Harry Potter og Flammernes Pokal (Harry Potter and the Goblet of Fire)

Harry er nået til sit fjerde år på Hogwarts skole for allehånde hekserier. Han håber på et stille år i studiernes tjeneste, men der går ikke længe inden Harry og hans venner står i centrum for kampen mod den lede lord Voldemort. Samtidig bliver den plagede Harry udvalgt til at repræsentere skolen i en stor troldmandsturnering om flammernes pokal. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Instruktør Mike Newell
Medvirkende Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane
Spilletid 150 min.
Biopremiere 18.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #84
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emma Watson

Emma Charlotte Duerre Watson er kendt af alverdens Harry Potter-fans som Hermione Granger, der ligesom Harry selv modtager undervisning i heksekunster på Hogwarts. Hun fik sin professionelle filmdebut i 'Harry Potter og de vises sten' (2001), den første film i serien baseret på R. K. Rowlings ualmindeligt succesfulde romaner. I den følgen...

Anmeldere

Politiken
"...den hidtil mest helstøbte, regulært uegnet for børn under 11, selv om den er fuld af spænding og menneskeklogt vid. Men til gengæld den hidtil mest interessante for et voksent publikum."

Berlingske
"...som gyser fungerer den med grum effektivitet, ligesom den et par steder er virkelig vittig, og først og fremmest rummer den takket være virtuose digitale effekter og så storslåede billeder, at man gisper af benovet betagelse."

Jyllands-Posten
"Underholdningsværdien og den stedvise dybde fejler imidlertid ikke noget."

Weekendavisen
"Harry Potter og Flammernes Pokal er et meget tilfredsstillende filmeventyr."

Information
"...selv om der er masser af drama og fare på færde i Harry Potter og Flammernes Pokal, så er det i flere passager en rigtig morsom film."

Ekstra Bladet
"...Den ubetinget bedste og mest menneskeligt interessante af Potter-filmene."

B.T.
"Det er flottere, uhyggeligere og mere neglebindende spændende end de tre forrige Potter-film. Og det siger ikke så lidt!"

Cinemazone
"Det er en flot og effektiv underholdningsfilm, men vi kommer kun en smule tættere på den større skæbne, som bærer historien om den unge Harry Potter på tværs af skoleårene på Hogwarts."

Brugere

21/04-12Næstbedste Harry-Potter film
Denne 4. del af fortællingen om Harry Potter er nok den mest dystre i sagaen om den unge troldmand. Mike Newell der har instrueret filmen at formørke filmen i en grad der gør det hele lidt mere spændende efter min mening. Specielt scenen hvor Voldemort genopstår synes jeg er helt fantastisk samt undervandskampen!

Musikken der er leveret af Patrick Doyle er noget af det bedste jeg har hørt meget længe og som passer så perfekt til den stemning der optræder i filmen - det er et mesterværk.

Skuespillet er jævnt godt hele vejen rundt. Alt i alt synes jeg det er en af de bedste Harry Potter film der er lavet og generelt en af de bedste eventyr-film der er lavet overhovedet.

6 stjerner

31/05-11så skuffet
denne film er en af de mest skuffende film jeg har set.
den har intet med de andre tre at gøre. skuespillet er lige til at lukke op og #!?% i. det eneste der god ved denne er at effekterne er super fede, synes også at ralph fiennes er sej i den. måske for høj karakter men tre stjerner får en.

21/06-07

14/06-07Bedste Potter indtil videre 2
Fjerde afsnit af Harry Potter-serien er meget tilfredsstillende. Med fine drager, en fin labyrint og i det hele taget langt mere drama og spænding end i de tre foregående film. Farerne er faktisk farlige denne gang, og den er næsten endnu mørkere i tonen end "The Prisoner of Azkaban". Besøget fra de to andre magiskoler giver også den visuelle side et tiltrængt pift.

Det er desuden et stort plus, at plottet i dette kapitel hænger sammen - der er en grund til, at alting koncentrerer sig omkring Harry, frem for at der bare falder skeletter ud af skabene, når han går forbi.

Jeg kan godt lide, at hovedpersonerne er blevet teenagere. Det gør dem mere levende, selv om der lugter fælt af kliché i mange af konflikterne. Men det giver en god udvikling i karaktererne, især Hermione, som er la...

