De Fantastiske Fire (Fantastic Four)

Under en rumrejse bliver fire personer udsat for kosmisk stråling. Det viser sig at være held i uheld, da bestrålingen har givet dem superkræfter. De danner De Fantastiske 4, og gruppen får hurtigt kvalificeret modstand, da de forsøger at forpurre superskurkens Dr. Dooms planer. Som navnet antyder, er han ikke den mest forstående type. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Tim Story
Medvirkende Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Jessica Alba, Chris Evans
Spilletid 106 min.
Biopremiere 04.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jessica Alba

Amerikanske Jessica Marie Alba gjorde sig primært bemærket inden for tv, før hun får alvor slog sit navn fast i 2005 med film som 'Sin City' og 'De Fantastiske Fire'. Efter mindre roller i serier som 'Beverly Hills 90210' (1990-2000) fik hun fast arbejde i de to første sæsoner af delfin-serien 'Flipper' (1995-2000). Et par år senere bekæmpede...

Anmeldere

Politiken
"Summen er en lang og lovlig ligefrem stribe af mildt underholdende actionepisoder, der lugter langt væk af forretningsmæssig kløe efter at lave en toer, treer og firer."

Berlingske
"Med 'Fantastic Four' er endnu en klassisk tegneserie blevet overført til biograflærredet, men resultatet imponerer ikke."

Jyllands-Posten
"Filmen om De Fantastiske Fire kan være som en hel dag i rutschebanen."

Information
"Tillige er der ikke kælet for effekterne, som ser kunstige ud, og man forlader biografen med den kedelige følelse af at have fået fortalt en historie, som fortælleren, instruktøren, ikke selv tror på."

Ekstra Bladet
"'Fantastic Four' er fladere end det papir, den er skrevet på. Og langt fra så fantastisk."

B.T.
"Børnene vil elske den. Det gjorde min syv-årige søn i hvert fald. Men voksne, der havde håbet på noget i Spiderman-klasse, vil blive let skuffede."

Cinemazone
"Det eneste fantastiske ved sensommerens sidste superheltefilm er, at den - på trods af kæmpe budget og tonsvis af effekter - kan være et så forfejlet, plotløst og fuldkommen intetsigende stykke film, der dvæler alt for længe ved uinteressante personer i et umådelig langsomt og trivselsløst tempo."

Brugere

13/12-07Meget, meget dårlig
"Det er faktisk en elendig film, med absolut intet positivt at sige om! Den er faktisk helt komisk dårlig, og man fatter ikke hvorfor den blev lavet. Og så går det alligevel op for én - penge! Det hele handler om penge! Skide være med kvaliteten af det færdige produkt, bare lortet tjener en helt masse penge, så er vi da glade og tilfredse. Desværre tjente filmen jo en masse penge, så på én eller anden måde, gik filmen op til sine skaberes forventninger - så den får to stjerner(håber folk kan forstå det ironiske i denne anmeldelse)."

02/07-07De kiksede fire
Av. Værre, end jeg havde forventet. "Fantastic Four" har aldrig været min yndlingstegneserie, men den er trods alt den 'oprindelige' Marvel-superhelteserie, så den havde fortjent bedre.

Der er problemer på alle fronter. Manuskriptet er selvfølgelig ret låst af den gamle tegneseriehistorie, men derfor behøvede historien vel ikke være dræbende langsom, præget af umotiverede spring i handlingen og ligegyldige scener? Og hvorfor skal heltenes indre og interne konflikter reduceres til børnehaveforklaringsstadiet? "Fantastic Four" var jo netop serien, der lancerede superhelten med personlige problemer ... Men her virker det bare dumt.

Det hjælper selvfølgelig ikke, at Tim Story åbenlyst ikke har talent for personinstruktion, og at der ikke er nogen af de relativt ukendte hovedroller, som...

07/06-07lavet af plastic
fantastic four er en fuser af dimensioner

27/05-07Superhelte i god stil.
Endu en vellykket superhelte film. ligesom spider-man er denne meget rørende samtidig med at der er mange flotte og intense kamp scener. og udover det har producenterne lavet de fantastiske fires kræfter virkelig effeckt fulde. og med en masse god musik som er tilføjet undevejs i hele filmen er der garanteret en superhelte film i sin helt egen klasse. med en god handling og et fantastisk godt skuespil for filmen 5 store stjerner.

25/06-06Marvel under middel
Med film som Spiderman, Xmen og Batman begins i baghovedet må Fantastic 4 betegnes som en stor skuffelse og et mislykket projekt.

Største anke mod filmen er, at den er næsten 100 pct. ren overflade (kun The Thing levnes en smule psykologisk dybde) uden egentlig plot og drive i historien. Mange scener har ingen funktion i forhold til fremdriften i fortællingen, men er udelukkende med for at skubbe filmen op på acceptable halvanden time. Dette gør, at filmen forekommer meget fragmentarisk og ligegyldig. Desuden bliver alle pointer skåret ud i pap og bøjet i neon flere gange, så det ofte er helt pinligt.

