The Counselor

En texansk advokat lader sig friste til at investere i en fidus, som bl.a. involverer natklubejeren Reiner og et mexicansk narkokartel. Sagføreren aner ikke, at han har rodet sig ud i noget, han ikke kan overskue, og hans arrogance fører ham ud på stadig dybere vand. Hans flirt med den kriminelle underverden får voldsomme konsekvenser både for ham selv og hans elskede forlovede, Laura. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem
Spilletid 113 min.
Biopremiere 14.11.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"...en dygtig, blændende blank thriller, hvis visuelle overflod og velslebne dialog fylder én med nagende bange anelser - og indfrier en del af dem med velanbragt chokeffekt. Men samtidig er filmen dybt utilfredsstillende, ja, modbydelig, i sin kynisme."

Jyllands-Posten
"Det er en flot fotograferet, strømlinet film, hvis enkelte scener fungerer som en - alt for ofte - træg del i et alt for mekanisk plot, der afvikles med uengageret håndelag i et glat, flydende filmsprog."

Information
"...den langtrukne, ufokuserede The Counselor lever slet ikke op til de forventninger, holdet af stjernenavne vækker. Efter filmen sidder man tilbage i forundring over, hvordan så meget talent kan spildes så eftertrykkeligt."

Ekstra Bladet
"Underholdende? Ja, bestemt. Uforglemmelig? Nej, ikke helt."

B.T.
"Selv et væld af superstjerner som Brad Pitt, Cameron Diaz og Penelope Cruz kan ikke redde 'The Counselor' fra at blive en glamourøs ligegyldighed."

Ekko
"Trods sin forudsigelighed er The Counselor dog underholdende rapt og knapt fortalt."

Brugere

27/05-15Snak er kun et fattigt ord 2
(Unrated Extended Cut)

Ridley Scott skal til at tage sig gevaldigt sammen, hvis tingene skal rundes ordentligt af. Jeg så ikke "The Counselor" i biografen. Jeg var begyndt at blive demotiveret i forhold til en instruktør, der ellers havde skænket mig nogle fantastiske øjeblikke. Det gjorde ondt, at jeg var nået dertil. Ikke at GIDE en Ridley Scott-film. Men sådan havde jeg det nu engang og ventede derfor til Blu-ray'en. En længere og bedre version kunne anes forude, som han trods alt havde for vane. Da en ven så fortalte mig, at den 20 minutter længere udgave løftede filmen, begyndte jeg at finde håbet frem. Men ak, Ridley, du forbliver i periferien

"The Counselor" har alle forudsætningerne. Udover den gamle kæmpe i instruktørsædet har den et særdeles delikat cast med både starpowe...

01/12-13McCarthy hiver Scott ud af dyndet
*spoilers*

En film af Ridley Scott, baseret på et originalmanuskript af Cormac McCarthy. Det er en interessant, men ikke specielt oplagt kombination, som jeg var meget spændt på at se resultatet af. Og det falder lykkeligvis klart ud til den positive side.

"The Counselor" har i titelrollen en advokat, hvis ekstravagante livsstil har bragt ham i pengenød. Derfor går han til de kriminelle bekendte, som han hidtil blot har arbejdet for, for at være med i en narkohandel, der kan bringe millioner ind på kontoen. Desværre er der også dobbeltspil involveret, og det gør både advokaten og hans bekendte til mål for de mexicanske bagmænd, som ikke accepterer, at deres stoffer sådan går tabt.

I bund og grund er det her en meget moralsk fortælling. De kriminelle, han går til, advarer meget t...

24/11-13No Country For Young Men 9
Er der for langt mellem Tarantions film, eller synes man Refn og Coen-brødrenes univers er for mørkt og underspillet, bør man søge trøst i Ridleys Scotts stilsikre filmatisering af ikonet Cormac McCarthys manuskript, hvor Javier Bardem valser rundt i Brøndby-farver med svenskerhår i takt med onelinerne.

Scott bruger ikke billederne, det visuelle, til meget, men det gør ingenting, så længe handling, dialog og skuespil finder sammen i en effektiv cocktail af uskyldstab, kønsrollekommentarer og et par filmhistoriske mordscener. Det er sjovt og grusomt på én og samme tid, så man, på den fede måde, ikke ved om man skal grine eller græde. Det kræver sin mand at kunne levere den vare. Ridley Scott kan.

15/11-13Skræmmende og kedelig
Hvis du nogensinde har taget stoffer og tænkt, at det ikke kan skade andre end dig selv, så tager du fejl!

I Ridley Scotts nihilistiske og totalt kompromisløse "The Counselor" er der ingen lykkelig udgang for de mennesker, som tror de kan tjene nemme penge på at smugle narko - hverken for dem som har fingrene nede i lortet, eller dem der fra deres dyre designerhjem investerer, som var det i en almindelig aktie.

"The Counselor" er vores hovedperson. En jurist med uorden i finanserne, der har fundet sit livs kærlighed. Som en nem udvej kaster han sig ud i narkosmugling, og kan umiddelbart stikke 20 millioner dollars ned i foret uden på noget tidspunkt at have set sneen. Det går naturligvis ikke så let. Narkoen bliver stjålet af konkurrenter og helvede bryder løs.

Læs hele anmeld...

14/11-13Geparder, narko og Michael Fassbender på røven
Den er god nok, Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem og Brad Pitt står på rollelisten i Ridley Scotts dystre krimi The Counselor. Umiddelbart opskriften på en af de der sikre Hollywood-succeser.

Det er den så ikke blevet – du ved, den floppede i de amerikanske biografer. Men nu er filmen heller ikke just letfordøjelig underholdning med smukke skuespillere i lækkert tøj.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=16385

Fakta

Medvirkende
Sagføreren Michael Fassbender
Laura Penélope Cruz
Malkina Cameron Diaz
Reiner Javier Bardem
Westray Brad Pitt
Blondinen Natalie Dormer
Tony Toby Kebbell
Ruth Rosie Perez
Mand med wire Sam Spruell
Jefe Rubén Blades
Præst Edgar Ramirez
Bankrådgiver Goran Visnijc
Diamanthandler Bruno Ganz
Kloaktekniker John Leguizamo
Abogado Fernando Cayo
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Cormac McCarthy, Paula Mae Schwartz, Steve Schwartz, Ridley Scott, Nick Wechsler
Manuskript Cormac McCarthy
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Daniel Pemberton
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Nøgleord Advokat, Mexico, Narkohandel
Premieredatoer
Biograf 14.11.2013
Dvd 03.04.2014
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Scott Free Productions, Nick Wechsler Productions, Chockstone Pictures, Translux
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...