Iron Man 3 - 3 D (Iron Man 3)

Verden rystes af en serie chokerende attentater, som terroristen Mandarin vedkender sig at stå bag. Våbnet synes at være en særlig virus, som ændrer den menneskelige dna. I sin egenskab af superhelten Iron Man udfordrer Tony Stark den frygtindgydende fjende. Men Mandarin slår hårdt igen mod alt, hvad Stark har kært, og angrebet sender Stark ud i en personlig krise. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Shane Black
Medvirkende Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Rebecca Hall
Spilletid 130 min.
Biopremiere 25.04.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gwyneth Paltrow

Efter en række perifere roller fik Gwyneth Paltrow vind i sejlene med hovedroller i periodedramaerne 'Emma' (1996) og især 'Shakespeare in Love' (1998). Bag Paltrows porcelænsfine ydre gemmer sig et lysende nærvær, som ofte ikke er til at stå for, og hun indkasserede en ganske fortjent Oscar for sidstnævnte rolle. Siden har Paltrow etableret sig ...

Anmeldere

Politiken
"Når Iron Man i mine øjne holder bedre end flere af Avengers-kollegerne til stadig nye sequels, skyldes det ikke mindst Robert Downey jr."

Berlingske
"...ikke så frisk som den første film, og den er hele tiden i overhængende fare for at blive en parodi på sig selv, men den undgår faldgruberne, og man holder balancen, så den tredje film i serien er både morsom og meget spektakulær i actionscenerne."

Jyllands-Posten
"Effekterne er flotte, men ikke overvældende, og den efterhånden ret gamle drengerøv Downey Jr., der nok stadig lirer sine satiriske oneliners af med præcision, virker en smule metaltræt."

Information
"Iron Man 3 er ikke nogen ubetinget vellykket film, men selv om den ikke når op på siden af Jon Favreaus original, Iron Man ( 2008), er det trods alt en meget bedre film end samme Favreaus rodede og forvirrede Iron Man 2 ( 2010)."

B.T.
"Det kan siges kort: ' Iron Man 3' er noget nær perfekt action."

Cinemazone
"...en ellers slemt underholdende og ofte decideret morsom omgang superhelteløjer."

Ekko
"Med Shane Black i instruktørstolen får Robert Downey Jr.’s jernmand en velgørende vitaminindsprøjtning og kamp til stregen af to sjældent veloplagte superskurke."

Brugere

01/06-13Værdig efterfølger
Iron Man 3 skuffer ikke, selvom den ikke er helt på højde med 1'eren, eller med The Avengers. Læs hele min anmeldelse på følgende link:

http://torbenwoodfilm.blogspot....ron-man-3.html

09/05-13Større, mere larmende, men stadig med en suveræn Downey
I den tredje solofilm om Iron Man møder vi indledningsvis en Tony Stark, der har overdraget styringen med sit forretningsimperium til Pepper Potts og selv småmanisk roder med nye versioner af sin rustning. Det giver kurrer på tråden i deres forhold, men Starks og Potts' personlige problemer bliver afbrudt af superterroristen The Mandarin, der angriber USA med mystiske bomber og provokerer Stark til at stille sig selv og Iron Man-udstyret i vejen.

Jeg har været meget positivt overrasket over, hvor godt Iron Man fungerer på film. En stor del af æren for dette tilfalder Robert Downey Jr., der vel har sit livs rolle som Tony Stark. Efter to solofilm og "The Avengers" har karakteren lagt de værste playboy-manerer på hylden og er blevet lidt mere ansvarlig, men heldigvis er der stadig plads...

08/05-13Fantastisk
Man nød hvert et sekundt af IRON MAN 3.
dens humor, overraskelser og den vilde effekter, gør den helt igennem til den ultimative action film!!!:-)

25/04-13Iron Man 3 lider af metaltræthed
Jeg ved ikke, om jeg er ved at nå et mæthedspunkt for superheltefilm. Jeg tror det egentlig ikke, for jeg glæder mig som et lille barn til Zack Snyders "Man of Steel", der kommer senere på året. Alligevel kedede jeg flere steder under "Iron Man 3". Ikke fordi filmen som sådan er dårlig, men fordi den trods en masse nye tiltag og flere gedigne overraskelser ikke er så frisk og smart, som den selv tror. Jo, Iron Man bliver sat skakmat ret tidligt i filmen, og må kæmpe sig til tops fra bunden, men historiens skabelon er ikke desto mindre den alt for velkendte superhelteskabelon, som slutter med det uundgåelige, kæmpe opgør lige før rulleteksterne starter - se i øvrigt dem til ende; traditionen tro er der en lille godbid til allersidst.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmel...

24/04-13Større, vildere og kedeligere
Nu var Iron Man 2 ikke just den mest vellykkede opfølger til den meget medrivende første film fra 2008. Så kan en tredje gang i ringen med Iron Man bringe den kække superhelt på ret kurs?

Til dels, for Robert Downey Jr. er i veloplagt hopla, men historien vælter desværre også en smule larmende rundt.

Læs videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...og-kedeligere/

Fakta

Medvirkende
Tony Stark / Iron Man Robert Downey Jr.
Aldrich Killian Guy Pearce
Pepper Potts Gwyneth Paltrow
Maya Hansen Rebecca Hall
The Mandarin Ben Kingsley
James Rhodes / War Machine Don Cheadle
Eric Savin James Badge Dale
Happy Hogan Jon Favreau
Jarvis (stemme) Paul Bettany
Ellen Brandt Stephanie Stoszak
Præsident Ellis William Sadler
Fru Davis Dale Dickey
Harley Ty Simpkins
Bag kameraet
Instruktion Shane Black
Produktion Kevin Feige
Manuskript Shane Black, Drew Pearce
Forlæg Stan Lee
Fotografi John Toll
Klip Jeffrey Ford, Peter S. Elliot
Scenografi Bill Brzeski
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Marvel, Sequel, Terrorist
Relaterede film Iron Man, Iron Man 2
Premieredatoer
Biograf 25.04.2013
Øvrige oplysninger
Land USA, Kina
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Studios, DMG Entertainment
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...