Kiss of the Dragon

I Paris bliver en bondepige fra USA tvunget ud i prostitution af en psykotisk fransk politichef. Denne er samtidig ude efter Liu, en lakonisk kinesisk superagent, som fanges i en livstruende sammensværgelse. Men Liu er en hård banan. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action
Instruktør Chris Nahon
Medvirkende Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo, Max Ryan
Spilletid 99 min.
Biopremiere 07.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jet Li

Jet Li er som actionstjerne i Hong Kong kun overgået af Jackie Chan (og måske Chow-Yun Fat). Med sin filmdebut "The Shaolin Temple" (1979) var han samtidig med til at forny kung fu-genren. Lille Li havde en rolle i periodefilmen "Once Upon A Time In China" (1991) og fik sin amerikanske debut i "Dødbringende Våben 4" (1998). ”Romeo Must ...

Anmeldere

Politiken
"Jet Li har sit sin udstråling - et lille formælt, forpint og livsfarligt kraftbundt - men andet og mere er der ikke at komme efter i 'Kiss of the Dragon'."

Berlingske
"Dette er hardcore kung-fu uden wiretræk eller CGI-effekter, rent fysisk og farligt stuntarbejde, og det er for denne ekstreme tour-de-force - mere end for en overdrevet og lettere hysterisk historie - man skal gå ind og se 'Kiss Of The Dragon'."

Jyllands-Posten
"'Kiss of the Dragon' skal selvfølgelig ikke tages alvorligt. Den er et stykke meget kulørt underholdning, der først og fremmest skal imponere i kraft af sine imponerende action-scener, og det gør filmen bestemt, for Jet Li, der har skrevet filmens første oplæg og yderligere spiller hovedrollen som Liu Jiuan, er en imponerende kamphane, som både kan bruge arme, ben og hoved."

Weekendavisen
"...Kiss of the Dragon er en virkelig stinker, som burde være udsendt direkte på VHS og DVD."

Ekstra Bladet
"Og hvis det man lige står og mangler er at se folk blive brændt i ansigtet med glohede strygejern eller få et par spisepinde gennem strubehovedet, ja, så er Kiss of the Dragon sagen. Hvis ikke, bør man holde sig langt væk."

B.T.
"Med sit underspil, sin unskyldende høflighed samt et skab fuld af sorte bælter lykkes det faktisk: Bruce Lee og Jackie Chan har fået en værdig konkurrent i Jet Li."

FilmReactor
"Der er mange gode kung-fu inspirerede slåskampe. Lad mig blot nævne, at forløbet i begyndelsen af filmen, hvor Jet Li flygter ud fra et hotel fyldt med politifolk stadig får mig til at fægte med armene nogle timer efter endt biograftur."

Cinemazone
"Kiss of the Dragon fungerer habilt som overfladisk demonstrationsøvelse for Jet Lis kunnen. Som actionfilm mangler den visioner og mod til at prøve noget nyt og må mest af alt ses som Besson & Co.%u2019s endelige knæfald for den hult pompøse amerikanske pengemaskine, som de flirtede kraftigt med i de to Taxi-film og til dels også i Bessons egen Jeanne D%u2019Arc."

Brugere

01/08-05legal alien
Europæisk produceret martial arts/actionfilm, hvor filmmageren Luc Besson har været i sit topkommercielle hjørne og nedskrevet skitsen til dette uophidsende samlebåndsprodukt. Det endelige ansvar er dog lagt i hænderne på instruktørdebutanten Chris Nahun, der muligvis har udmærket styr over sin mtv/reklamefilmsæstetik, men han har til gengæld ingen flair eller talent for at fortælle en sammenhængende eller flydende historie, der fænger publikum.

Hovedattraktionen i denne tanketomme, stedvis overprætentiøse, men uforpligtende underholdningsfilm, er utvivlsomt en adræt Jet Li, der stadig kan imponere med sine fysiske kampegenskaber. Kampsekvenserne er en sand og brutal fornøjelse at overvære, men disse bliver aldrig en integreret del af handlingen, og Kiss of the Dragon svinger ueffent ...

03/07-05herligt
Imellem skuffende actionfilm som det uhyrlige makværk The One producerede Luc Besson Kiss of the Dragon, der er et fuldblods actiondrøn som viser, hvad Kung Fu-stjernen Jet Li kan præstere - uden brug af overdrevne CGI-effekter.

Handlingen i Kiss of the Dragon er tynd som kinesisk te, men Luc Besson har brugt en håndfuld kompetente filmfolk til at sørge for at det hele glider ned, uden at vi får det galt i halsen.

Kiss of the Dragon foregår i Paris, og Jet Li er Kinas bedste efterretningsagent Liu Jiuan, der under en hemmelig opgave skal arbejde sammen med den åbenlyst korrupte politimand Richard (Tcheky Karyo). Sammen overvåger de en narkohaj, og da det hele går galt og forbryderen dræbes, skyldes hele skylden på Liu der må flygte med en hær af pilotifolk i hælene. Under flugten...

09/01-05så fås det vist ikke meget...
DÅRLIGERE!!!

Fuldstændig latterlig og drønkedelig actionfilm der aldrig nogensinde burde være vist i biffen! Jet Li er om muligt en endnu værre skuespiller end jackie Chan og Bridget Fonda leverer en klassisk påklistret-actionfilms-babe-rolle: Hun er nemlig røvirriterende og elendig!

