Hellboy

En rar professor redder dæmonen Hellboy fra et liv i helvede. I stedet vokser Hellboy op på jorden som menneskehedens forsvarer. Sammen med sin telepatiske ven og pyrokenetiske veninde står Hellboy som eneste bolværk mod megaonde kræfter, der ikke ønsker andet end død, ulykke og det der er værre. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Guillermo del Toro
Medvirkende Ron Perlman, Doug Jones, Selma Blair, John Hurt
Spilletid 122 min.
Biopremiere 23.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ron Perlman

Da Ronald Francis Perlman fik sin filmdebut som neanderthaleren Amoukar i 'Kampen om ilden' (1981), lå det ikke ligesom i kortene at den høje og drøje skuespiller skulle forvente sig roller som førsteelsker. Derimod har har der stået skurkeroller og monstrøse skikkelser på Perlmans opgaveliste. Han har blandt andet kunnet opleves som Salvatore...

Anmeldere

Politiken
"Fans af tegneserien kan roligt gå i biografen, 'Hellboy' lykkes langt bedre end 'Hulk', og vi skal nok blive præsenteret for en toer, der jo for eksempel kan hedde 'Hellboy i himmelen'."

Berlingske
"...en fin blanding af komedie, eventyr og action, hvor man ganske vist ikke skal tænke for meget over detaljerne men til gengæld bliver underholdt på forrygende vis."

Jyllands-Posten
"I sin helhed er hverken plottet eller effekterne dog særligt bemærkelsesværdige, men historien fortælles med smittende overskud, ligesom Ron Perlman har haft en heldig hånd med den monstrøse Hellboy, som gør en ganske elskelig figur."

Weekendavisen
"'Hellboy' er en overordentlig flot tegneserie på film, akkurat lige så vellykket og skæg som Edderkoppen, men derudover tillige farlig og udfordrende."

Ekstra Bladet
"Velkommen til det sjove, rygende Peter Plys-monster Hellboy, som er opdraget til at bruge sit djævelskab og sin magiske kæmpenæve i den gode sags tjeneste."

B.T.
"Science fiction fans og tegneserieentusiaster vil føle sig i filmhimlen med 'Hellboy', der godmodigt forsvarer den civiliserede verden mod alskens ondskab."

Cinemazone
"Hellboy er glimrende portrætteret af Ron Perlman, der fanger både den brovtne og bidske side af dæmonen..."

Brugere

20/08-07Bedste tegneserie-filmatisering nogen sinde!
Det er helt klart den bedste tegneserie-filmatisering jeg nogen sinde har set.
Maser af fed action og herlig humor.
Og Ron Perlman som Hellboy? Ja for satan, hvem ellers ...! :D Mere overbevisende kan det næppe gøres!!

11/12-06Pan's Labyrinth 4
Noget der har hørt om Del Toro's Pan's Labyrinth? den ser alt for fed ud, glæder mig som et lille barn til at se den.

04/12-06Djævelsk humoristisk heltefabel
Guillermo del Toros filmatisering af Mike Mignolas tegneserie om antihelten Hellboy er blevet en kulørt og visuel flot superheltefilm i et roligt tempo med fokus på charme og humor frem for rå aktion.

At Guillermo del Toro kan lave visuelt smukke og stemningsfulde film så vi med den fantastisk underholdende og visuelt imponerende Blade II, hvor actionspeederen blev trykket helt i bund, og blodet flød i stride strømme. Med Hellboy holder del Toro fokus på en gennemarbejdet visuel side, og det virker nærmest som om, at han har fået helt frie hænder. Tegneseriefornemmelse er endnu mere udbredt end i Vampyruniverset.

Til gengæld er der skruet voldsomt ned for tempoet og den rå stil, da Hellboy har en overraskende dyb og god personkarakteristik. Hvor det centrale i Blade II var de flo...

