Nærkontakt af tredie grad (Close encounters of the third kind)

Da telefonmontøren Roy Neary ser en ufo, afviser han til til sin kone og børns fortrydelse en rationel forklaring på fænomenet og bliver besat af at finde sandheden om ufoer. Han mødes med andre ufo-entusiaster og en række af regeringens forskere tæt ved Devil's Tower i Wyoming, hvor de forsøger at kommunikere med gæsterne fra rummet. © Scope

Produktionsår 1977
Genre Drama, Science Fiction
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon
Spilletid 132 min.
Biopremiere 03.03.1978
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Steven Spielberg

(INSTRUKTØR)
Med sine mangeartede projekter og produktioner er Steven Allan Spielberg det tætteste man kommer på en konge af Hollywood. Den på en gang visionære og traditionelle instruktør har en finger med i utallige spillefilm. Allerede som 22-årig underskrev Spielberg en 7-årig kontrakt med Universal, hvor han startede som instruktør af TV-film i starte...

Anmeldere

Politiken
"...virker som et sødt og temmelig forældet stykke legetøj fra en tid med barnlig begejstring for flyvende tallerkener og andre fremmedlegemer."

Politiken
"...slutter sig til 70'ernes række kommercielle succesrige metafysiske gysere, katastrofefilm og teknologiske rumfantasier. Og den står som en kulmination af dem alle."

Information
"...dette mageløst magiske mesterværk."

Ekstra Bladet
"...besidder stadig en uforlignelig energi..."

B.T.
"Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, at farvefilmen simpelthen var opfundet for 'Nærkontakt af tredje grad'."

Cinemazone
"...en film, der for altid vil nedgå i historien som en klassisk sci-fi-fortælling, der viser, at det sagtens kan lade sig gøre at lave en fremragende film om rumvæsner uden at sprænge Det Hvide Hus i luften..."

Brugere

23/02-08En Sand klassiker....
Når Steven Spielberg beslutter sig for at lave en film, kan man ikke forvente andet end et rendyrket mesterværk. Og det er lige præcis, hvad han giver os i "nærkontakt af tredie grad" Historien er smuk og samtidig forunderlig. Jeg elsker den måde, hvorpå Steven lejer med historien, og tilpasser den hans egen stil. Et spektakulert mæsterværk af aller højeste grad.

der er ingen fejl at finde i denne troværdige, og dramatiske Science-Fiction film, som giver dig et helt nyt synspunkt på "Aliens" En filmperle som helt sikkert fortjener en plads, som en af filmhistoriens største film.

Den kan simpelthen ikke få en lavere karakter end 6.

11/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler 5
Er det bare mig, eller er Neary selvoptaget og respektløs og er han fuldstændig ligeglad med sin familie, jeg mener det virker det bare som om, når han nu vælger at forlade alle der elsker ham og gå ind i rumskibet, tænker han slet ikke på at hans børn for brug for at hans kone for brug for ham, det er som om han siger fuck dem, nu tager jeg lige et smut i rummet, ha et godt liv?

17/11-05DI DY DI DY DIIIIIII
Anonym
Fantastisk !

28/08-05come together
Famøs, banebrydende og tidløs sci-fi klassiker, der cementerede Steven Spielberg visionære og uhyre kompetente instruktørstatus efter at han havde leveret et storværk med den superunderholdende Jaws. Der er vist ingen der kan benægte, at Spielberg er en af filmhistoriens mest inspirerende, alsidige og succesrige (kommercielt såvel som kunstneriske) filmmagere, der med Nærkontakt af Tredje Grad beviser, at hans film ikke bare er seværdige, kvalitative og formidabel underholdende på grund af det filmiske sikre håndværk, men at det er den velkomponerede og velhåndterede historie, der er essensen i filmmagien.

Spielberg (der modtog fuld credit på manuskriptsiden efter at have omskrevet dette fra Paul Schrader) indviede med Nærkontakt af Tredje Grad i 1977 for første gang publikum i hans ...