Filmen byder på så mange usigeligt platte hændelser at man ofte overvejer at tæske sit fjernsyn ihjel med våde nudler og det værste er at mr. Li mener det alvorligt... nææh, der skal skam ikke grines at hans film og i håb om netop at kunne gøre det måtte jeg indse at denne film simpelthen var FOR plat og idiotisk til at jeg kunne grine af det... Jeg brød grædende sammen og med fråde om munden kastede jeg mig over dvd'en og rev den i tusind stykker!

Desuden er filmen flere steder usmagelig pga. blod ...

05/01-05Ahhh come on Sarah
Jeg synes faktisk, at denne film var ok. Ikke fordi at action og kamp scenerne var meget bedre end man er vant til, men fordi at filmen ikke er ligeså b-agtig, som man er vant til fra Jet Li´s side (Hvilket jo er folkene bag filmens skyld). Filmen byder på ok underholdning og så er den fis også slået.

Hvis man virkelig vil se Jet Li folde sig ud, så skal man efter min mening stadig have fat på "Once upon a time in China" filmene, som indeholder nogle af de flottest koreagreferede kampscener i filmhistorien.

Kan ikke bestemme mig for om 2 stjerner er for lidt og om 3 er for meget, så den får bare 2, selvom den altså var bedre end mine forventninger.

Til Sarah_Eyovarah: Ingen tvivl om at Jet Li er en fantatisk kampsport udøver. Det være sig med næver, spark og våben. Det er dog st...

05/01-05Sarah
Nu må jeg gå ud fra hvad du skriver og når du skriver "...at alle kampscenerne rent faktisk er mulige i virkeligheden hvis man er lige så god som Jet Li", så må det jo betyde at du mener, at kampscenerne er realistiske, ik? Eftersom de er mulige i virkeligheden.

Du skrev ikke i dit første indlæg, at Jet Li kunne de tricks i virkeligheden. Du skrev at kampscenerne rent faktisk er mulige. Man skal bare træne lige så meget som Jet Li. Så vidt jeg ved involverer en kampscene mere end en person og da personerne ikke yder den modstand, som de ville have gjort i virkeligheden og scenerne er koreagraferet, er de derfor IKKE realistiske.

Du kan jo ikke udfra en film bedømme hvordan diverse martial arts filmstjerner ville klare sig i virkeligheden. Det ville jo være det samme som at skulle b...

05/01-05Me 2
Der eksisterer faktisk en del interessante dokumentar film om hans og andre af østens legenders liv. Så en for et par år siden, hvor man så Jet Li som helt lille. Det var ganske interessant. Kan bare ikke komme på hvad det var den hed, men "værterne", som førte en igennem filmen, en mand og en dame, var også garvede martial arts udøvere. Den var på DVD.

04/07-04oh that's right!
Anonym
du har fuldkommen ret, Das Gott, filmen er sutte elendig, men hvilken kamp er det der er god for jeg syntes ikke noget som helst i filmen var være at bruge det ord om!?

28/06-04ja den er tynd.
Anonym
...men det er nu noget fed wire fri kung-fu. Råt, voldsomt. En god afveksling fra overdådig og svævende Yuen Woo Ping kung-fu.
Stadig bedre end mange rene actionfilm fra Hollywood.

28/06-04Værre fås det ikke!
Anonym
Typisk Jet Li voldsorgie af den allertarveligste og meningsløse slags, og det er efterhånden ved at være kedeligt at kigge på.

En ligegyldig actionfilm, som byder på en enkelt god actionsekvens, men det her er langt værre end det plejer at være fra Jet Li (hvis det er muligt). Går nok i glemmebogen den næste dag.

Spild ikke tiden på denne film. Det her er en elendig film, som du for guds skyld burde undgå. Den er ikke engang værd at se i tv.

20/05-04^.^
Anonym
Du skriver lige præcis det jeg mener.. hvor er det fjollet det her.

Jeg er ikke fuldstændig forgabt i Jet Li, og jeg ved at scenerne er planlagte altså, kan det storset ikke lade sig gøre i virkeligheden for man kommer nok ikke ud for den situation.
Jet Li ville overhovedet IKKE reagere på samme måder som hans figure, faktisk bruger han aldrig hans evner i virkeligheden til at slås.

Når jeg skriver det er realistiske mener jeg det på den måde at de ikke har brugt wires og den stil han bruger i den her er lidt mere i stil med 'street-fighter' stilen end de fleste i hans andre film.

Jeg ved en hel del om Jet Li og derfor ved jeg at han kan de her ting i virkeligheden.
Han siger faktisk selv at en masse ville kunne gøre det han gør på film, uden overhovedet at have trænet Kung Fu...Fakta

Medvirkende
Liu Jian Jet Li
Jessica Kamen Bridget Fonda
Jean-Pierre Richard Tchéky Karyo
Lupo Max Ryan
Mr. Big Ric Young
Onkel Tai Burt Kwouk
Chen Kentaro
Aja Laurence Ashley
Max John Forgeham
Pluto Vincent Glo
Bag kameraet
Instruktion Chris Nahon
Produktion Luc Besson, Happy Walters
Manuskript Robert Mark Kamen, Luc Besson
Fotografi Thierry Arbogast
Klip Marco Cavé
Scenografi Jacques Bufnoir
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Martial arts
Nøgleord Agent, Paris
Premieredatoer
Biograf 07.09.2001
Dvd 24.04.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA
Produktionsår 2001
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 17.434
Selskab Leeloo Productions, Seaside Productions, Europa
Biodistributør Buena Vista

Se også...