Hobbitten: Femhæreslaget - 3D HFR (The Hobbit: The Battle of the Five Armies)

Hobbitten Bilbo Sækker og hans følge af dværge vakte dragen Smaugs vrede, da de fandt skatten i Det Ensomme Bjerg. Her bliver Thorin så forblændet af grådighed, at Bilbo må ty til drastiske midler for at bringe ham til fornuft. Mens Smaug angriber Søby, opdager troldmanden Gandalf, at også Saurons hær af orker er på vej mod bjerget. Nu må dværge, mennesker og elvere kæmpe sammen for at redde Midgård. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Luke Evans
Spilletid 144 min.
Biopremiere 10.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ian McKellen

Ian Murray McKellen, klassisk engelsk skuespiller, har på teater og tv spillet alt fra Hamlet til Hitler. Han producerede og spillede titelrollen i Richard Loncraines saftige modernisering af Shakespeares "Richard III" (1995) og vred hver en svidende replik til sidste vitrioldråbe. McKellens portræt af den aldrende gyser-instruktør James Whale i ...

Anmeldere

Politiken
"...først og fremmest er ' Hobbitten' alle sine betænkelige egenskaber til trods en triumf for Peter Jacksons visuelle fantasikraft."

Berlingske
"...har for lidt egentlig historie til at bære en selvstændig film, og man sukker over Peter Jacksons beslutning om at udvide de oprindelige to »Hobbitten« -film til en trilogi, hvor særligt dette afsnit får karakter af skamridning."

Jyllands-Posten
"Jackson er i sit es, når han får lov til at orkestrere eventyrlige kampe mellem orker og elverfolk, og man skal være svært kontrær for ikke at blive himmelråbende imponeret af hans visuelle tæft, der er præget af en filmisk legesyge, som det er en fornøjelse at se udfoldet så fornemt."

Information
"Det er dog i de mere intime scener, som når Thorin er ved at gå fra forstanden, at 'Hobbitten: Femhæreslaget' fungerer bedst. I de scener føler man for alvor, at der er noget på spil, som krigsscenerne trods deres velkoreograferede voldsomhed ikke kan tilbyde."

Ekstra Bladet
"...medmindre man er rødglødende Tolkien-fan eller meget interesseret i filmiske teknikaliteter, kan man roligt springe den her sjælløse pengemaskine over og i stedet bruge tiden på et gensyn med ' Ringenes Herre'."

B.T.
"Sidste kapitel af lille Bilbo Sækkers forunderlige rejse er så klart trilogiens mest underholdende."

Cinemazone
"Midgård har i den langt overvejende del af tiden være en fornøjelse at gæste, men man fornemmer også, at det nu er ved at være udtømt for muligheder..."

Ekko
"Han mestrer action, effekter og nu også personinstruktion. Men det er Peter Jacksons legesyge, der gør ham til den perfekte Tolkien-instruktør i den forrygende afslutning på Hobbitten-sagaen."

Brugere

10/12-14Peter Jackson leverer en tilfredsstillende krigsfinale for Bilbos bæstbefængte rejse
Ja, gå nu bare ind og se den sidste Hobbitten-film. Ikke kun fordi, det Peter Jacksons sidste film om ham der hobbitten Bilbo og de der dværge, men også fordi, at alle har brug for et eventyr af og til.

Ikke mindst et eventyr, hvor det vælter rundt med sindssygt mange trolde, orker og andre bæster. Nej, det er jo ikke for sjov, at filmen har undertitlen Femhæreslaget.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=19710

Fakta

Medvirkende
Bilbo Sækker Martin Freeman
Gandalf Ian McKellen
Thorin Egeskjold Richard Armitage
Bard Luke Evans
Thranduil Lee Pace
Tauriel Evangeline Lilly
Saruman Christopher Lee
Smaug / Necromancer Benedict Cumberbatch
Kili Aidan Turner
Galadriel Cate Blanchett
Legolas Orlando Bloom
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Carolynne Cunningham, Peter Jackson, Fran Walsh, Zane Weiner
Manuskript Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Forlæg J.R.R. Tolkien
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Jabez Olssen
Scenografi Dan Hennah
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Nøgleord Baseret på roman, Trilogi
Relaterede film Hobbitten: En uventet rejse - HFR 3 D, Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark - 3 D HFR
Premieredatoer
Biograf 10.12.2014
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 144 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab New Line Cinema, WingNut Films, 3Foot7
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...