Captain America: The Winter Soldier

Supersoldaten Steve Rogers, der blev optøet efter 70 års dvale, prøver stadig at tilpasse sig livet i det 21. århundrede. Da en kollega i regeringens anti-forbryderorganisation SHIELD bliver angrebet af den dødsensfarlige Winter Soldier, går Rogers i aktion som Captain America. Sammen med Black Widow opdager han en konspiration, der rækker langt ind i Washington D.C.'s magtkorridorer. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Anthony Russo, Joe Russo
Medvirkende Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie
Spilletid 135 min.
Biopremiere 26.03.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Et manus i perfekt balance mellem enfoldig moral, politisk paranoia og tordnende smæk for skillingen."

Berlingske
"Mange af enkeltdelene i »The Winter Soldier« fungerer altså fint, men sat sammen bliver de i den lange ende til et udmattende overbud af effekter. Det kan derfor virke en smule ironisk, når filmen i sit budskab samtidig prædiker imod våbenkapløb og militærkontrol."

Jyllands-Posten
"Der er som vanligt i disse Marvel-universer et væld af indforståede henvisninger til fanbasen. Men det er ikke en helstøbt film om en superhelt, der skal finde fodfæste i en moderne verden. Dertil er der for få plotpointer, for meget død actiontid og for stor blanding af genretendenser."

Ekstra Bladet
"...har dog langt mere substans end den forrige, intetsigende Marvel-filmatisering ' Thor: The Dark World'. Og så er den tilmed lavet med netop det glimt i øjet, der paradoksalt nok gør, at man kan tage den alvorligt."

B.T.
"To'eren fortsætter, hvor etteren slap. Og endnu en gang bevises det, at respekt for publikum betaler sig. Det her er nemlig drønspændende action med både hjerne, hjerte og stil."

Cinemazone
"Det instruerende brødrepar Russo får skudt en solid dosis 70’er-paranoia ind i det ellers topmoderne Marvel-univers, og det klæder den retlinede America-figur, som i den første film led noget under at være klassens pæne dreng, at blive filtret ind i en fortælling med uklare motiver og berettiget tvivl på autoriteternes hæderlighed."

Ekko
"... en mørkere tone end de fleste Marvel-film. Den pendler elegant mellem action-udladningerne og de karakterbårne stunder, der er skrevet og spillet med stor sensibilitet og aldrig kammer over i det sentimentale."

Brugere

02/03-16Tak, Cap.
Captain America var ude på en mission, som han ikke burde have klaret. Han skulle redde stumperne fra en række mindre gode superhelte film - hverken Iron Man 3, eller Thor The Dark World levede op til mine forventninger.
Men typisk for Captain America, når det ser mest sort ud - så er han bedst.
Indtil nu var min favorit Marvel film The Avengers, knebent foran den første Iron Man film. Joss Whedon gjorde et fantastik job i at samle Avengers, så man følte at det blev en helstøbt film med plads til alle heltene.
Men i mine øjne er han blevet overgået af brødrene Russo. Historien i Captain America: The Winter Soldier, er langt mere interessant end i The Avengers - og action er noget af det bedste der er lavet i en film, nogensinde.
Selvfølgelig er Cap. en superhelt, med kræfter ud over ...

28/04-14Fed superheltefilm med både action, alvor og kræs for fans
Af dette års superheltefilm er "The Winter Soldier" klart den, jeg har set mest frem til. Fordi titlen antyder, at den ville lægge sig op ad Ed Brubakers fremragende arbejde med Captain America-serien, som i mine øjne er noget af det bedste, der er lavet med superhelteserier siden årtusindskiftet (og som bl.a. indeholdt story arc'en "The Death of Captain America", som fik enormt meget opmærksomhed).

Filmen "The Winter Soldier" bygger så ikke direkte på Brubakers plot - af gode grunde, for det henviser til baggrundsmateriale fra mange hundrede seriehæfter, som man ikke uden videre kan hælde ind i en enkelt film. Men inspirationen fra Brubaker er tydelig, samtidig med at der også er klar inspiration fra det store kompleks af foregående historier, som Marvel kørte under navnet Civil War....

07/04-14Intens og spændende!
Jeg var ikke stor fan af etteren. Den var kedelig og uinteressant, selvom den var særdeles flot udført. Den led meget under, at den skulle foregå under 2. verdenskrig og at dens helt – beklager! – er den absolut mest uinteressante af superheltene i Avengers. Bevares, Captain America kan da noget med et skjold og han kan både dele øretæver ud og tage en del slag selv, men hans appel ligger nok mest i hans ”all-american patriotisme”, og det virker altså bedre ”over there” end her, hvor vi er lidt mere skeptiske overfor det amerikanske flag.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...er-soldier/407

26/03-14Alvoren klæder den kulørte superhelt
Det kan godt være, at den evigt gode Captain America er hentet fra Marvels kulørte tegneseriehæfter, men Captain America: The Winter Soldier skruer op for alvoren i et univers af terrorisme, frygt og Big Brother-paranoia.

Men bare rolig, humoren er intakt, mens der heller ikke spares på de store eksplosioner, når først den renskurede helt svinger sit ikoniske skjold i frihedens navn.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18153

Fakta

Medvirkende
Steve Rogers / Captain America Chris Evans
Natasha Romanoff / Black Widow Scarlett Johansson
Bucky Barnes / Winter Soldier Sebastian Stan
Sam Wilson / The Falcon Anthony Mackie
Alexander Pierce Robert Redford
Nick Fury Samuel L. Jackson
Maria Hill Cobie Smulders
Brock Rumlow Frank Grillo
Agent 13 Emily VanCamp
Peggy Carter Hayley Atwell
Bag kameraet
Instruktion Anthony Russo, Joe Russo
Produktion Kevin Feige
Manuskript Ed Brubaker, Christopher Markus, Stephen McFeely
Fotografi Trent Opaloch
Klip Jeffrey Ford, Mary Jo Markey
Scenografi Peter Wenham
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Konspiration, Marvel, Marvel Comics, Superhelt
Relaterede film Captain America: The First Avenger, Captain America: Civil War - 3 D, Captain America: Civil War - 2 D
Premieredatoer
Biograf 26.03.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Captain America 2: The Return of the First Avenger
Land USA
Produktionsår 2014
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...