Romance & Cigarettes

Nick er så heldig at være gift med søde og stærke Kitty, som han har tre dejlige døtre med. Livet er godt og trygt indtil Nick en dag indleder en affære med labre Tula. Da Kitty opdager sin mands utroskab, smider hun ham på porten, og Nick må nu tage sit liv op til revision og finde frem til hvad han vil og hvorfor. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Musical
Instruktør John Turturro
Medvirkende James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Steve Buscemi
Spilletid 115 min.
Biopremiere 31.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Turturro

(INSTRUKTØR)
Hvem kan frembringe et mere manisk blik end den helt igennem uforlignelige John Turturro? Første gang, man lagde mærke til den nørdede fyr med brillerne og den fremtrædende næse, var i 'Do the Right Thing' (1990), hvor han lagde al sin nervøse intensitet i rollen som racistisk italiensk amerikaner, der arbejder på sin fars pizzabar. Det store ...

Anmeldere

Politiken
"Liderlighed og kærlighed smelter sammen, suverænt orkestreret som musicalmix af tvivlsom smag, sjofel tale og eksistentielt vemod..."

Berlingske
"...en skæv og morsom film, der bekræfter, at kærligheden lever og tager de underligste veje for at komme til udtryk..."

Jyllands-Posten
"Slår replikkerne ikke til, bryder personerne ud i sang, men de kvæder altså ret forkølet - og i dans, men med gumpetunge dansetrin, så filmen i lange sekvenser udarter til rejehop og badutspring..."

Weekendavisen
"...har afgjort kultpotentiale. Man elsker eller hader den, tror jeg, og den er også rigeligt glad for sig selv."

Information
"...resultatet er trods alt en original og musikalsk kærlighedsfilm med hjertet på det rigtige sted."

Ekstra Bladet
"...lykkes...aldrig at samle brikkerne til en helstøbt film."

B.T.
”En god ide, der bare ikke holder.”

Cinemazone
"...mange gode ting at glæde sig over i Turturros musikalske romantiske tragedie, men bag de dryppende saftige replikker og de ofte opfindsomme sangindslag er historien hverken synderlig opfindsom eller interessant."

Brugere

11/05-08Sjov Musical
Bryder mig normalt ikke om Musical's.
Men synes faktisk at denne var ganske sjov, med gode skuespillere bla. James Gandolfini
Susan Sarandon og Kate Winslet.

En sjov, lidt plat film, man bliver lidt forelsket i

26/11-07Liderlighed og musik
"Det er en enormt underholdende film, fyldt med fine skuespiller-præstationer, og også fangende musical-optrin... langt fra den bedste musical, men helt klart den bedste af sin slags..."

29/05-07Kærlighed og liderlighed
Skæv musical om kærlighed og liderlighed, skrevet og instrueret af John Turturro. Den simple handling drejer sig om et arbejderklassepar fra New York, hvor manden har en affære med en yngre kvinde. Historien fortælles i løsrevne scener, hvor de medvirkende ind imellem kortvarigt bryder ud i sang og dans.

Sangene i "Romance & Cigarettes" er moderne popklassikere - fx en yderst festlig udgave af Tom Jones' "Delilah" - og ud over selve musiknumrene er der flere replikskifter, hvor de medvirkendes replikker reelt er udklip af forskellige popsange. På den måde er der et fint spil med klicheer i filmen, som derved understreger sin pointe om, at kærlighedens konflikter på én gang er noget alment menneskeligt og utroligt banalt.

James Gandolfini og Susan Sarandon er gode som ægteparret, ...

11/02-07en film af momenter
Stjernebesat, skæv og potentialefyldt, men også indadvendt excentrisk og ikke ovenud vellykket musicalinspireret tragediekomedie, skrevet og instrueret af den konsekvent fremragende karakterskuespiller John Turturro. Romance and Cigarettes har været et hjertebarn for Turturro i længe, og han har efter sigende grublet over værket siden de tidligere dage med vennerne Joel og Ethan Coen, der fungerer som producere og mentorer på filmen og er en evident inspirationskilde for Turturro, der forsøger at ramme auteur-brødrenes signaturiske skæve og underliggende misantropiske filmstil, uden dog nogensinde at nå mestrenes højder. I stedet leverer Turturro en noget selvsmagende og egenrådig postmodernistisk musical, der lever højt på geniale momenter, men i helhedsbedømmelsen fremstår ret svag og ...

