Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Silver Surfer ligner et menneske i sølvtrikot til forveksling. Men en vigtig forskel er, at han ankommer fra det ydre rum på sit kosmiske surfboard for at forberede jordens undergang ved at sprede omfattende ødelæggelse, hvor end han kommer frem. Det må de Fantastiske 4 selvfølgelig sætte en stopper for. Også selvom det betyder endnu et opgør med deres drabelige dødsfjende Dr. Doom. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Tim Story
Medvirkende Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis
Spilletid 92 min.
Biopremiere 15.06.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd vil nok, trods sit umulige navn, altid blive husket for sin lille rolle som officeren Harold Lowe, der redder Kate Winslet i 'Titantic' (1997). Den fotogene wallisiske skuespiller debuterede på film som en af Oscars elskere i biografi-filmen 'Wilde' (1997). Året efter fik han sit store gennembrud i Storbritannien med en hovedrol...

Anmeldere

Politiken
"Mens etteren – næsten barnagtigt loyal over for seriens teenagenaivitet – bare præsenterede os for firkløveret og en stribe demonstrationer af deres kræfter, har toeren en bedre historie med sammenhæng og overraskelser."

Berlingske
"...hvis man billedligt talt har lyst til at indtage yderst letflydende underholdning gennem et slubrende sugerør, vil man konstatere, at denne film er utrolig let at synke og nem at fordøje. Særligt nærende kan man til gengæld ikke kalde den."

Jyllands-Posten
"Det hele er rene digitale hundekunster og computer-genererede specialeffekter, og det er momentvis ganske flot med en særegen mejslet visuel energi, men også noget langstrakt..."

Information
"...alt det, der gør tegneserien interessant og original, også for voksne, er fjernet eller udvandet så kraftigt, at det stort set kan være lige meget."

Ekstra Bladet
"Det hele er nydeligt lavet med den ædle tanke, at der er penge i skidtet."

B.T.
"Ligesom i originalen mangler den virkelig gode historie."

Cinemazone
"Ulig den første film, der så billig, kedelig og uopfindsom ud, er toeren om ikke original, så i det mindste overbevisende."

Brugere

30/08-08Middel Superhelte-film
Har ikke så meget på hjertet, med meget lidt at fortælle. Men hvis du bare har brug for en film hvor du ikke skal tænke så meget, er det her filmen du skal se. Skuespilsmæssigt er filmen også meget middel. De gør hvad de kan, med manuskriptet, men kan aldrig rigtig give den fuldt ud.
Selvom Fantastic 4 filmene prøver, bliver det bare til endnu en film om Superhelte. Den skiller sig ikke rigitg ud fra mængten, ud over at det er en gruppe, hvor mange andre bare handler om en helt

06/07-08

05/07-08Waste of time!
Den ubetingede svageste superheltefilm nogensinde!!!!

13/12-07Bedre end sin forgænger
"Jo, filmen er skam bedre end sin forgænger, men den er ikke god. Toeren har noget der kan minde om en historie, hvilket den første jo overhovedet ikke havde, men det er nu stadig en ret lam historie, og skuespil kan man ikke rigtig kalde det... filmens effekter er faktisk heller ikke helt ringe, somme tider endda ret imponerende..."

31/08-07For pæn og kedelig
Og også en hel del rodet. The Silver Surfer, er næsten det eneste der fungerer i denne film. Apropos silicone, så er Ben´s siliconeagtige kostyme absolut det værste jeg har set i en superheltefilm, desuden kunne der godt være bare en lille smule mere rå slåskamp med Ben.
Det kan ikke blive til mere end et par stjerner.

25/06-07Silikone og fake tan
Hvis man kan udholde CU af silikone pumpede læber, blegnet tænder og fake tan, og en historie der er skrevet på indersiden af den lokumsrulle manusforfatteren lige akkurat var færdig med at tørre sig selv i røven med, så er Silver Surfer faktisk alle de 70 kr. værd. Sindssyg godt lavet. Alt andet i den film er tacky, smagsløst, plat og temmelig meget en skamplet på både tegneserie- og filmhistorien.