05/06-07Harry Potter?
Harry Potter og flammernes pokal er nok den hidtil dårligste fordi:

Den har ingenting af den hyggelige stemning som 1&3....

For lidt handling og mangel på action.
Hele filmen er simpelthen så kedelig og vag at jeg har stærkt fortrudt at købe den. Det er ubeskriveligt så dårlig den er.

her kommer lige en ekstra kommentar før vi fortsætter:

lORT lORT FILMEN ER FYLDT MED LORT BRÆK OG EN GOD PORTION LORT. DEM DER HAR LAVET DENNE FILM MÅ VÆRE NOGLE PERSONER SOM IKKE IKKE KENDER TIL ORDET DIRECTION, NEJ DE HAR NOK KUN LÆRT AT KENDE ORDET DESTRUCTION.

Jeg gir den kun 2 stjerner fordi den til tider har flotte Effecter og er delvist godt filmet og den slags

08/06-06Go film med action og fantasy
Det er et godt billede at have a J.K. Rowlings univers, go beskrivelse af tingene der sker, men som altid, kan man ikke man ikk have alle detaljer med i filmen, så man kan blive skuffet, hvis man lige har læst bogen. Specielt mht. Quidditch-kampen.

14/05-06haha..
Sidde under stolen og være bange..?
Hvad er der liiige at være bange for i denne skod film..? Dragen..? Uuuuhh ja, den er da godt nok farlig..

Som sagt SOV jeg til alle de andre film og troede at denne var bedre, men nej.. For lidt handling og så kom den gamle nar til live igen til sidst.. :P
Waste of time!

30/04-06Hvor er H.P - magien
Har sedt H.P 4 og det var en skuffelse. Kedelig forusigeligt og mangel på den genuine H.P stæmmningen.

Hvad har sket med "Hermoine", "Ron" og alles vor søde troldehår "Hagrid".
Eller vil filmskaberne glorifiere en overfladisk teenagerfjols som D. Radcliff

Og hvad er det for duller som spiller rollen som de kvindlige troldkarler? Har man hentet hjem dem fra en et tyskt horehus?

Jeg mener at D. Radcliff har vokset fra rollen som uskyldig, og giver karakteren "Harry" en sjusket forkæled, overfladisk teenager. Har D.R gjort sig af med alle de millioner som H.P 1-3 har indbringet til ham.

Tekniken er som en dårlig B-scince fiction fra 80:erne. Med al den teknik som vores millenium kan tilbyde har instruktøren og rekvistafdeling mislykkets katastrofalt.

Og en levendegjord Vol...

11/04-06Rigtig god film ..
Anonym
Jeg synes at filmen var rigtig god, men jeg var lidt skuffet .. Altså fordi der var nogle ting som jeg synes var vigtige at man skulle have med .. Men sådan var det !

- Men ellers var det en rigtig god film, jeg sad og små græd der jeg så den i biografen ..

23/03-06Hvor er Alferne ?
Anonym
Som altid sad jeg og græd da jeg så Harry Potter, det er en fantastisk film og jeg har også læst bøgerne men nu når jeg tænker over det handlede meget af bogen om Hermione og hendes lyst til at hjælpe alle hus-alfer. Men i filmen var der intet om alferne, det er lidt surt eftersom alferne spillede en meget vigtig rolle i bogen, og jeg er meget spændt på at se 5. som også handler meget om husalferne.
Men hvis man nu ser bort fra det synes jeg at det var -og er- en helt fantastisk film.Fakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Lord Voldemort Ralph Fiennes
Albus Dumbledore Michael Gambon
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Sirius Black Gary Oldman
Rita Skeeter Miranda Richardson
Mad-Eye Moody Brendan Gleeson
Bag kameraet
Instruktion Mike Newell
Produktion David Heyman
Manuskript Steven Kloves
Forlæg J.K. Rowling
Fotografi Roger Pratt
Klip Mick Audsley
Scenografi Stuart Craig
Musik Patrick Doyle
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Nøgleord Harry Potter, Kostskole, Trolddom
Relaterede film Harry Potter og de vises sten, Harry Potter og hemmelighedernes kammer, Harry Potter og fangen fra Azkaban, Harry Potter og Fønixordenen, Harry Potter og halvblodsprinsen
Premieredatoer
Biograf 18.11.2005
Dvd 29.03.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 150 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 682.439 (#45)
Selskab Warner Bros., 1492 Pictures, Heyday Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...