De grønne slagtere

Bjarne og Svend åbner en slagterforretning sammen . Bjarne bruger meget tid på sin kæreste Astrid og kæmper desuden for at få slukket for den respirator, der har holdt hans tvillingebror Eigil i live siden han var syv. Forretningen går rigtigt dårligt, indtil Svend en dag udvikler et nyt produkt. Det bliver en øjeblikkelig succes, men spørgsmålet er, hvordan de skal følge med efterspørgslen. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Komedie
Instruktør Anders Thomas Jensen
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse, Bodil Jørgensen
Spilletid 100 min.
Biopremiere 21.03.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Lie Kaas

Den unge Nikolaj Lie Kaas fik sin første filmrolle som arbejdersønnen Otto i Søren Kragh-Jacobsens film om 'Drengen fra Sankt Petri' (1991). Filmen skildrer en række teenagedrengene fra Aalborg og deres engagement i modstandsbevægelsen under anden verdeskrig. Tre år senere kunne det unge talent opleves som som den 19-årige Carl Nielsen i Eri...

Anmeldere

Politiken
"Mens Anders Thomas Jensen skærer ind til benet, sørger Mikkelsen og Lie Kaas for fedtfri præstationer i afpudsede scener."

Berlingske
"Måske er det Anders Thomas Jensens egentlige ambition, at vi midt under filmen skal styrte ud for at kaste op. I så fald bliver nogen nødt til at vække os først."

Jyllands-Posten
"Der er dårlige film, der er ligegyldige, fordi de intet vil og intet kan - og der er dårlige film, der er mislykkede, men interessante, fordi de i hvert fald vil noget. 'De grønne slagtere' er det sidste."

Weekendavisen
"De Grønne Slagtere er en skiftevis rørstrømsk og grovkornet spøg, som bør ses i den rette grådige ånd."

B.T.
"'De grønne slagtere' er en grovhakket medister, der ikke er morsom nok."

Filmland
"Filmens æstetik er uset lækker for en dansk film, og igen sender instruktøren en kærlig tanke til Coen-brøderene, og deres rene universer med beskidte personager."

Cinemazone
"Tunge plotkonstruktioner, Bjarnes irriterende tvillingebroder, den påklistrede kærlighedshistorie - det kunne alt sammen have været så meget lettere at sluge, hvis De grønne slagtere havde været lige så sjov, som den gerne ville."

Brugere

22/06-07Sjov men...
Alt for lidt saft og kraft i denne film og bliver hurtig kedelig.

14/01-07- Jensen Stilen -
Anders Thomas Jensen har formået at forme en så kreativ stil, som indeholder brutalt og medrivende drama, samt det sorteste af det satiriske humor-format... jeg er en af de mange der er vild med det...

14/01-07Drama og rørende
jeg har sådan set ikke andet at sige end:den film er rørene. Den Går lige ind til hjertet. Denne film fløj til tops i min smag for Drama Genren lige fra start til slut. selvom der er et par gyselige scener hvor folk bliver slagtet og deres kød bliver solgt som fileter er den alligevel rørende. men man skal vist se den før man forstår den. men de grønne slagtere har fortjent et stort og varmt 4 tal. så 4 stjerner til De Grønne Slagtere.

25/03-06Små lun dansk humor
...og kedelig...Der er ikke meget at komme efter i De grønne slagtere. Der opstår tiltider elementer med lidt sjov gags, men ellers står filmen simpelthen stille i lange øjeblikke. Det er som om instruktøren ikke ved hvad han vil med filmen. Skuespillerne er heller ikke på det ypperligste og man finder aldrig ind til kernen i filmen.

10/11-05Say what ..? 1
Anonym
Jeg fandt aldrig ud af, om den er ment som en uhyggelig eller sjov film.
Jeg hverken gyste eller morede mig, men sad fra start til slut undrende og grublede over, hvad meningen med det hele egentlig var.

Det er en af de mærkeligste (måske enda mest åndssvage) film jeg har set.
Dansk film, når det er ...?

20/08-05Tynd kop the
Anonym
Det er sq for tyndt... Den er jo røvkedelig!

03/08-05god dansk film
Anonym
sjov film det meste af vejen igennem

26/07-05Kom og køb... 2
Selvom den helter helt sygt, har den alligevel et eller andet godt og hyggeligt over sig.

16/05-05en af de bedste danske film
Anonym
før jeg så de grønne slagtere, kendte jeg ikke så meget til instruktøren Anders Thomas Jensens syret humor, men siden den film har jeg elsket den humor, som også kommer til udtryk i hans andre film - Blinkende lygter og Adams æbler.
Men denne film er klart hans bedste... det værste er at man sidder og skrubgriner over denne makabre og bizarre film...

27/03-05Sært underholdende film
Anonym
Men til tider underholdende og sjov. Mads Mikkelsen gør det ganske godt som grim i filmen, og det er jo egentlig også ganske sjovt. Historien mangler lidt "bid". Det er dog en af de få film jeg har set hvor forbrydelser ikke bliver straffet. Det var aldrig gået i Hollywood's strenge moralske lille verden.



Fakta

Medvirkende
Egil Nikolaj Lie Kaas
Svend Mads Mikkelsen
Astrid Line Kruse
Tine Bodil Jørgensen
Holger Ole Thestrup
Frk Juhl Lily Weiding
Villumsen Aksel Erhardsen
Hus Hans Nicolas Bro
Beate Camilla Bendix
Ingrid Grith Elsebeth Steentoft
Håndværker Tomas Villum Jensen
Håndværker Peter Lambert
Trommer Jeppe Kaas
Elektriker Mikkel Vadsholt
Bag kameraet
Instruktion Anders Thomas Jensen
Produktion Kim Magnusson, Tivi Magnusson
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Sebatian Blenkov
Klip Anders Villadsen
Scenografi Mia Steensgaard
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Sort komedie
Nøgleord Slagter
Premieredatoer
Biograf 21.03.2003
Dvd 09.09.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 261.726
Selskab M & M Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...