25/06-07Gentagelse!
Mere af det samme, måske lidt bedre end den forrige film, men stadig fladpandet og ucharmerende superhelte film uden en engagerede historie og uden interessante helte. Bedre held næste gang selvom jeg har opgivet denne serie.

18/06-07Virkelig God Underholdning
Denne film er virkelig værd at tage ind og se hvis man vil have et dejligt CGI action sus.

Filmen leverer hæsblæsende action i rigtig marvel stil og der er meget mere dybde i denne film end i den første.

skuespillerne har det stadig svært men bedst er dog Evans (human torch) og Chiklis (Thing) der endnu engang er den dynamiske duo.

Folkene bag LOTR har gjort et rigtig godt stykke arbejde med Silver surfer og han er helt klart en af filmens aller største pluser.

Alt i alt fantastisk underholdning.

16/06-07Fantastic Four haler ind på de andre superhelte
Med Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer har Tim Story, efter den mindre vellykkede første film om de fire fantastiske superhelte, minimeret afstanden op til de øvrige superheltefim fra hollywoodfabrikken betydeligt. Anden film om de blåklædte overmennesker har både mere indhold, tempo og halsbrækkende scener end det første film, men træerne vokser ikke ind i himlen, da filmen langt fra er fejlfri.

Mr. Fantastic og Invisible Woman skal giftes, men en kombination af Mr. Fantastics dedikation til hans job og ankomsten af Silver Surfer gør, at det i sidste sekund afblæses.. og det ganske bogstaveligt. Nu må de fire helte i samlet flok bekæmpe denne sølvglinsende surfer, som i sidste ende blot er marionetdukke for den særdeles ubehagelige planetfortærer Galactus.

Denne to'er styr...

13/06-07Rendyrket firefarvet
Det kunne næsten kun gå fremad efter den rædsomme introfilm om de første helte i den moderne Marvel-æra. Jeg begyndte at glæde mig forsigtigt, da jeg hørte, at de satte Silver Surfer i spil (også selv om talentløse Tim Story fortsat er instruktør). Og den nye film var da også en positiv oplevelse - det er en gang firefarvet superhelte-ramasjang, som gerne vil servere let underholdning og gør det ganske glimrende.

I toeren er de fire hovedpersoner blevet mere etablerede. De er verdenskendte superhelte, og Mr. Fantastic og Invisible Woman forsøger at finde fred til at blive gift, men bliver afbrudt - igen - da Silver Surfer ankommer til Jorden. Som gamle tegneserielæsere vil vide, er manden i sølv fortrop for én af Marvel-universets mest bizarre og mægtige skurke: Planetæderen Galactus...

Fakta

Medvirkende
Reed Richards/Mr. Fantastic Ioan Gruffudd
Susan Storm/Invisible Woman Jessica Alba
Johnny Storm/The Human Torch Chris Evans
Ben Grimm/The Thing Michael Chiklis
Silver Surfer/Norrin Radd Doug Jones
Julian McMahon
Alicia Masters Kerry Washington
General Hager Andre Braugher
Frankie Raye Beau Garrett
Party Pige #2 Moneca Delain
Bag kameraet
Instruktion Tim Story
Produktion Avi Arad, Bernd Eichinger, Ralph Winter
Manuskript Mark Frost, Jack Kirby, Stan Lee, Don Payne
Fotografi Larry Blanford
Klip Peter S. Elliot, William Hoy, Michael McCusker
Scenografi Kirk M. Petruccelli
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Sequel, Superhelt
Relaterede film Fantastic Four
Premieredatoer
Biograf 15.06.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 70.901
Selskab Twentieth Century Fox, Twentieth Century-Fox Film Corporation, Marvel Enterprises, Dune Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...