30/07-05Vises 13/8 i Gloria Biograf!
Anonym
Kl. 23.59 til GLORIAS NATSKÆRM. Det er en fantastisk flot film, som jeg glæder mig til at se på det store lærred.

www.gloria/natskaerm

30/07-05Gense Mesterværket !
Anonym
Spielbergs klassiker om menneskets søgen efter noget større end tilværelsens ulidelige lethed er netop blevet udnævnt til Sci-fi mesterværker over dem alle af 100.000 netbrugere på Sci-fi channels hjemmeside. Gense filmen og se hvorfor. Dvd versionen af Close Encounters koster 49,95 i de rigtige forretninger.

10/07-05En rejse med de fremmede!
Klassisk Spielberg film, men alligevel original på sin vis. Historien er også fantastisk god, og godt skruet sammen, og skuespillet følges ad med gode nuancer og fine skildringer af mennesker i en usædvanlig situation og søgen efter det ukendte og fascinerende, hvor hverdagslivet pludseligt ikke er så interessant igen. Visuelt overrumplende film der holder max idag. Selvom det er et familiedrama, så er filmen stadig begavet og mere til voksne.

12/04-05Klassiker !
Anonym
Filmen er så spækket med virtuositet, så det driver ned af lærredet. Så at denne film er et mesterværk, behøver ingen yderligere omtanke at konstatere. Til gengæld er det sjovt at holde godt øje med statisterne i denne film, for de utallige børn som er i baggrunden af mange af de større scener, syntes det er sjovere at kigge på fotografen eller lydmanden, end det er at kigge på "rumvæsner" eller "ufoer". Prøv at tjekke din DVD version - det er en sjov og anderledes måde at gå på udforskning i filmen på, og atter måtte også Spielberg udtale i et interview i 1982 "Børn og dyr - jeg har efterhånden lært at de ikke kan instrueres, men at de er yderst professionelle til at lege, så det gør vi allesammen, så når børnene skal spille skuepil...."

09/11-04Ikke megen kontakt.
Anonym
Kedelig og ligegyldig film. Når der endelig opnås kontakt er det fladt og på ingen måde spændende eller imponerende. E.T. er klasser bedre!

19/07-04MESTERVÆRK !
Anonym
En hyldest til den lille mand, og hans drømme. Spielbergs livslange studie af liv på andre planeter, tager udgangspunkt i en barndomsoplevelse han havde som barn. Han fortæller; "min far vækkede mig ved 3 tiden om natten, han havde pakket en madkurv, så kørte vi ud på en af de gigantiske sletter som dengang omgav Scottsdale,Arizona , og der, midt i ørkenen, lå vi natten lang og stirrede op i himmelrummet, på en ubeskrivelig fantastisk meteorregn."
Spielberg har i hans tidlige film formået at formidle egne oplevelser på det store lærred, og med Encounters bliver hans barndomsoplevelse til en fryd for alle os som stiller spørgsmålet: " kan det virkelig passe at vi er alene?"
Svaret vil før eller siden blive besvaret, indtil da kan vi glædes over Spielbergs nuværende og kommende projekte...Fakta

Medvirkende
Roy Neary Richard Dreyfuss
Claude Lacombe François Truffaut
Ronnie Neary Teri Garr
Jillian Guiler Melinda Dillon
David Laughlin Bob Balaban
Projektleder J. Patrick McNamara
Wild Bill Warren J. Kemmerling
Landmand Roberts Blossom
Jean Claude Philip Dodds
Barry Guiler Cary Guffey
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Michael Phillips, Julia Phillips
Manuskript Steven Spielberg
Fotografi Vilmos Zsigmond, William A. Fraker, Douglas Slocombe
Klip Michael Kahn
Scenografi Joe Alves
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction
Nøgleord Rumskib
Premieredatoer
Biograf 03.03.1978
Repremiere 25.04.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1977
Spilletid 132 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 290.784
Selskab Columbia Pictures, EMI Films LTD.

Se også...