X-Men: Dark Phoenix (Dark Phoenix)

Anmeldere

Politiken
"Sophie Turner er skarp i ny X-Men-film, der ellers ikke flytter koordinater i superheltegenrens skabelon."

Jyllands-Posten
"Vi er langt fra de veloplagte højdepunkter i sagaen, men i sin egen ret underholder den tidligere manuskriptforfatter Simon Kinbergs bud ganske fornuftigt. Vi er dog efterhånden blevet bedre vant. Superhelte er ikke længere en dramaturgisk sekundavare, der kan nøjes – og netop derfor synes ”X-Men: Dark Phoenix” som et ubetydeligt punktum i en snart 20-årig rejse."

Ekstra Bladet
"...når det så er vildt, er det til gengæld også virkelig vildt. Der er intet, der tyder på, at ' X-Men'-formatet er ved at løbe tør for brændstof, så vi napper gerne en mere."

B.T.
"...er ikke en håbløs superheltefilm, den mangler bare en del for at blive rigtig god, og den lykkes på ingen måde med både at være en stærk, selvstændig historie og elegant at binde sløjfe på hele X-Menuniverset."

Ekko
"Kampscenerne er imponerende, det er god underholdning at se mutanter slås mod mutanter, men flotte effekter er ikke nok. Vi er vant til, at Marvels superheltefilm har noget væsentligt at sige..."

Soundvenue
"Det er skuffende, at ’Dark Phoenix’ skal lukke og slukke X-franchisen med endnu en omgang fladt filmhåndværk i en fantasiløs fortælling."

Brugere

13/06 10:35FRUSTRERENDE OG UFORSTÅELIG
I en verden, hvor nogle mennesker fødes med superkræfter, kæmper de internt og mod udefrakommende kræfter, da en kvinde på en skole for de såkaldte mutanter bliver udsat for et kosmisk fænomen, der gør hende stærkere end nogen anden.

”X-Men”-serien var engang en toneangivende pionér indenfor den i dag så populære superheltegenre, men med årene er der desværre sket et skred. Fra at være den, folk som Sam Raimi og Christopher Nolan skelede til, når de skulle skabe deres egne universer til hhv. ”Spider-Man” og ”Batman”, er ”X-Men” begyndt selv at jage andres billige succes. Vi så det, da man valgte at genopfriske serien i 2011 ved at henlægge den til 1960’erne uden hensyn til narrativ sammenhæng og logistik – en beslutning hvis årsag denne anmelder er overbevist om, primært bunder i, at ...

Fakta

Medvirkende
Jean Grey / Phoenix Sophie Turner
Raven / Mystique Jennifer Lawrence
Hank McCoy / Beast Nicholas Hoult
Professor Charles Xavier James McAvoy
Alien Jessica Chastain
Erik Lehnsherr / Magneto Michael Fassbender
Peter Maximoff / Quicksilver Evan Peters
Scott Summers / Cyclops Tye Sheridan
Ororo Munroe / Storm Alexandra Shipp
Kurt Wagner / Nightcrawler Kodi Smit-McPhee
Bag kameraet
Instruktion Simon Kinberg
Produktion Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Shuler Donner
Manuskript Simon Kinberg
Fotografi Mauro Fiore
Klip Lee Smith
Scenografi Claude Paré
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Mutanter, Superkræfter, X-Men
Premieredatoer
Biograf 06.06.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Marvel Entertainment, Bad Hat Harry Productions, 20th Century Fox Film Corporation
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...