11/11-05Og Fri Os Fra Det Onde
En dæmon-dreng fra helvede reddes ud af kløerne på nazisterne og vokser op og bliver superhelten ”Hellboy” (Perlman). Sine kræfter får han snart brug for i kampen mod det onde, der som altid vil overtage verden (eller noget i den stil).

Filmatiseringen af Mike Mignola’s tegneserie brillerer ikke ud fra sin historie, men til gengæld vinder den på næsten alle andre punkter og gør den til en af de bedre og mere underholdende superhelte-film.

Instruktør del Toro, der også stod bag den vellykkede ”Blade II”, har med succes castet Perlman i hovedrollen og han gør rollen så levende, menneskelig og bibringer den så meget djævelsk charme og en kant af tragisk dysterhed, at han bliver et nuanceret billede på os mennesker på godt og ondt og det endda i en sådan genre, det er usædvanligt. Ha...

25/09-05Værste superheltefilm
Hellboy er forvirrende, kedelig, har ingen handling og ved ikke om den vil være sjov eller seriøs. Desværre en dårlig film til en okay god teneserie. Øv...

18/07-05Gør tegneserien ære
Hellboy-tegneserien er meget stilet, actionfyldt underholdning tilsat humor. Det samme kan siges om filmen, der i Perlman har den perfekte Hellboy, og ganske fint rammer seriens tone, uden altid at være lige karikeret og stilfuld. Man savner måske en anelse struktur i tempoet.

22/05-05What the Hell 1
Ron Perlman gør det godt i rollen som Hellboy og bad guy Karl Ruprect Kroenen er cool. Filmen har en fantastisk flot visuel stil og en fed stemning men desværre holder historien ikke og de øvrige karaktere fungere ikke så godt som man kunne havde håbet.

Helt sikkert den bedste " superhelte-film " sammen med Hulk og slår klart sukkersøde Sipderman 1 og 2, kiksede Daredevil, gennemført dårlige Elektra.

Hellboy får et MEGET lille 3/6.

01/03-05C

01/03-05Hellboy: Guillermo del Toro 1
Den har da en supér underholdnings værdi, hvis man er istand til at se kvaliteten, i én (provokerende begivenhed!) som denne. Den er efter min mening, en mere overraskende, og til dels nyskabende, 'comic book adaptation' end flere andre på markedet idag. Instruktøren må også siges at kunne bidrage, til genren inden for sit respektive felt, og han yder sikkert sit bedste, med denne obskure og mystiske blanding, af action, horror, comedy og Adventure. Det virker faktisk til dels i filmen, dramaet lykkedes dog slet ikke, menes herfra. Men et modigt forsøg er det, selvom det hele desværre foregår, på et lidt for usikkert grundlag. Men credit skal den da have, for effekter og personlighed, anyway's.!

Der er jo altid styrker og svagheder ved projekter som dette, det må og skal anerkendes...

18/01-05allerhelvedes fed
Rart med en film der - i stil med Batman - gør op med superhelten som en forvokset drengespejder.Fakta

Medvirkende
Hellboy Ron Perlman
Abraham Sapien Doug Jones
Liz Sherman Selma Blair
Professor Bruttenholm John Hurt
John Myers Rupert Evans
Agent Clay Corey Johnson
Grigori Rasputin Karel Roden
Agent Lime Brian Caspe
Agent Moss James Babson
Ilsa Biddy Hodson
Dr. Tom Manning Jeffrey Tambor
Bag kameraet
Instruktion Guillermo del Toro
Produktion Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Mike Richardson
Manuskript Guillermo del Toro
Forlæg Mike Mignola
Fotografi Guillermo Navarro
Klip Peter Amundson
Scenografi Stephen Scott
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Demon, Det okkulte, Helvede, Mutant
Relaterede film Hellboy 2: The Golden Army
Premieredatoer
Biograf 23.07.2004
Dvd 03.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 36.332
Selskab Revolution Studios, Lawrence Gordon Productions, Dark Horse Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...