidder på den anden side af bordet, kan man godt blive bange for, at han vil springe på én!

I Venedig fortalte Pierce Brosnan også om sit forhold til dogmefilmene, sin rolle som James Bond ("en spændetrøje"), og at han selv havde haft svært ved at score, da han var teenager:

– Når jeg gik i byen med ...

03/10-12At overlæsse et manuskript
Det er svært at smadre en gryderet, men det kan gøres, og det er efter min mening gjort her. Manuskriftet havde haft godt af at blive barberet ned til under det halve, hvad salig Balling efter min bedste overbevisning ville have gjort. Undskyld, skuespillere, I gør jeres bedste.

01/10-12Dyrholm, Brosnan og rendyrket romantik vinder over et tyndt oplæg
Efter at have hentet masser af succes i ind- og udland med mere dramatiske film vender Susanne Bier tilbage til den genre, som i sin tid skaffede hende det store folkelige gennembrud med "Den eneste ene". Altså den romantiske komedie, hvis omdrejningspunkt her er en kræftramt frisør, der netop har afsluttet sin kemoterapi, da hun finder sin mand i seng med en yngre model. Frisøren skubber i første omgang konflikten fra sig, fordi hun skal til deres datters bryllup i Italien, men også det starter skidt, da hun påkører gommens far på vej til lufthavnen.

Det er med andre ord et klassisk genre-setup med en kvinde, som er i krise og klar til forandringer. Og man ved selvfølgelig godt, hvilken vej vinden blæser, når det er Pierce Brosnan, som stiger ud af bilen efter uheldet.

"Den skalde...

13/09-12Tja...amerikanisk faldje på halen. 1
jow jow, den ungdommens instruktøse susanne bier ha lavt djenne mekjaniske films. Den er itje sjow, ej heller dramatisk ligefrem, ej heller rigtig spjændende, men hva er sjået?
Jow den er fjaktisk lissom tv-nyheder. Djen er ufjarlig og man ka bliw så tryg af man falder i søvn for man har sett djet heel før, og det er ren forudjsigeligt og på en måde djerved kjedeligt ligefrems. Skjuspillet er karikjeret og bumlet og djet form og ujdtryk kan da være sjowt, mjen det kræwer mjeget dygtig skjuespillere, og djet ikke alle. Den store udenlandske spiller er gjod og charmerened og glad, og det forstår man - det er meget let rolle detteher og han tjager stor ljøn.

11/09-12Triviel
Hvis man fjernede Pierce Brosnan og Trine Dyrholm fra "Den skaldede frisør" ville der ærligt talt ikke være meget tilbage at komme efter i Susanne Biers og Anders Thomas Jensens seneste samarbejde. En romantisk komedie med nogle få vovede ingredienser, der i sidste ende irriterer mere end de fryder.

Trine Dyrholm spiller den kræftramte frisøse Ida, hvis datter skal giftes i Italien. Ikke med en italiensk mand, men med sønnen til den engelske enke- og rigmand Phillip (Pierce Brosnan), der lever af at sælge frugt og grønt i Danmark, hvor hans afdøde kone er fra. Phillip er en bitter mand, hvis vrede over sin kones tidlige og uretfærdige død er vendt ud mod verden. Lige indtil han møder Patricks kommende svigermor.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/den-sk...

07/09-12Afslappet film.
Italiensk og dansk miljø står her overfor hinanden med en klar vinder til det sydlige land.
Fremragende skuespil præstationer af Trine og Pierce. Man kan se hvad det betyder for en film at have en berømthed som Pierce der i den grad spiller fremragende. Han stjæler fuldkommende billedet for alle, bare ikke fra Trine. Går ind og nyd filmen og husk at spise lidt citronfromage bag efter.

Fakta

Medvirkende
Ida Trine Dyrholm
Philip Pierce Brosnan
Benedikte Paprika Steen
Leif Kim Bodnia
Thilde Christiane Schaumburg-Müller
Astrid Molly Egelind
Patrick Sebastian Jessen
Kenneth Micky Skeel Hansen
Lizzie Bodil Jørgensen
Bitten Line Kruse
Bag kameraet
Instruktion Susanne Bier
Produktion Sisse Graum Jørgensen
Manuskript Susanne Bier, Anders Thomas Jensen
Fotografi Morten Søborg
Klip Pernille Bech Christensen
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Bryllup, Italien
Premieredatoer
Biograf 06.09.2012
Dvd 29.01.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Love Is All You Need
Land Danmark
Produktionsår 2012
Spilletid 111 min.
Selskab Zentropa Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...