At filmen trods alt får to stjerner skyldes, at den ikke er helt uden humor og rummer en del visuelt imponernde øjeblikke, men selv disse er ikke over, hvad der ses i andre middelmåd...

05/01-06Udmærket!!
En udmærket film,... :-).. har ikke andet at sige, ...

01/01-06Trist superheltefilm
Det var med meget små forventninger jeg gik i biografen og så Fantastic Four. For det første har tegneserien aldrig rigtig sagt mig noget, og for det andet har de forfilm, jeg har set fra filmen, ikke ligefrem set overbevisende ud.

Derfor var filmen heller ikke så skuffende, som den kunne have været. Det er stadig en af tidens mest mislykkede superheltefilm, som slet ikke kommer op på siden af hverken X-men eller Spider-man. De fire helte er simpelthen for kedelige - især Mr. Fantastic. Ben Grimms tragiske forvandling til The Thing er både tegneseriens og filmens mest interessante karakterskildring, og The Human Torch har visse morsomme replikker, men han bliver ofte for overspillende og belastende.

Filmens hovedskurk er selvfølgelig Dr. Doom, som i Julian McMahons skikkelse ikke e...

01/01-06De Fantastiske 4, en rimeligt kedelig superhelte/ action-pakket og meget klichéfyldt filmoplevelse.
Det handler om fire astronauter og et stks. magtsyg mediemogul der bliver bestrålet af en kometstorm, ikke videre originalt, no, og det skal pointeres at hvis man leder efter noget nyt og inspirerende inden for marvel's, efterhånden ekstremt udslidte, tegneserie til film genre, at dette absolut ikke er filmen man eftersøger. Dertil er den nemlig alt for hollywood influeret, og nok bedst egnet til de mest enfoldige af tegneserie entusiasterne, omend tvivlsomt.

* 3 af 7 stjerner, for en gennemskuelig og meget uinteressant historie. *

07/11-05Banal superhelte film
Fantastic Four er et eksempel på en film der slet ikke har været længe nok i udvikling. Normalt er problemet det omvendte i Hollywood, men her har vi en film uden nohen som helst handling udenfor plottet.
De får deres kræfter ved et uheld, de opdager hvordan de bruger dem ved at "falde" ind i scenen på broen på broen (gab). Så viser det sig, at deres gamle chef, Von Doom, vil bruge sine kræfter til verdensherredømme (surprise, surprise).
Også er vi ved klimakset hvor de banker ham. Vildt tyndt.

Effekterne virker billige for tidens standard og det eneste jeg nød oppe på skærmen var Jessica Alba's nydelige figur og ansigt.

Vi kan så glæde os til nummer to, der allerede er annonceret til premiere i 2007.

26/10-05OHH FANTASTISK
Anonym
Her har vi en virkelig god film som virkelig formår at underhole mig. jeg havde nogle små forventninger til den efter som mine venner lige havde været ude og se den og sagde at det var en midelmådig film. men jeg kunne sige at de to fejl allerrede halvvejs inde i filmen.
Filmen viser hurtigt at den har effekterne iorden.
historien er også rigtig god og underholdende. jeg kan stadig grine over de øjeblikke hvor flammmen og tingen skændes og laver sjov med hinanden. det eneste denne film mangler kunne godt være en smule mere action. jeg ved godt at de fantastiske fire ikke fungere ligesom spiderman som bare går ud og klasker nogle almindelige tyve men alligevel kunne de jo godt have sat lidt mere på. DR. Doom, Tingen og Sue spiller bedst men de andre er også pænt gode. :)Fakta

Medvirkende
Reed Richards Ioan Gruffudd
Ben Grimm Michael Chiklis
Susan Storm Jessica Alba
Johnny Storm Chris Evans
Victor Von Doom Julian McMahon
Alicia Masters Kerry Washington
Ralph Mark S. Allen
Debbie Laurie Holden
Boheme Aonika Laurent
Willy Lumpkin Stan Lee
Bag kameraet
Instruktion Tim Story
Produktion Chris Columbus, Bernd Eichinger, Avi Arad, Michael Barnathan, Ralph Winter
Manuskript Michael France, Mark Frost, Sam Hamm, Simon Kinberg, Philip Morton
Forlæg Jack Kirby, Stan Lee
Fotografi Oliver Wood
Klip William Hoy
Scenografi Bill Boes
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Dobbelt identitet, Marvel Comics, Mutant, Videnskabsmand
Relaterede film Fantastic Four
Premieredatoer
Biograf 04.08.2005
Dvd 06.12.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 124.453
Selskab Universal Pictures, 20th Century Fox, 1492 Pictures, Marvel Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...