18/01-07Utroskab & Skodder
Den herlige skuespiller John Turturro har (atter engang) sat sig selv bag kameraet, for at instruere en skæv musikalsk historie, som han i øvrigt selv har haft skrevet, om at finde tilbage til kærligheden, når denne rammes af utroskab. Der skal heller ikke herske tvivl om, at de gode intentioner for at skabe en original film om ægteskabets besværligheder og sexlivets trænge kår indenfor disse med mere, har været til stede.

Den har bestemt også sine momenter i en ellers blandet forestilling. Særligt den sarkastiske brug af diverse ældre musiknumre, sat op som en musical, er ganske fine. Desværre lever udførelsen ikke op til numrene. Den hæmmes af både en stiv koreografi og en uinteressant teknisk side, foruden at symbolikken er en anelse tyk sine steder. Tillige er handlingens struktu...

04/09-06- Spildt potentiale -
Med en drøm af en rolleliste samt en talentfuld skuespiller i instruktørsædet var der egentlig lagt i ovnen til en god filmoplevelse med ”Romance & Cigarettes”. Sådan skulle det desværre bare ikke gå.

Instruktør John Turturro må, ud fra denne forestilling at bedømme, i hvert fald betragtes som en bedre skuespiller end instruktør. Filmen er en forfløjen og uvedkommende fortælling, der måske har set spændende ud på skrivebordet, men bestemt ikke er det i realiteten.

Ideen med de mange musical-scener er selvfølgelig en sjov tanke, men man savner en smule mening med galskaben, og så er langt de fleste af numrene fremført utrolig pauvert og kedeligt. Sangene er ganske enkelt bedre end fremførelsen.

Ind imellem rammer filmen noget originalt og levende, men det sker alt for sporadisk d...

13/07-06Afslappende og befriende film
Jeg tilbragte godt 2 timer i selskab med filmen og var solidt underholdt :-)

Både Susan Sarandon, Kate Winslet og særligt Christopher Walken (Cousin Bo) giver den hele armen :-D

Tom Jones "Delilah" bliver aldrig den samme efter denne film :-)

Set 30. marts 2006

29/04-06Fed Ide'!
Anonym
Fed Ide' ....meeeen den kunne have været lavet lang bedre instr./teknisk - synd, for der er brugt virkeligt gode skuespillere, som bestemt spiller godt!
Englænderene kan lave den slags film + her har amerikanerne ikke en chance. Den er absolut værd at se!!

24/04-06Fantastisk anderledes musical
Jeg nød virkelig denne utrolig sjove musical. Filmens sidste del tager en helt utrolig drejning fra det sjove til det rørende uden at den dog mister sin humor. Ved filmens slutning og da rulleteksterne begyndt sad de få der var i salen bare helt stille tilbage og funderede over filmen inklusiv mig selv. Det var virkelig rart at se at andre havde haft den samme oplevelse som mig selv.

19/04-06Fan-fuckin'-tastisk
Anonym
Filmen samler to genrer - socialrealismen og musicalen - som man aldrig troede det skulle lykkedes. Jeg lo fra første øjeblik og Kate Winslet er da en værre én!! ;-) Hold kæft, hvor ér hun sjov!
Fakta

Medvirkende
Nick Murder James Gandolfini
Kitty Kane Susan Sarandon
Tula Kate Winslet
Angelo Steve Buscemi
Da Da Kumar Kumar Pallana
Cousin Bo Christopher Walken
Baby Mandy Moore
Rosebud Aida Turturro
Constance Mary-Louise Parker
Gene Vincent Eddie Izzard
Bag kameraet
Instruktion John Turturro
Produktion John Penotti, John Turturro
Manuskript John Turturro
Fotografi Tom Stern
Klip Ray Hubley
Scenografi Donna Zakowska
Musik Paul Chihara, Marilyn D'Amato
Genrer og relationer
Genre Drama, Musical
Nøgleord Midtlivskrise, Utroskab
Premieredatoer
Biograf 31.03.2006
Dvd 15.08.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 7.498
Selskab United Artists, Icon Entertainment International
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...