The Purge

I fremtidens Ny Amerika har myndighederne lagt låg på kriminaliteten ved at indføre Udrensningen: en årlig nat, hvor alle lovovertrædelser er tilladt. En familie kommer dog i klemme, da deres søn lukker en jaget fremmed ind på denne nat. Mandens forfølgere belejrer huset og sværger at dræbe alle, hvis de ikke får byttet udleveret. Skal husejerne ofre den fremmedes liv eller afvente morgengryet? © Scope

Produktionsår 2013
Genre Gyser, Science Fiction, Thriller
Instruktør James DeMonaco
Medvirkende Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane
Spilletid 85 min.
Biopremiere 18.07.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lena Headey

Engelske Lena Headey kom frem i lyset som den unge udgave af Jeremy Irons’ kone i "Waterland" (1992). Efterfølgende gjorde hun sig gældende i et par periodefilm som "Resten af dagen" (1993) og "Junglebogen" (1994). Den kønne brunette har mindre roller i Antonia Birds krimidrama ”Face” (1997) og Virginia Woolf-filmatiseringen...

Anmeldere

Politiken
"Dens interessante afsæt – det perverse renselsesritual, som kun er en lille stramning af USA’s allerede nu gældende våbenlov og frontier-tradition for, at selvtægt er veltægt – undgår så alligevel ikke at ligne et let hyklerisk påskud for gys & gru."

Berlingske
"...en ordinær og ikke synderligt spændende gyser om onde fremmede i dit hjem – en sub-genre der er set langt bedre i film som 'Funny Games' og 'The Strangers'..."

Jyllands-Posten
"Fortænkt historie om et USA, der bliver fri for forbrydelser ved at legalisere al vold og ondskab en enkelt nat."

Ekstra Bladet
"... instruktøren formår dog på et spinkelt grundlag og med simple midler at skabe gode momenter af spænding, så længe blodet sprøjter, og filmen spiller."

B.T.
"Takket være en stribe fremragende skuespilpræstationer kommer vi nemlig helt ind under huden på dette dybt kompromitterede fremtidsfolk, der alt for godt ved, at den sidste lille del af deres menneskelighed er godt på vej ud ad vinduet"

Cinemazone
"The Purge koketterer med at være tankevækkende science fiction, high concept, horror og home invasion på en og samme tid, men virker ikke oprigtigt interesseret i at udforske nogle af disse elementers potentiale som andet end overfladesmart blikfang til at lave en hurtig sællert"

Ekko
"...en standardiseret hjemmeinvasions-gyser, hvori en stakkels familie må kæmpe for livet mod en indtrængende ondskab udefra."

Brugere

14/11-14ulogisk
Når filmen i udgangspunktet er baseret på en ulogisk og tåbelig præmis, bliver det svært at tage filmen særlig seriøst.. Det giver ikke mening at en en enkelt nat hvor al kriminalitet inkl mord er lovligt, skulle gøre samfundet bedre økonomisk og socialt. Samt gøre ellers lovlydige borgere til mordere og psykopater, fordi det er blevet lovligt.

Filmen er spændende nok, dog lavet bedre før, men slutningen er latterlig og komplet utroværdig..

22/07-13Stand Your Ground
Nærfremtidsthriller sat i USA anno 2022, hvor en ny forfatning har ændret på retspolitikken. Én nat om året er alle forbrydelser tilladt i 12 timer, og under 'the purge' er politi og sundhedsvæsen heller ikke tilgængelige. Til gengæld er kriminalitet næsten udryddet resten af året, og den kernefamilie, filmen skildrer, har nydt ekstra godt af udviklingen. Faderen er nemlig supersælger af sikkerhedssystemer og har bl.a. solgt dem til hele det pæne forstadsnabolag, de bor i, så folk trygt kan sidde bag nedlukkede skodder og følge begivenhederne på live-tv. Men deres egen installation bliver alvorligt testet, da teenagesønnen hjælper en såret sort mand ind i huset. Det viser sig nemlig, at han er en hjemløs, som en gruppe rige unge har udset sig som deres offer under 'the purge'.

"The Pu...

18/07-13De ubudne gæster
Filmens idé er interessant, men hvad jeg præcist synes om The Purge kan læses her: http://torbenwoodfilm.blogspot....the-purge.html

17/07-13Ethan Hawke kan ikke stille meget op med tam thriller
De mere komplekse aspekter af filmens præmis forbigås altså, mens man i stedet får en rendyrket home invasion-film – desværre fungerer The Purge heller ikke på det plan.

For hvor andre film i denne subgenre, så som Straw Dogs, Funny Games og Panic Room, har leveret nervepirrende klaustrofobi, adrenalinfyldt vold og intens spænding, må man her kigge langt efter noget, der bare kunne minde om et par svedige håndflader.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...-tam-thriller/

Fakta

Medvirkende
James Sandin Ethan Hawke
Mary Sandin Lena Headey
Charlie Sandin Max Burkholder
Zoey Sandin Adelaide Kane
Den fremmede Edwin Hodge
Høflig bandeleder Rhys Wakefield
Henry Tony Oller
Grace Ferrin Anja Bareikis
Hr. Cali Tom Yi
Hr. Halverson Chris Mulkey
Bag kameraet
Instruktion James DeMonaco
Produktion Michael Bay, Jason Blum, Andrew Form, Bradley Fuller, Sebastien Lemercier
Manuskript James DeMonaco
Fotografi Jacques Jouffret
Klip Peter Gvozdas
Scenografi Melanie Jones
Musik Nathan Whitehead
Genrer og relationer
Genre Gyser, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Fremtiden, Lovløs
Relaterede film The Purge: Anarki, The Purge: Election Year
Premieredatoer
Biograf 18.07.2013
Dvd 27.11.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 85 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Universal Pictures, Platinum Dunes, Why Not Productions, Blumhouse Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...